olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

Glänsande panna! rumpsvett och ett rejält skavsår!

Kategori: Allmänt

Jag ska ju vara med och arrangera ett EB i Spanien i sommar.  Då är det kanske inte så konstigt att jag får Flashbacks till tidigare arrangemang.  Som i Tyskland 2006. Så fort nån sa till Maja att de hade skoskav svarade hon "AMPUTERA!"

om man sen kommer ihåg att sätta igång klockan från början så blir det en timme!


Jag har hittat po ett trevligt löppass som får en timme po bandet att gå som ingenting.  Norska intervaller! 
I min tappning innebär det att jag kör 4 gånger 4 minuter i en lagom hög hastighet. Däremellan kör jag en aktiv vila med att gå i 3 minuter!
Men det blir ju bara en halvtimme tänker de av er som kan räkna! Och ja det stämmer men om vi lägger till 15 minuter upptrappning och 15 minuter nedvarvning så....
Båda dem växlar jag mellan att gå och jogga i lugn takt. Förresten så är den lugna takten samma som jag sprang fort  po förra året!

Vad gör du här?!

Kategori: Allmänt

Sa hon med ett stort leende och innan jag han reagera fortsatte hon "är du inte öm i benen?" "Jo!" Svarade jag och fortsatte med att berätta att det gör mest ont i rumpan men att jag skulle ta det en aningens lugnt med benövningarna.  "Bra!" sa hon och skuttade upp för trappan.
Själv fortsatte jag att lägga po vikter, la po 10 kilo mer än vad jag brukar. Så lugnt tog jag det!
Men som vanligt brukar jag fundera när hon säger nått. Jag vet att jag egentligen borde haft en vilodag men....
Lite konstigt är det ändå? Som vanligt körde jag crosstrainern som uppvärmning. Det var precis som att benen hade en rejäl fart i sig. Kom upp i en ovanligt hög hastighet. Det är som att benen inte riktigt visste vad de ville. Å ena sidan jobba snabbt å andra sidan skaka som om de var helt slut!
Så jag hoppade en av benövningarna.  Konstigt att det är den jag gillar minst som jag hittade mest argument för att inte göra?!
Fortsatte med ryggen. Här får jag ta det lugnt för armbågens skull. En av fördelarna med att köra med löjligt låga vikter är att jag verkligen kunde känna av att jag jobbade med rätt muskler. 
Sen kom bakslaget. Skulle köra hantelpress men varje gång jag sträckte po armen skrek det i armbågen så jag gav upp efter ett par repetitioner!  Ni som känner mig vet att jag vid ett sånt här läge blir Grumpy!  Men jag lyckades ändå köra ett par set med armhävningar innan jag var färdig!
PB po powerwalken!

cykel nummer 9!

Kategori: Allmänt

Vad gör man dan efter att man cyklat i tre timmar? Ja det smarta valet är inte att gå po ett sprint pass.
Benen var väl ok om än lite stumma men rumpan.... 30 minuters gumptortyr. Hur jag än ändrade ställning po sadeln var det olidligt!

Jag hade tänkt mig att ta det lite lugnare. Det går ju bra när det är Maria som håller i passet. Nä tänkte väl det. 
Visst mina hundra procent var väl inte helt hundra men nog attans var jag uppe och tafsade po dagens maxförmåga. Som när Maria sa att man borde ligga po minst 15 i motstånd.  Då lägger Ola sig po 16. 
Å i nästa omgång ökar han. Motståndet var så tungt att jag knappt orkade cykla runt. Displayen dog flera gånger, som  den gör när man slutar trampa!
Tror jag kommer att ta det lugnt po morgondagens styrkepass  men det får vi väl se då!

Tror jag går med kaloriunderskott idag

Kategori: Allmänt

Jag fortsätter po temat dålig självbevarelseinstinkt! 
Men jag hoppar po de galnaste idéerna.  Springa Marathon, åka till Spanien med 40 scouter, cykla i 3 timmar som jag gjorde idag!

Ja ni läste rätt 3 helveetes timmar po cykel! Inga problem nä det tyckte inte jag heller efter den första timmen. Var nästan så jag funderade po om jag hade gått ut lite för lätt. Men direkt efter pausen var känslan en helt annan! Å den sista timmen ska vi inte snacka om. Den var ett rent helvete!  Den gick låååångsamt, jag var så trött att jag knappt hörde vad Anna eller Camilla sa utan jag bara trampade po, såg hur de andra gjorde å då gjorde jag likadant. Po slutet när det var ett lättare parti drog jag av allt motstånd, ändå kom jag knappt upp i varv!
Jag hade redan tidigt bestämt mig för att i sista backen skulle jag lägga po tungt,tungt å det gjorde jag. Samtidigt tittade Anna po mig och nickade så då la jag po lite till. Fick verkligen lägga all tyngd po pedaler för att överhuvudtaget komma runt och så fort vi var klara orkade jag inte rubba pedalen!
Nä aldrig mer!

Fast vasaloppscyklingen den första mars lockar lite!

Kaffevinsten

Kategori: Allmänt

Alltså dagens pass. 
Var riktigt taggad idag å det höll i sig. Så här bra har det nog inte känts po hela hösten. Trots att jag var både svimfärdig å illamående efteråt. Ebba i receptionen tittade oroligt po mig ett par ggr. Jag hoppas att det inte är nån sjuka po gång. Jag ska ju cykla i några timmar imorgon!
Började passet med lite sjukgymnastik så jag hade ont i armbågen redan från början.
Körde marklyftet i hexbaren. Det är så mycket lättare att hitta tekniken i den. Med tanke po armbågen körde jag bara 60 kg så Maria föreslog att jag skulle köra 4 set om 15. Vem är jag att säga emot Maria 😁
Utfall i trx kom ner riktigt djupt. Tyvärr är det stor skillnad po vänster å höger sida .
Benpress då den övningen jag tänkte fokusera po idag. 3 x 10 set 250 kg! Å knäet höll! 
Sen var det bänkpress,  rodd, lats, kabelcross å lite till! Fick sitta en låååång stund i soffan efteråt!


När jag tänker po det har hela veckan kännts rätt så ok. 
I måndags ersatte jag knäböjen med stång med hacksquaten. Tänkte att det skulle spara knäna å jag tyckte jag kom djupare ner!
Simningen i tisdags, aquamannen satt bättre än förra gången!
De norska intervallerna po löpbandet i onsdags gick bra. Fast jag fegade lite å satte lägre hastighet än vad jag egentligen tänkte mig. Med uppvärmning å nedtrappning tog det en timme,

Hösten har ju som sagt varit lite sisådär.  Jag har slarvat rejält med kosten men även där börjar jag nog hitta tillbaka! Det kunde ha varit värre men jag har bara lagt po mig 1 inofficiellt kilo!
Det som har gått bra är väl sprinten. Maria brukar ju säga att jag kan ta över passet å sist när det var Jeppe som höll i det gjorde jag nästan det . Å nä det kommer jag aldrig att låta honom glömma! 

Nu hoppas jag bara att knät fortsätter hålla och att armen går mot bättringsvägen.  Det känns ialla fall bättre med de övningar jag fått från Erik!

Golfarmbåge

Kategori: viktnedgång

Ibland är det konstigt hur humöret kan skifta.
Igår körde jag lite crossfit och stressade upp mig för att jag inte kört nån styrka denna veckan. 
Hade huvudvärk å kände mig gråtmild hela dan. Kan inte komma po nått bättre ord att beskriva min känsla! 
Idag borde jag därför va po ett redigt åskväderhumör. Jobbat natt. Stressade därifrån in po möte.... träningsvärk i rumpa å rygg efter gårdagen
När jag ändå var i stan passade jag po att göra lite ärende.  Handlade årets första julklapp t.ex. Nä systrar den var inte till nån av er!

Körde sen till badet för att jaga hajar. Lyckades troligtvis simma 1000 meter. Tjejen bredvid simmade bröstsim snabbare än vad jag crawlade. Var rejält trött när jag gick upp.

Somnade framför netflix när jag kom him. 
Trots det så mår jag rätt bra just nu. Så jag tänkte passa po att skriva det innan ögonblicket är över! 

Nu blir det smygreklam

Kategori: Allmänt

Det stör mig när det inte funkar som det ska. 
Jag tränar olika saker olika dagar. Det räcker att tidpunkten blir fel så....
Just nu är det jobbigt med allt. Ätandet. Det råkar nog bli en och annan energibar/pudding/dricka för mycket 
Träningen är tung.  Jag har ingen motivation för styrkepassen.  Dessutom stör det mig att armbågen värker.
de gånger jag inte går po sprint är det för att jag jobbar hårt,


Men det är ju måndag å då ska jag köra styrka. Eller? 
Maria la upp en wod som såg kul ut. Så den vill jag prova i veckan. Och så vill jag simma ett pass.  
Sen ställer ju jobbet till det för träningen ....
Å mitt i allt kommer blodbussen till Kävlinge! 
Så sen igår har jag planerat å planerat om och gjort nya planer. Skulle jag köra styrka idag eller woden?
Nä det blev cykling istället. 
Så nu är jag lite stressad för att jag inte har tränat styrka idag.....
Det positiva är att jag fick en tid ikväll hos Erik, sjukgymnasten så han kan titta po armbågen.

Jo just det. Södervidinges osötad fullkorn är ju bara så gott!

Simlektion klockan SJU är orimligt tidigt

Kategori: Allmänt

Som så mycket annat är det Maria som ligger bakom. Lite orättvist tänker ni kanske att jag skyller allt po henne! Men då ska ni veta att hon skyller allt som blir fel po mig! 

Tillbaka till spåret nu.
För ungefär ett och ett halvt år sedan kom jag upp till gymmet.  Maria satt och pratade med sin träningskompis Evelina och när jag kom sa hon, Maria alltså, att vi ska börja simma! "Evelina ska lära oss!" De hade suttit och pratat om åsimmet som precis hade varit. Jag har ju alltid tyckt om att va i vatten. Nu kommer säkert nån av mina systrar,  Adele, att säga "i? Du menar väl under?" Så jag fastnade för idén!
Förra året pratade jag med Evelina om att träna lite inför åsimmet men det fanns inte riktigt tid. 
Men nu har jag tagit tag i det och bokat in simlektioner. Jag fick ett specialerbjudande som innefattar allt vatten jag kan svälja!
Tanken är att jag i vår ska prova po Open water. Så även om det inte blir åsimmet ska det bli nått annat, swimrun? Triathlon eller nått. Vad vet jag inte. 
jag simmar så fort att det blir suddigt!

Det går faktiskt bättre än befarat. Fast Evelina har kanske en annan åsikt!
Första passet koncentrerade vi po bensparkarna. Min achilleshäl  när det gäller simning. Po slutet kom jag flera centimetrar.
Idag jobbade vi mycket med andningen. Eller inte! Skulle ta sju tag mellan andningarna!  Det är här allt gratis vatten kommer in.
Det jobbigaste är att allt jag lärde mig av Peder Jogstad po 80 talet det ska jag nu glömma. Nu ska min simteknik in i 2000talet