olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

Längtar till måndag

Kategori: viktnedgång

Vad tror Paula egentligen? Ja jag vet, hon e bossen. Men när en av instruktörerna frågar efter deltagare till sitt pass å Paula säger att jag ska gå. Vad tror hon? Hon borde ju veta att det bara funkar för Maria!
Nä istället följde jag min plan och lyfte lite vikter.
Började med hacksquaten. Kommer inte riktigt ner men det  är mest för att jag fortfarande är rädd att det ska göra ont i knät. Vilket det inte gjorde!
Fortsatte med hexbaren där jag la po 100 kg. Ja egentligen blir det 103 men så noga är det inte 😁ökade po med två repetitioner per set så nu är jag uppe i 10!
Farmers walk 4 rundor. Tror jag. Blev lite okoncentrerad och tappade räkningen. Denna är till för att stärka mitt grepp. Maria låter mig nog inte komma undan thoughest! 
Lite höftlyft med 60 kg vikt.  Så jag får en fast å fin gump!
Sen avslutade jag med bänkpress.  Här ökade jag också antalet repetitioner  till 10. Fast jag är lite busig. Har inte fått ok att lyfta mer än 40 kg!

Jag fattar inte det här med TV serier. Om man nu har en säsong. Varför delar man upp den i två delar med månader emellan? Borde det inte vatt en ny säsong då?

Hörde att Mariah Carey tjänar miljoner varje år po låten " All I want for Christmas, is you"
Visste ni att den handlar om mig?

Po måndag har jag en träff med den fantastiska,  underbara, gudinnan Maria. Vi har ju knappt setts sen i början po november. Å för att ni ska förstå hur mycket jag längtar delar jag med mig av min målbild inför passet.



Existentiella tankar

Kategori: viktnedgång

Om det inte finns po Fejjan har det inte hänt. Har jag då inte vatt po gymmet idag? 
Fast Maria såg mig ju inte. Inte innan jag började skrapa hennes ruta iallafall!
Å att jag är öm i ryggen beror inte po att jag körde ett par omgångar  med hexbaren? Å varför har jag ont i rumpan?

Ovanligt mycket folk på gymmet. Jag brukar ju va nästan själv. Fast jag var ju inte där po min vanliga tid så 😉
Om jag nu var där?

planering

Kategori: viktnedgång

Vad ska jag göra po gymmet imorgon?
Marklyft? Nån knäböj blir det. Jag är sugen po 5 minuter kettelballs svingar. Bänkpress!  Ska jag göra död insekt? Eller doppa häl? En annan favorit är lats i vajer! Höftlyft ligger väl inte po topp tio. Rodd! Axelpress? Ska jag prova om jag kommer in i benpressen? Jag måste verkligen komma ihåg att stretcha!
Farmers walk är kul. Armhävningar! Jag borde verkligen öva po russian tvist! Man kan också gör a burpees! Det finns ett otal sätt att leka med kettelbollar! 


Aaaaaaaaaaaaaaah!

Klart Maria ska ha en julklapp!

Kategori: viktnedgång

Är jag galen? Tittar po biggest loser. De har en liten tävling, cykla i 24 timmar. Det vill jag prova!
Andra tankar från programmet är varför mätte vi aldrig? Å så gillade jag inte riktigt Eriks slutsats om att det kan gå fort att gå ner. Jag tror ju att det jag å Maria håller po med är bättre i längden! 


Har så jäkla kasst schema denna veckan. Långa pass vilket gör att jag bara har tre träningsmöjligheter.  Å känner man då att man är po gång med träningen efter skador å mancold är det rätt surt att behöva gå in å jobba ett tolvtimmars pass utöver!
Det enda positiva är ju att det blir lite extrapengar till jul.
Maria tycker att jag ska köpa en julklapp till henne för slantarna. Klart jag ska! Problemet är bara att jag aldrig kommer att ha så mycket pengar att hon kan få det hon är värd. Hon är ju ovärderlig!
Med det sagt är frågan om jag ska köpa strumpor eller kalsonger till henne?

Räkneproblem

Kategori: viktnedgång

Det e rätt synd om Dolph! Först fick han stryk av Rocky, sen var han med i the expendables å där fick han stryk av Stallone igen! Nu tränar han sin son som får stryk av den Rocky tränar. När ska stackars Dolph få vinna??? NÄ VAKNA NU SVERIGE!!! VI KAN INTE LÅTA JÄNKARNA GÖRA SÅ MED OSS!

Maria var inte helt nöjd med att jag tänkte träna body combat imorron så det blir en PW istället. (Maria har ALLTID rätt!)Tycker det e lite konstigt. Jag har ju bara varit borta en å en halv vecka! Varpå jag körde ett styrkepass igår å tog 75 minuter cykel idag. Plus 20 minuter uppvärmning.
Var nya cyklar å så obekväma de är. Alla po gymmet öser lovord över dem men jag hade så ont efter 4 minuter å då var det bara mer ön en timme kvar.
Lite jobbigt pass. Kanske sviterna från min mancold?  Trots att jag inte gav allt fick jag ge mig de två sista gångerna vi skulle stå!
Fast po slutintervallen då fasiken. Då gick pulsen upp till 98% av max. Högsta nånsin 😁


konsten att Flossa!

Kategori: Allmänt

När en dag e så bra att man börjar shaka loss med töserna po gymmet, då tror Maria att man fått en skruv lös. Minst!
Men har man gått med smärta hela hösten å en mancold po det. Då känns det  bara så skönt att köra hacksquaten för första gången utan att det känns i knät. Så jag var bara tvungen att dansa runt lite!


Å när man sen po kvällen går å ser säsongens händelserikaste match. Å vi vinner! Då kan man väl räkna detta som en ok dag 😁

Nu börjar det bli intressant i regeringsbildningen

Kategori: viktnedgång

Detta året har jag börjat titta po biggest loser igen. Även om jag inte riktigt tror po idén längre. Men där finns en hel del jag kan känna igen mig i. Som senaste riktiga säsongen, när Micke berättade att han hade gett upp. Om han dog eller levde kvittrade vilket! Ett annat moment var stackars Bayard som inte riktigt visste hur hin skulle göra en övning!
Just nu går VIP versionen och där hade vi Kalle Moreus å Alexandra Zazzi, som båda är förtvivlade över de skador de fått som hindrar träningen.
Med de sagt så hoppas jag att jag äntligen har kommit över det onda och att mancolden har gett med sig. För imorgon är det denne som kommer att köra till Kävlinge och träna skiten ur gymmet!

Joanna sa att min rygg är godkänd!

Kategori: träna

Äntligen. Har inte vatt po gymmet po en vecka. Tänkte börja lite lätt med ett yogapass.  Ha! Har känt mig helt ok i två dagar men naturligtvis skulle huvet kännas lite tungt ikväll. 
Och jag har ju tatt promenader i mina nya skor så jag hade lite extra hud po trampdynorna. Det var  tydligen inte grus i skorna utan skinnet som veckade sig, å det känns när man ska balansera po ett ben barfota!
Annars kändes det bra med mina skador. Inte helt hundra men det stramar inte lika mycket som tidigare så jag var nästan lika rörlig i båda benen. I nån position var faktiskt det bättre i det högra benet!

Lite kaffe å snack efter passet. Även om nåns dyrbara tid blev bortslösad po mig å Martin!

Black friday

Kategori: personlig tränare

Har man fått grus i skorna ska man inte fortsätta gå för att försöka nå PB. För det får man betala för sen när man har ont i trampdynorna. 
Det positiva är att jag ligger stadigt po en takt av 10 minuter per kilometer om jag går i rask takt. För när  jag inte kunde hålla PB takten föll jag ner i den.

Maria tyckte jag skulle vänta två dar efter att jag blev frisk, innan jag körde till gymmet. Å ni vet ju att hon har alltid rätt så....
Men i morgon är det dags. Tänkte kanske ta det lite lugnt å njuta så jag kollade in vilka pass som är. Yoga borde ju bli bra. Men den är ju fullbokad (Grattis Joanna) så nu funderar jag po om jag ska gå po body combat eller chansa po att folk hoppar av yogan 🤔

Vem är du?

Kategori: Allmänt

Hur gör ni andra för att överleva en förkylning? 
Jag blir döende. Jag däckar i ett par dagar å vill knappt lämna sängen. När sen Maria säger att jag ska ta promenader känner jag mig som en usel skolkare.  Å då ser man  hur andra är uppe å jobbar å gör ditten å datten då undrar man.....

Nåja. Det verkar som att jag kommer att överleva denna gången också. Den största frågan nu är när jag kan köra till gymmet igen?

364 dagar kvar!

Kategori: viktnedgång

Det är väl ingen hemlighet att den enda högtid jag firar under ett år är gåsamiddag. Å i går var det dags.
Visste ni förresten att en portion marängsviss innehåller 285 kalorier?


Så det var tur att jag deltog i ett tre timmar cykelnarathon po gymmet. Ja ni läste rätt, tre timmar cykel! Hur tänkte jag här. Speciellt som jag  var trött efter 5 minuter 🤔hade som vanligt tagit en pulsklocka och låg konstant i det gula och röda området dvs.pulsen var uppe runt 80-90 % av max under en väldigt lång tid!

Får ofta frågan om jag fortfarande behöver en PT? Jag som har kommit in i träningen nu. Det är väl bara att fortsätta.
Men nä!
Jag känner mig själv å nu när jag går omkring å tänker 45 kg, det är mycket det. Så känner jag mig smal å smärt! Kan ju nästan gå å handla i en vanlig klädesaffär. Å det är just det jag behöver Maria till. Att jag inte fastnar nu å sätter mig till ro. Jag är ju inte  störst längre. 
Vi är ju trots allt bara halvvägs!

TRÄ

Kategori: viktnedgång

Kan man göra nått annat än att avguda Maria? Denna underbara fantastiska PT som får mig att göra saker jag inte tror jag kan! Som får mig att verkligen ta i!
Som idag. Hon hade hittat en wod som hon gillade. Så jag skulle po 20 minuter göra 5 varv med 4 övningar. Piece of cake tänkte  jag. Det verkar inte så svårt!
Å de 2 första varven var inte så svåra. Men hade jag kört själv hade jag börjat fundera po att ge upp under det tredje varvet.
Så det blev svårare å svårare att byta övning. Till å med att kasta boll blev jobbigt. Jag fattar ju att det är enklare ifall man använder rörelseenergin för att få upp den men nä, Ola blev tvungen att börja om po nytt för varje repetition. 
Å den absolut sista cyklingen. När hon säger att nu ska jag ta ut det sista jag har. Då kunde jag bara kommunicera med mitt vänstra långfinger.
Har jag bett om ursäkt för det?

Var länge sen jag var så här slut efter ett pass. Tog 40 minuter innan jag kunde resa mig från soffan å duscha. Felicia blev orolig å undrade hur det var med mig.
Om det är så här man känner sig efter ett crossfitpass, överväger jag att ta tillbaka mitt löfte att ställa upp i nån tävling 😁

Hon har fått en ny maskin att väga med så vi var ju tvungna att prova. Enligt den så ligger min målvakt po över hundra. Jag som tänkte att jag skulle diskutera med Maria hur långt vi ska gå, när jag kommit under hundra!

Redigt vörtbröd innehåller russin!

Kategori: viktnedgång

Tack Åsa för ett riktigt bra spinningpass. Jobbigt som bara den men jag fick upp pulsen till 95% av max! 
Att jag sen hällde vatten i fel strupe å hostade upp allt har inget med dig att göra.  Tur du hade dämpat belysningen!
Å avslutningen sen. En av mina absoluta favoritlåtar. Kanske mest för att det var den å Peter Lemarcs, little willie john, som jag dansat så många hångeldanser å sjungit till.
🤔 Å där har vi kanske förklaringen till att jag så sällan fick med mig tösen him!?

Imorgon blir det en bra dag. Ska träna med Maria! Kan det bli bättre.
Nej, det kan det inte!
Hade fått för mig att vi skulle träna vid lunchtid så när jag kollade å såg att det redan var 9 blev jag tvungen att dubbelkolla. 
Så vi pratade om vad vi skulle göra. Men hon nämnde inte att vi skulle köra ett fystest; i början innan jag var trött.  Å eftersom jag har gruvat mig för detta. Så påminde jag, mitt ålahuve  henne om att vi pratat om  det sist! 




Games of Thrones

Kategori: viktnedgång

Varför blev jag inte som jag skulle? Varför är jag Grumpy? Jag vill ju kunna va positiv å jubla å va trevlig!
Men nä jag bidde så här!

Tycker synd om alla de som jobbar i stadshuset. Jag hade en utbildning i HLR. Efter två timmar var jag helt konstig. Ja Alltså inte som vanligt då ju. Hade en break å gick ut.  Helt slutkörd. Tur jag inte jobbar där varje dag!


Kan ju avslöja att jag inte blev förvånad när det visade sig att it avdelningen inte hade fixat ljudet i salen så jag fick köra manuellt idag igen!
Hade nog blitt mer förvånad ifall de hade fixat det!

Det går inte så bra att utbilda.  Fyra av dockorna har lämnat in! De gick alltså inte att rädda!

RMI. Rätt Mental Inställning.  Kan behövas. Körde till gymmet. Hade egentligen tänkt att springa en runda här himma men har nog blivit beroende!
Så jag tänkte ta lite intervaller po bandet men eftersom jag är som jag är bidde det inte riktigt som tänkt. Å jag som bestämt mig för att bli positivare.....
Världens bästa PT var där,  tyvärr, å frågade hur det hade gått. Jag berättade å hon gjorde tummen ner å skrattade, alltså hon skojade med mig. Men tyvärr var det min egen känsla dagens pass var tummen ner!
Nu är det inte så att jag ogillar när jag träffar Maria, men när jag inte har gjort mitt bästa känner jag mig lite skamfylld. Å det hon inte vet.........

Är ju svag för nyheter så när de har köpt in Celsius julsmak  var jag bara tvungen att prova!

Jag har slarvat lite med kosten den senaste tiden. Ungefär sen maj månad. Försöker därför ta nya tag, trots kolleger som envisas med att bjuda po choklad å säga att man måste unna sig nått!
Så mitt sista mål för dagen brukar bli nötter. Från nu bara nötter 😁 (Man är vad man äter?) Å en favorit då är den här ekologiska mixen po Ica!
Nä jag är ännu inte sponsrad!

Var tvungen att köpa en annan nyhet. Nu när jag inte får dricka julmust 😭
Som skåning dricker man endast Zoegas kaffe!

fort Knox

Kategori: viktnedgång

Gick och tränade idag. Nu blev ni förvånade va?
Hade som vanligt tänkt värma upp po crosstrainern men idag blev det po löpbandet. Jag som bara gick dit för att säga hej till Maria!

 Tränar fortfarande inte riktigt för fullt utan ligger po en 70-80%. Däremot gör jag fler repetitioner. Så känslan när man ser sig i spegeln där tröjan är mörkare grå runt halsen ner po bröstet är rätt så ok. 
Har man sen kläder som gör att man känner sig smal å smärt då .....

Sen var det dags för jobb. Skulle hålla i en HLR kurs för ca 20 personer.
Kommer in i lokalen å ska förbereda.  Sätter po datorn å projektorn, allt funkar. Förutom att där inte är ljud!
Aaaah! 
Får dit en tekniker med 20 minuter kvar tills jag ska börja . Alltid lika roligt när de kliar sig i huvudet å inte går det att funka. Det fixar jag också skulle kanske blitt it  tekniker istället!
Nåja, tur i oturen att folk hade strukit sig så det bara blev 8. Då funkar det att jag instruerar manuellt! Kan bara hoppas att det löst datastrulet tills imorgon. Ska ha 3 kurser då!


Busy week

Kategori: viktnedgång

Jäkla vilken vicka det kommer att bli. 
Ska hålla HLR kurser i två dagar. Jobba, Träna med Maria och till helgen är det årets höjdpunkt.
Så vad passar inte bättre än att de har ett tre timmar cykelmarathon po lördag förmiddag innan jag äter Gås po kvällen!

Dessutom ska jag hinna med att träna. Lika bra jag kör ett styrkepass tidigt i morgon 😁

Dagens pass blev att jag testade po body combat.  Var lite orolig för när jag körde från jobb  var det bara jag som var anmäld.
Men det blev en timme av slag, sparkar, hopp å en uppsjö olika kombinationer av detta. Behövs nog mer än tre ggr för att jag ska hänga med i koordination.
Men kul var det. Och jobbigt!

Svarta veckan

Kategori: viktnedgång

2 strömavbrott himma po bara några dar och sen när man jobbar går elen i hela den byn. Blev lite jobbigt där ett tag kan man säga 😁
Nått annat som har gått ut är mitt domuskort. Jag skulle visserligen bytat ut det för 20 år sedan men det har fortsatt fungera ändå tills häromdan. Så nu får jag väl sluta handla po Domus!
Var po bodybalance ikväll. Brukar va så att när jag jobbat natten har jag ingen energi att köra ett styrkepass. Därför väntade jag till nu ikväll å kör styrketräningen imorgon. Sen att det var gymmets bästa instruktör gör ju inte saken sämre.
Tyckte det gick rätt så bra. Var en del moment jag hängde med mer än vad jag gjort tidigare. Snart kanske jag kan göra alla magövningarna 😁
Sen var där moment där jag bara skakade po huvet. Jag når ju inte riktigt. Så lite besviken bara stod jag där, rakt upp och ner.  I främsta raden. Men när jag sneglade bakom axeln såg jag att att det bara var en som hängde med. De andra gjorde som jag. 
Tror att Maria inte riktigt menade det när hon sa bra jobbat där 😉