olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

Blonda bitchen po gymmet

Kategori: personlig tränare

Idag stod det spinning po schemat. Efter att Maria hade övertalat mig. Jag är alltid svårövertalad när det gäller Maria!
Var en instruktör jag inte provat tidigare men hon var riktigt bra. Roligt upplägg, bra instruktioner, pratade klart, tydligt och artikulerande så att till och med kapten Ebbing hade vatt nöjd!
Jag hade pulsklocka po mig och lyckades komma upp i en puls po 175. Det intressanta här är att min maxpuls enligt tabellen skulle va 173 😉 
Det enda störande var en viss PT som stod och gestikulerade precis när vi skulle köra lite tabatha!

Efter passet snackade jag lite med Felicia. Visst är det konstigt att ingen tös vill kramas precis efter ett pass 🤔

Maria frågade när jag skulle flyga imorron och då visste jag direkt att hon kommer att föreslå en morgonträning. Och nöjd är hon över det!
Så hur många tror att 08.00 i morron bitti kommer jag att köra ett armpass som heter duga?


Svettigt värre

Kategori: viktnedgång

Semester och sovmorgon! Ja inte om man har Maria som PT. I arla morgonstund infann jag mig po gymmet.
Dagens pass bestod av 400 meter po löpbandet, 30 burpees och 20 armhävningar. Repetera tills 30 minuter har gått. 
Tydligen ska jag va försiktig med vad jag önskar mig. Hade sagt till Maria att hon ska köra slut po mig nu när jag ska resa bort. Nä ni får inga vinster om ni lyckas gissa vart jag ska resa 😜

Började lite försiktigt po löpbandet, satte vad jag tyckte var en lagom fart. Speciellt med tanke po att jag inte kört löpbandet po ett tag och vet vilken fart jag klarar. Naturligtvis höjde Maria hastigheten direkt!

Fortsatte med burpees uppdelade i sjok om 10.  Hade gett mig fan po att jag skulle klara dem med hopp och det gick. Precis!


Sen kom fasan. Armhävningar. Fick inte till tekniken så det var hur jobbigt som helst. Tror faktiskt att jag inte gjorde 20. Maria har räknat fel förr 😉

Å så började vi om. Löpningen gick förvånansvärt bra.  Burpeesen inte lika bra det blev inga hopp här. Men armhävningarna. Dem! 
Fick in rätt position po kroppen och gjorde dem i sjok om fem. Åtminstone första 10. Blev naturligtvis tröttare po slutet så då fick det blev 3 per omgång. 

Och så började vi om. 400 meter. Jävlar vad jobbigt. Hade inte Maria stått där  hade jag hoppat av......
Blev tvungen att sänka farten. Denna gången utan att Maria höjde. Men trots det var det nära att jag trillade av bandet. Sprang ungefär 300 meter innan jag kände att jag återhämtat mig så mycket att jag kunde höja farten igen! Och vips hade 30 minuter gått
Nästa gång ska vi hinna längre,  typ en burpees till 🤣😂

Efter en lååååång vilopaus fick vi torka upp sjöarna jag skapat. Och så gick vi ner för en mätning. 35 kg.

Det bästa var att vi fick tid att prata. Känner att jag verkligen saknar detta nu sen vi började med varannan veckaträning!
Fast jag glömde ju fråga om semesterschemat!

semester

Kategori: träna

Första dan po semestern och jag ska äntligen få en sovmorgon. Vilket innebar att jag vaknade vid halv sex i morse. Blä!

Somnade om vid halv åttatiden och sov så länge att jag missade gå po yogapasset. Sorry Joanna 😟
Tur att jag inte hade bokat iallafall!

Vad ska jag då träna? Springa? Njae Maria ska köra slut po mig imorron bitti så...... Det får bli ett lågintensivt pass. PW är jag inte sugen po så det fick bli bodybalance 
Det gick lite bättre än förra gången tyckte jag. Maria var ju inte där och kontrollerade mig, så jag kunde slappna av. Eller?
Po slutet var det nån övning jag hade chans i helvetet att klara. Och när jag då står och bara tittar po de andra tänker jag :Det där ser ut som Maria. Det är Maria!
Hon smög alltså in precis när det började, bara för att ha koll po mig!

Bör väl kanske upplysa om att det är helt och hållet mina egna teorier 😅

Nå med tanke po att jag inte får sovmorgon, trots att det är min semester Och passet Maria satt ihop.  Kommer temasången för imorgon att vara Wilmer Xs,  Tyck synd om mig jag är bara man!


#Närskaolasäganejtillmaria eller #hurmantömmerenvattenflaskapoenhalvtimme

Kategori: Allmänt

Är det nån som har en unge jag kan låna imorgon? Vill inte jobba så jag tänkte ta VAB istället!

Kom till gymmet i morse. Maria kom samtidigt. nä det var inte planerat. Fast Maria vet när jag brukar träna 🤔
När jag går in för att lägga min kasse med heja Eslöv po. Hör jag Maria säga till de i receptionen att hon egentligen skulle tränat bodybalance  men visst.....
Jag tänker inte mer po det utan tar po mig skorna. Drar i sönder den ena när jag ska knyta å går po toa.
Kommer ut från toa. Då lurpassar både Hanna och Markus po mig och säger : Maria väntar po dig i sal B!? Jag försöker protestera men har ingen chans utan blir nästintill bortknuffad till salen.
Kommer in ser en massa töser som plockar fram grejer, får ögonkontakt med Maria. Rycker frågande po axlarna. Så hon säger: jo du ska va med här!
: detta är inte planen. Säger jag!
Varpå Maria hånleende säger: nä jag vet men det brukar bli bäst då, plocka fam stepupbräda, kettelballs och viktplatta!
Ni som vid det här laget har lärt er hur min och Marias relation funkar vet att jag genast gjorde detta.
Frågan nu var ju vilka tyngder jag skulle ta? Vågar jag ta den rosa kettelballs utan att Maria reagerar? Nä det vågade jag inte utan jag tog 12 och 16 kilo. De känner jag mig hemma med och vet att jag klarar det mesta. Tyngdplattan fick bli en 5 kilos för det var den tyngsta.
Och så kom det sig att jag varit po mitt första HIIT pass någonsin.om det var en hit vet jag inte. Men hitt var det 😂🤣💦
Dropparna ni ser po golvet är mitt anletes svett!

Efter passet säger Maria, den underbara ängeln. (Obs detta var ironi!)
: det var ju en bra uppvärmning,
Den galna kvinnan tror att jag tänker fortsätta och köra mitt helkroppsstyrkepass. Hon ser kanske paniken i mina ögon och trycker po att jag kan väl köra några utvalda överkropsövningar. Det bästa här hade ju varit att välja efter de muskelgrupper som ännu inte fått sig en duvning.  Men Ola kör po andra kriterier. Vilka tycker jag är kul att göra nu!

Så jag kör fem olika övningar av de 12 som dpr består av. Stapplar ut i receptionen och faller ihop som en våt trasa i soffan.

Nu är det så att töserna i receptionen är fenomenala po att utnyttja mig. Åtminstone Felicia. Så fort det ska bäras nått och jag är där så åker jag po bärartjänsten. Men nu har Hanna också lärt sig så när jag reste mig för att gå och duscha fick jag istället gå och hämta vatten till henne. Och kallt skulle det va!

Dagen avslutades po Landskronakarnevalen där jag såg lite standup. Men jag gick under stockholmstösens uppträdande för det var kasst!
Copacabana i Landskrona



It's hot

Kategori: Allmänt

Av nån konstig anledning tycker jag om att fota kyrkor. Vet inte varför. Jag behöver inte ens gå in i dem utan bara hitta den bästa vinkeln utifrån. 
Min syster tycker jag är knäpp!
Så idag po väg him "råkade" jag komma förbi ett par kyrkor jag spanat in nu ett tag. För sanningen att säga så har jag inte fotat nått mer spännande än mat och gymleksaker po det senaste.

Visst kan man säga att man råkade även om man planerar rutten så man ska passera kyrkorna!


Tydligen ska jag flytta till Kävlinge. Undras när jag får veta vart i Kävlinge och när jag ska flytta? Dessutom ska jag börja jobba där också? Tänk om jag nån gång fick reda po nått som rör mig?

Var po gymmet. Men eftersom jag hade jobbat i natt, Kom jag senare än jag brukar.
Körde ett helkroppspassstyrka. Ni vet vid det här laget vad jag kallar det.
Det blev lite annorlunda för alla stationerna var bemannade så jag fick ändra om turordningen och plats för vissa övningar.
Så när jag bytade rum att köra i var naturligtvis Maria där med andra av hennes kunder. Och man kan ju inte låta bli att tjuvlyssna.  Så bra det nu går utan lurarna i. Men vi kan väl säga att jag kände igen situationen för den stackaren.

Fast nu kanske Maria tror att jag förföljde henne och kollade så att hon inte har roligare med nån annan!
För det var det jag sa till henne  att jag gjorde 😂🤣

Sätt en stund efteråt och pratade med Paula och Felicia. Har en anekdot där om hur Paula sa att Maria inte var lika trevlig som de andra men den är nog roligare om man var där så jag drar inte den!

Dagen gick iallafall oväntat bra och så klart.  När jag kom hem. Då kom ett mail från gymmet att jag hade glömt min tagg och vattenflaska, men jag kan hämta det nästa gång.
Problemet är bara att nästa gång hade jag tänkt köra tidigt po fredag. Innan  de öppnar i receptionen och nu kommer jag ju inte in. För min tagg ligger å väntar i receptionen!
Som vanligt får jag väl skylla po Maria. Det var hennes fel!



appar

Kategori: Allmänt

När jag inte är po gymmet utan tar en powerwalk eller springer. Så brukar jag använda runkeeper för att hålla koll. Och skicka till Maria. Det gör jag även när jag är po jobb och går promenader. Av nån konstig anledning så vet Maria om jag jobbar eller inte. Kan ju bero po sträckan eller takten. Eller för att hon har stenkoll po mitt schema 😉
Idag skulle jag sätta igång runkeeper då har de kommit po nått nytt och skulle tvunget ha när jag är född. Och inte nog med det när jag skulle ange detta kom oktober 1986 upp så jag blev tvungen att swiepa tills rätt månad. Och vem orkar det? Skulle det inte va lättare att man slog in årtal och sen månad?
Så nu kan jag inte skicka uppgifterna till Maria så då tror hon att jag bara latat mig hela dan 😲!

Bänkpress

Kategori: Allmänt

Dödspasset resurrection är långtråkigt.  Därför försöker jag variera så mycket jag bara kan. Jag ändrar ordningen po dem. Varierar antalet repetioner, och tyngden. 
Idag passade jag po att lägga till bänkpress.  När vi körde bänkpress första gången tog jag 42 kilo, tror jag. Idag körde jag lite lättare och fler rep. Tänk att jag anser 50 vara lättare nu 😉
För att hålla Maria po gott humör så att hon inte gnäller över mina ändringar mutade jag henne med en posse körsbär.  Hederligt pallade i min trädgård


 När man kör dödspasset kan det va bra att ha Tagg så man kommer in po gymmet, vattenflaska, vatten, och ett gummiband man kan skjuta po besvärliga PTs!

När man har kört denna så kan man inte sitta ner po ett tag 😉

migrän

Kategori: Allmänt

Som jag hade sett fram emot dessa fyra dagarnas ledighet. Då får jag migrän!
Låg i princip hela dan i går. Kunde inte köra dödspasset som planerat. Blä!
Idag är det lite bättre. Bodybalance stod po träningsschemat. Naturligtvis var jag den ende mannen po passet! Kan säga att denna detaljen har betydelse lite längre ner i texten 😉
Bodybalance ska va lite jobbigare än yoga. Och det kanske det är. Jag svettades som en gris iallafall. Men annars kan jag inte se nån skillnad. 
Detta fick mig att tänka po andra saker där jag inte fattar skillnaden.  För några år sen, 25 ca, började jag po Lunds universitet. Religionsbeteendevetenskap! Det var jag å en drös religiösa dårar. Mycket var intressant men den sista kursen vi läste hette "Tros och livsåskådning" och sanningen att säga så finns det en uppsjö av trosinriktningar där jag inte fattar skillnaden. Jag menar om jag inte tror po gud. Det är väl samma som att jag förnekar gud. Eller hur?
Behöver jag nämna att jag kuggade stort po den tentan!
En annan sak jag inte fattar skillnaden po är vegetarisk kost och vegankost!
Vegetarianer äter inte kött. Veganer äter inte kött. Vad är skillnaden? 

Tillbaka till bodybalancen som för mig var det samma som yoga. Bara en annan instruktör som körde sitt program. En sak som är det samma var att det satte fart po tarmarna. Och ett antal gånger var jag tvungen att fisa. Ibland omedvetet! Som tur var för Maria, som var po mattan bredvid, var det när jag var vänd bort från henne. 
Att Maria var po passet har absolut inget att göra med att jag var där. Eller?
jobbigt var det iallafall och po slutet var det så blött att jag halkade när vi skulle stå i stående hunden.
Så vi kan konstantera att den yogapositionen jag gör bäst. Är fortfarande fula grodan!

Fredagsmys

Kategori: samhällsdebatt

Varje vecka planerar jag mina träningspass och slickar dem till Maria.Så trots att jag sovit nästan hela dan. Var nog litta slutkörd.  Fick jag ge mig po att springa 5 km.
Har hållit po nu i mer än 10 månader och jag kan fortfarande inte tycka det är roligt att träna. Visst känns det bättre vissa pass men de som gör mest nytta är ju de  långa tråkiga, enformiga som dödspasset eller att springa! 
Jag tänkte  hålla mig här po 5 km ett  tag. Dels för att kunna öka takten men jag hade ju också hoppats po att det skulle kännas lättare.
Så idag Benen kändes bra de två första kilometrarna.  Det var huvudvärken och andningen som var jobbig.  Gick rätt hyfsat om man jämför med hastigheten sist. 
Sen efter 3 km bara. Ja jag vet inte varför men jag gav upp och började gå. Tänkte att jag skulle gå tills appen sa att det hade gått 30 minuter och sen börja springa igen. Vilket jag gjorde några hundra meter.  Så fortsatte jag med mer gående än springande tills det var ca 7-800 meter kvar. Då tog jag och sprang mellan varannan reflexstolpe och gick mellan varannan ända tills jag kom him!
Maria tycker jag skulle va nöjd, men det känns ju fortfarande tungt och jävligt. Även om snittet per km blev 20 sekunder bättre än sist jag sprang

Har just nu 4 dagar ledigt.  Om jobbet ringer säger jag att jag druckit en öl och inte kan bli inbeordrad. Dagens verklighet för personal inom vården. Sen ska jag bara jobba tre pass innan semestern 😁

Såg att röda korset ska samordna frivilliga som vill hjälpa till med skogsbränderna. Funderar po att anmäla mig. Finns det ett bättre sätt att tillbringa 4 veckors semester?

 Är det någon som funderar po att gå en powerwalk söndag eller måndag kan ni ju  säga till så kan vi ha sällskap. Har inget inplanerat förutom ett bodybalancepass Maria tyckte vi skulle gå po. Och vem är jag att säga nej till Maria!

Äntligen sovmorgon

Kategori: Allmänt

Som jag har längtat efter att få ha en sovmorgon. Och nu så.. Är ledig i fyra dagar och i morgon är första dan po länge som jag inte behöver ställa klockan. Jippie!
Kommer inte ens att gå upp för att gå till gymmet 😁
Smart som jag är har jag tänkt sova i hängmattan. Nåja om grannen vaknar imorgon och upptäcker att nån har vridit nacken av tuppen kommer jag att neka!

MARS

Kategori: viktnedgång

Ånej! Det blev fel. Efter träningen körde jag in om och handlade mat inför dagens arbetspass. En kycklinklubba å så lite grönsaker och en plockesallad, där jag glömde lägga i kött. Detta innebär att jag bara ätit vegetariskt idag 😲

Annars började det bra. När jag kom till gymmet var Maria igång och plågade en annan. Han såg helt slutkörd ut och när jag sa några uppmuntrande ord svarade han med att räcka finger. Vilken otacksam jävel! 
Ändå kan jag känna avundsjuka. Precis så slutkörd vill jag bli efter ett träningspass. Ska jag be Maria om att få köra ett?

ironman

Kategori: Allmänt

Dagens pass blev ett yogapass. Tredje gången jag provat yoga nu men idag kändes rörelserna svårare. Det blev inte lättare av att tarmsystemet kom igång. Försök att slappna av och försök hålla igen fisar  samtidigt. Tur att vi var utomhus po bryggan ialla fall!

Innan idag, när jag jobbade. Kom Bossen po besök. Naturligtvis satt jag i soffan när hon kom, bra Ola, bra!
Ialla fall satt vi å snackade när hon frågade ifall jag skulle göra en ironman😲
Hon hade fått den uppfattningen av de po kontoret som följer mig. Så jag fick dementera detta och berätta om min hashtag #motsvensklassiker2020 
Och vad gäller den så, ja visst det hade ju varit roligt men just nu ser jag det som avlägset och inte Allt för seriöst. Men visst det hade ju vatt fräck!
Nått som är mer seriöst är att jag nästa år vill springa ett hinderbanelopp. Förkortas ocr! Maria tycker vi ska satsa po obstacle Course i Malmö. Faktum är att hon egentligen ville att vi skulle ha gjort det redan i år. Hon är ju knäpp!
Så vi får se, nått blir det men vilket?

Efter yogan bjöd Joanna po kaffe. Ja det innebar att hon hällde upp en kopp av gratiskaffet som finns i receptionen . Och så snackade vi lite.
En grej som slog mig var att nya människor inte vet saker om en. Jag tar ju för givet att alla vet att jag är scout. Att jag gillar Rumänien och har varit där nästan alla år sen 2012. Men nä. Det visste hon inte!

Bild från dagens yoga.

Om ni undrar varför jag så sällan lägger upp bilder när jag tränar så försök själva ta en bild samtidigt som ni lyfter en skivstång.  Dessutom ser jag ju tjock ut po bilderna!


Nästa gång ska jag verkligen försöka skriva om hondjävulen 😁




cc

Kategori: Allmänt

De säger att det är så skönt att träna. Åtminstone efteråt!  Har jag aldrig upptäckt. Däremot kan det va ganska tillfredställande att känna att man har gjort något. Antingen med värkande muskler eller att som idag när jag är helt slut!

När man går po gymmet i Kävlinge måste man visa upp hur stolt man är över sin hemstad. Åtminstone så länge kassen håller men jag kan säkert få en ny då 😉


Nästa gång lovar jag att skriva om hondjävulen! 

små, små tecken

Kategori: viktnedgång

Något håller po att hända med mig. Det händer att jag bara ligger och tittar när jag spänner olika muskler, biceps, musklerna po underarmarna när man knyter nävarna, låren när jag böjer benen, senorna i foten när jag viftar med tårna.
Jag ligger och känner po magen precis som en gravid kvinna men i mitt fall är det för att känna ifall den blir mindre. 
Jag kan känna bröstbenet, nyckelbenet, och nått konstigt po halsen!
Jag kan knyta skorna. Och öglan är större än en tumnagel. När jag kliar mig po ryggen når jag nästan stället som kliar, men bara nästan!
Jag reser mig och sätter mig i soffan. Utan att behöva ta stöd med armarna!
Jag når och kan spänna bältet när byxorna är uppe!
Ända sen början har jag försökt se de små detaljerna. Eller som Maria säger. Fokusera INTE po vikten! Hon har därför blivit nerlusad med mer eller mindre oväsentliga detaljer po vad jag sett som förändringar. 
Så här långt når jag med armarna.  Gissa var de kliande punkten är! 

#närskaolafåsovmorgon

Kategori: Allmänt

Det blir en del körande.  Till gymmet tar det ca 20 minuter himmifrån.  När folk po gymmet frågar var jag bor blir de inte klokare utan undrar var Bialitt ligger. Svaret är ju som bekant i universums mittpunkt 😂
Om jag i stället vänder å kör po andra hållet så tar det 16 minuter till jobb. Så ni kan ju ana hur lång det är mellan jobb å gym.
Ni förstår att det blir en del körande!
Lägger vi då till långa pass både po jobb och gym då kan ni räkna ut att jag inte är himma så mycket. 
I alla fall så känner jag att jag bara vill ha nån morgon då jag inte behöver ställa klockan. Jag antar att jag skulle vaknat vid samma tid ändå men det hade vatt skönt att bara vakna i lugn och ro 😁

Så vad gör jag då denna veckan. Jo po torsdagen när jag är ledig. Går jag upp och är po gymmet innan 8 . Och idag? Kom po i går att de hade ett morgonspinningpass.  Å det bokar jag in.  Vilket pucko jag är,
Så den stora frågan är nu. När ska Ola få sovmorgon? 

Walking on sunshine

Kategori: viktnedgång

Vet inte vad det är, de fyra dagarna utan träning? Änglapasset i tisdags? eller bara att jag hade två dagar off? (Av de fyra jag skulle ha haft)
Men jag mår bra! Så passa po att umgås med mig nu när jag inte är mitt vanlig sura jag 😁

Idag gick jag upp tidigt för att köra dödspasset resurrection.  Det är rätt skönt att va helt själv po gymmet åtminstone första timmen. För det är drygt många övningar som tar tid. Maria tycker det bara ska ta e en och en halv timme max, helst bara en å en kvart.  Å jag har inte lyckats köra det snabbare än 1 å 45. 
Men idag så flöt det po. Jag provade att köra utan skor po knäböjningar. Och jag gjorde om upplägget lite. Gjorde alla övningarna där nere innan jag gick upp och körde där. Har inte sagt detta till Maria så jag hoppas det är ok 😉
Men som alla vet när man är inne i ett flow.  Det  kommer alltid nått och ställer käppar i hjulet. Den ena efter den andra kom och började snacka. Så nä jag kom inte ner po de tider som Maria tycker jag ska köra passet po 😁

Efter gymmet körde jag till Barsebäck. Gäller ju att passa po när jag är nära. Och som vanligt blir man uttittad när man hänger upp hängmattan mellan träden. Får säga att hängmattan var det bästa köp jag gjorde förra året!

Chattade med Maria och berättade hur passet hade gått. Det gör jag varje gång. Hon vet precis vad jag gör och inte gör i träningsväg. Och annars 😜
Ibland tror jag hon vill ta livet av mig. Hon föreslog att jag skulle följa med ut och springa. Tack gode Gud för dygnspass så man har en ursäkt att inte göra det!

En annan grej är att jag fick mitt semesterprogram häromdan. Ja inte ens när jag flyr landet i några veckor kommer jag undan! Och har ni tänkt po språket de använder po gym? 
Man tycker väl att jag vid det här laget hade lärt mig lite men nä. Jag har ju svårt att komma ihåg namn po folk och saker fråga bara mina syskonbarn och barnbarn och en uppsjö av scouter jag varit ledare för. De har alla fått egna namn av mig!
Likadant är det med övningar. Det bästa är när jag kan visa och säga till Maria "Den övningen" samtidigt som jag trycker upp med armarna eller gör nått annat för att illustrera rörelsen. Så när jag då får det i skriftlig form blir jag ju tvungen att googla. Amrap t.ex vad är det? 
Nåja jag kanske träffar Maria nån gång innan semestern och kan fråga vad hon egentligen menar.

Dagens bonus en bild från Kävlinge med utsikt över ån. Togs po midsommarafton 

änglapasset

Kategori: Allmänt

När jag hade började träna med Maria blev det tidigt en grej av att hon alltid hade döskallar po kläderna. För att jag skulle veta hur jävligt det skulle bli. 
Men en vacker dag ville hon visa upp en annan lite mjukare sida och hade en ängel po tightsen. Skönt tänkte jag då blir det lite lugnare! Ha! Så fel man kan ha! 
Det passet har fortfarande rekordet po hur snabbt hon fått tyst po mig, 2 minuter Max! Det var då jag insåg att jag var försökskanin. Om jag överlevde  då vågade Maria också köra det 😜
Nåja idag gjorde vi om det. Änglapasset består av 6 olika övningar där man gör 31 repetioner av allt. Däremellan gör man 10 burpees. 
Så jag körde po. Har längtat efter att få köra slut po mig så det var till och med så att jag ökade lite po slutet för att komma upp i åtminstone 85 % av max.
Så det kändes skönt eller var det det faktum att jag inte gjort nått sen 7 km pw i fredags. Kanske jag behövde vilan.
Nåja första omgången burpees hoppade jag. Po  de sista omgångarna kröp jag. Förutom den allra sista då Maria lovade att bjuda po middag ifall jag hoppade. Med rätt motivation så 😉. 
Lovade och lovade? Jag tolkade hennes grymtade som ett ja i alla fall. 😂🤣
Allt avslutades med 1031 meter i roddmaskinen och även här körde jag ända in och igenom kaklet 
Maria påstod att så länge jag pratar har jag mer att ge så jag kom nog bara upp i 87% av max!
Efteråt var det den sköna känslan när man sitter i soffan.  Dricker lite kaffe, känner hur den blöta t-shirten blir kallare och kallare men inte orkar gå in i duschen. Den känslan har jag inte känt po länge!

När jag sitter där i soffan kommer Hanna och erkänner vilken besvikelse hon är. Hon kommer definitivt inte att få ett vykort när jag åker till Rumänien. 
En annan besvikelse är att ingen,  jag menar INGEN sa nått om mitt skägg! Jag som hade hittat en barberare i Kävlinge och trimmat det! Inte ens Maria sa nått trots att jag hintade till henne att jag var där igår!


Jag menar vem kan ha missat detta? Tydligen både Maria, Hanna och min ohängde svåger!

Du borde skämmas

Kategori: samhällsdebatt

Igår inträffade det! Den stora fasan! Det alla vi som jobbar inom LSS, hemtjänst etc går och oroar sig för hela tiden. Vare sig vi är himma eller po jobb!
Jag fick inte in en vikarie som kunde avlösa mig! Jag fick fortsätta trots att jag redan hade jobbat ett långt pass!
Nu  hade jag egentligen skrivit ett långt inlägg, men det var för gnälligt. Även med Olamått sett!
Men ni kan ju hjälpa till. Det är valår i år så gå och fråga era politikerkandidater hur de tänker med personalfrågan? Fråga om de är beredda att ta ansvar för den personal som jobbar inom deras verksamheter? Fråga om de vet vad det egentligen innebär? För det är jag rätt så övertygad om att de inte gör!

När ni ändå är igång. Fråga vad de tänker göra åt alla banker och butiker som inte hanterar kontanter!
Eller hur ska vi klara matproduktionen i Sverige? Man kan ju undra hur många bönder som blir tvungna att lägga ner efter ett år som det här?


I alla fall skulle det här inte handla om politik utan om att jag blev tvungen att stanna några timmar extra po jobbet. Maria som tycker att jag ska försöka se positivt po saker kommer nog inte att bli nöjd över detta.
Men det positiva var att jag slapp gå till gymmet och köra ett reviderat dödspasset resurrection! 
Och det är ju här jag borde skämmas!

tjockskallig

Kategori: viktnedgång

När ska jag få in i min tjocka skalle att detta kommer att ta tid.
Visst jag fattar och om jag tänker efter så håller jag nästan den plan jag satt upp. Men av nån konstig anledning så vill jag att det ska gå fortare. Om vi tar våra mätningar exv. Nästa gång jag ska stå po apparaten är i september.  Om jag håller takten så bör jag ha gått ner ytterligare 10 kg.
Maria vill naturligtvis inte att jag ska fokusera po vikten men det är ju den som vi lekmän känner till.
Iallafall så hoppas jag po att jag i september har tappat 20 kg sen sist. Men det kommer ju inte att ha hänt. Så jag har sänkt mina förhoppningar till 15 😉 När det som sagt bör ligga po 10
Med det sagt kommer då min känsla av att jag inte riktigt klarar att hålla kosten och träna är ju alltid jobbigt så nu är jag stressad som in i Lund över nått jag inte ens borde bli stressad över. Vilket ålahuve jag är!





 Om man tar frusen mango, mixar den, lite mello och mixar till en smet innan man tillför mjölk så får man en mango/melonshake!  Lite lös men smaken sitter där

rollercoaster

Kategori: viktnedgång

Har ingen fantasi vad gäller mat. Är inte sugen po nått! Eller sugen å sugen. Skulle kunna vräka i mig diverse onyttiga saker men vet inte vad. 
Det värsta är att det blir värre och värre! Så det kommer säkert att sluta med att jag har en frossardag. En sån då jag inte skickar bild po vad jag äter till Maria! Å sen kommer jag att må dåligt över det.
Jag tror till och med att det inte hjälper ens om jag släpper po tyglarna och äter nått onyttigt, men jävligt gott 😁
Det har hållit po ett tag och jag ,märker hur jag slarvar mer och mer.
Maria säger säkert nått i stil att det är ok att trilla dit nån gång då och då bara man sen rättar till det. (Min tolkning) och som vi alla vet har ju Maria alltid rätt!
Men det är ju min upplevda känsla av misslyckande. Jag vet! så jävla fånigt men jag kan inte hjälpa det! 

rollspel

Kategori: viktnedgång

Planen för dagen var att köra till gymmet tidigt och sen åka till bitchen innan jobb po eftermiddan.
Ska kanske börja kolla vädret!
Jag vaknade vid 5 sömnig som bara den. Men tvingade mig ändå att äta frukost som vanligt. Vid 6 tiden alltså!
Körde vid 7 och po vägen konstaterar jag att det är lite väl mörkt po himmelen för att sola å bada.
Väl framme po gymmet börjar jag med uppvärmningen. Känner mig sliten å lite ont i halsen men pulsen är ok så....
Å så sätter jag igång med dödspasset resurrection. Tolv olika övningar som tränar alla muskler i kroppen, nästan. Det är ett rätt så drygt pass, tar ca 2 timmar att gå igenom allt. Energin finns inte där men jag försöker. Jag vet ju med mig att jag ofta kommer po anledningar att hoppa träning för minsta lilla och det är ju inte den Ola jag vill vara! Så jag kör po trots att Maria säger att jag kan hoppa nån!

Efter passet så hänger jag i receptionen med Felicia. Regeln är att man först tränar å sen får man dricka kaffe. Det är vad de säger iallafall!

Maria pratar med mig om att jag får se hur det känns och ta det lugnt, kanske inte träna om jag är dålig. Och jag vet ju detta, lyssna po kroppen. Så jag vill ju säga detta till Maria? Att jag inte vill ge upp för en fis po tvären för att det är det lättaste. Utan jag vill kämpa på och komma över den där latmasken som finns hos mig! Men istället faller jag in i gamla bekanta mönster och ger ett dumt svar om  att jag lovar att inte träna po lördag. Både jag och Maria vet att jag jobbar dygn po lördag å inte kan träna överhuvudtaget!

Varför kan jag inte säga det jag egentligen vill? Varför måste jag bli sarkastisk och skämta bort allt?
Så här står jag. Faller in i den gamla rollen som jag alltid faller in i!  Den rollen som för eller senare sabbar alla relationer jag någonsin skapat! Ola den tjurskallige som inte lyssnar eller går att prata allvar med! Ola som inte släpper in nån i sitt liv, inte djupare iallafall! Å jag som skulle förändra hela mig! 
Jag som skulle bli en lean mean social å trevlig machine!

Vicken da!

Kategori: Allmänt

Började dagen med att springa lite, eller lunka, eller hasa mig fram. Fyra varv po slingan vid husarängen blev det. Fyra jobbiga varv. Efter två var jag redo att kasta in handduken men hur skulle jag förklara det för Maria sen så det var bara att fortsätta.en rolig grej med att springa varv po varv är att man möter samma människor 2 gånger. Per varv alltså. Men jag kan inte fatta hur de orkar ropa till mig när vi möts!
Sen pågaslarvern som gick om mig var inte heller bra för självkänslan men jag hade ju bestämt att jag skulle runt.
Iallafall så blev det den längsta runda jag någonsin sprungit.  Alltså längsta nånsin. Fattar ni? Jag har aldrig tidigare sprungit så långt som jag sprang idag. Om man nu kan kalla det springa 🤣
Som alltid rapporterade jag till Maria och fick frågan om jag hade delat upp det? Hur Faen delar man upp en löprunda? Antingen springer man hela eller så blir det två eller flera rundor!
som ni ser var det ju ingen världsmästare tid. Men jag springer inte fort utan långsamt,😜

Nu har vi kommit upp i distans nu tänker jag fokusera po att öka takten. Hoppas Maria är med mig po det å inte vill att jag ska springa längre?!

För några månader sen släpade Maria ut mig po en hinderbana i Furulund.  Idag släpade hon ut en bekant som inte tatt lärdom av mina vedermödor hos min "kära" PT! 😂😁 Utan han bokade egna timmar?!
Å vilken tid han hade . Jag har ju velat springa igen men nu får jag ju komplex. Han gjorde en tid som är dubbel så snabb som vad jag hoppas nångång komma upp i! Vi kan väl konstatera att thougest är låååååångt bort för min del😥 


Sen var jag ju ledig vad gör man då. Sticker till stranden.🏊‍♂️🌊🌞  I mitt fall Barsebäck. Vi badade alltid där när jag var liten. 
Vill man bli betittad ska man spänna upp en hängmatta och ligga i. Det finns två träd som är perfekta till detta 😁😎
Där kan man ligga och försöka sova. Om det inte hade vatt för allt folk som höll låda! 
 Om ni är i Barsebäck å badar och ser en blå hängmatta gå fram och säg hej. Jag börjar nästan tro att jag gillar sällskap!
Å för guds skull sno inte mina träd 🤣😡


Som extra bonus får ni en bild po mango/banan shaken jag gjorde till kvällsfika po jobb i går kväll
Jag har fått för vana att göra shakes när jag jobbar natt!


Jo just det! Är det nån som vill göra mig sällskap po en PW po fredag?




dilemma

Kategori: Allmänt

Min semester närmar sig och som vanligt hade jag tänkt åka till Rumänien.
Po scoutcentret i Nocrich dit jag brukar åka har de ett läger i augusti. Grejen är den att tidigare i mitt liv hade jag utan att tveka bokat in 3 å en halv vecka av mina 4 veckor semester där. Men om jag åker så länge innebär det att jag inte kan gå till gymmet. Ja ni läste rätt! Po en hel månad!
Så även om Maria skickar med ett träningsschema. Å det gör hon! Så blir det inte samma sak!

Så frågan är? Ska jag ta hela min semester å ta en roadtrip till Rumänien?  Eller ska jag flyga ner å bara stanna två veckor?

Back in the hoods

Kategori: Allmänt

Idag gjorde jag nått jag funderat po ett tag.  Efter att ha skjutsat Far körde jag till trollsjön och började gå den slinga jag sprang våren 1990. Den slingan gick jag även många gånger med systerns hund Tuff.
Skälet till att jag gick denna var att jag ville kolla med runkeeperappen hur långt det var. För jag tror att jag aldrig sprungit längre än så!
Så från trollsjön, mot fäladen ner po hällan och uppför backen po kronovägen. Ni som har övningskört i Eslöv vet vilken backe det är för där testar man dagsläget.
Då 1990 var det slutbacken innan hemmet så den spurtade jag uppför.
Det hade jag inte gjort idag 😁
Sen var det bara att svänga in po bygelvägen å så var jag framme vid mina gamla hoods.  Där jag bodde de första 21 åren av mitt liv. Konstigt att tänka po för jag har ju faktiskt inte bott där po 26 år....
Kanske var det därför som det kändes konstigt. 
Jag svängde inte in po apelvägen, även om jag sneglade efter tredje huset po höger sida. Utan jag fortsatte uppför bygelvägen.  Det som egentligen var starten, då. Upp po gröningen å ner till ryttarebacken, kul att se att där fortfarande är cykelspår i gräsmattan vilket innebär att man än idag genar över backen. Sen var det bara trollsjögåren å så var jag i mål.


Maria är ju inte bara min PT. Hon har blitt nått av en livscoach så när hon tycker att jag behöver nya skor. Det är väl inte nått fel po mina 4 år gamla kängor? 



Å modet säger att man ska ha strumpor i sandalerna 🤣😂

Jo just det. Jag funderar po vad jag ska göra po min semester. Ska jag åka till Rumänien i tre eller fyra veckor? 


Vem är jag?

Kategori: Allmänt

Min syster tycker att jag är lik Ove, går omkring sparkar po stolpar och ondgör sig över alla oduglingar!
Själv tror jag att jag är mer lik Stig-Helmer. Blyg och bortkommen som sitter po grisfesten och blir överlycklig när Majsan, som han inte vågar bjuda upp,Tar saken i egna händer!

Så vem av oss har rätt?