olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

Att köra bil i Rumänien!

Kategori: Allmänt

Det har väl inte undgått nån att jag är  i Rumänien. Jag är där med ett scoutevenemang som heter explorer belt. läs mer här http://ebrumanien2012.blogspot.se/ I vanliga fall så brukar jag ju ge lite viltrapporter hemifrån men här måste jag nog delge er mina erfarenheter av att köra i Rumänien istället.
Trafiken
Det som hemma skulle kallas "Köra som en galning!" kan här mest liknas vid att vara en bromskloss. Rumänerna kör fort och de bryter antagligen oftast mot de obefintliga skyltar med vägbeskrivningar som finnes!
En annan sak är att man bildar tåg. Har man en lucka (tresekunder) till bilen framför måste man köra om och lägga sig där. Man får extra poäng ifall man gör omkörningen precis innan backkrön eller mötande trafik.
Hitta!
I rumänien ska man känna till vägarna. om man inte känner till vägarna kör man inte där. Skulle det vara tvunget att köra po vägar man inte känner till har man med sig en kartläsare. Även om kartan inte alltid stämmer (läs aldrig!). Kartläsarens jobb är då att gå ur bilen och fråga. Extra spännande är det om denne inte kan rumänska.
Sofia och jag var överens om att beskrivingen var höger och sen vänster. Därefter skiljer sig vår uppfattning. Jag tror att det skulle dyka upp en snygg kvinnlig vampyr, medan Sofia röstade po ett kloster. I vilket fall som helst kom vi inte uppför backen och fick vända!
Så vi får aldrig veta!
Som sagt så är det verkligheten som gäller ifall kartan inte överensstämmer med denne!
vägarna är av skiftande karaktär!
OK, jag erkänner. Just här var det jag som läste kartan!
Och broarna likaså!
men inte nog med det för mitt i allt kommer det mer eller mindre färdiga vägarbeten!
Medtrafikanter
Det rör sig många saker po vägarna. Bilister har jag redan nämt men man kan även ( just nu)träffa po exploriter eller fastna i ett stim såna här
Ko po väg!
eller så ett stim av disse!
Man kan även träffa po varutransporter av olika slag.
Positivt då!
Allt detta övervägs av allt det underbara man får se
Tills nästa gång. Puss!

Då åker man snart

Kategori: Allmänt

För er som inte vet så är det sbnart dags för mig att åka po huvudresan till rumänien tre vickor.... Å ja har ingen panik!
Nationaldagen var jag po sweden rock med jobb. Kan ju avlöja att det inte riktigt e min grej men.... Hade trevligt sällskap ialla fall så...
tänkte som vanlt dela med maj av bilder det e ju så man gör har jag sett po andra bloggar
Helt rätt man ska veta vad de säljer :-D
Tror jag e kär i denna tösen ;-)
Nä det är inte IT från familjen Addams! Frågan som Lina ställde är om man måste ha långt hår för att spela hårdrock  även om man inte gillar långt hår?
Orsaken till att jag kom po efterkälken!

Kreta

Kategori: Allmänt

Då har man vatt po jobberesa te Kreta istället för att berätta en mass tänkte jag visa lite bilder. Men ja kan ju säga att det är väldigt ont om volvobilar där ;-)

Hur man får Ola att dricka te! Ge honom redigt räligt kaffe utan något alternativ så... Dessutom e det grönt te med mintsmak
Utsikt från vårt hotellrum
riktigt tidigt po morronen!
Om ja inte hade jobbat......
Visst e duvan utanför grottkyrkan fin
HUr man skiljer po nycklar
Eftersom jag haft med en kyrka får det va med en fästning åsså ;-)

Blommor
här stannade ja till. nån som e förvånad??
bad i medelhavet
obs!!! Det är inte ja po luftmadrassen ;-)
En väg po Kreta
Å slutligen. Om någon tänker göra ett karriärbyte så kan man ju alltid jobba som airportsecurity. Kolla bara in arbetsskorna ;-)