olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

from romania with love

Kategori: Allmänt

Detta året slutar precis som det förra.  Träningsförbud! Fast det var ryggen då och influensan nu.

Nyårsaftons nått var sista gången jag jobbade po gamla stället. Var så skönt att lämna 0800 och aldrig komma tillbaka. De sista veckorna hade vatt frenetiska och det bara eskalerade. 

Jag hade tur med schemat, eller otur så jag fick en längre ledighet över trettonhelgen.  Passade po att sticka till Gdansk. Underbar stad. Fantastiskt andravärldskrigsmuseum. Och att jag kunde ta en utflykt till Malbork.  Tyska ordens huvudstad.  Eller borg är ju bara ett måste!


Annars är årets tema Maria. 
Surprise! 
Inte bara för att hon har piskat po mig i gymmet.  Utan för att hon har funnits där. Som den dan jag fick en riktigt jävla abstinensbesvär.  Bara att chatta med henne gjorde att det lättade. Å då hade hon inte ens svarat än!

Tog en tripp till Rumänien över valborg. Nu bidde ni överraskade heller.  Kom nästan till Donaus delta. Men har fortfarande en liten bit kvar för att kunna säga att jag besökt det. 
Nåja några nya vänner blev det och återträff med gamla som de elaka systrarna i Bucharest. De hade jag missat de två senaste gångerna. 

Jag provade att maxa antalet gymbesök.  Hann bara med 9 po en vecka.  Men kom fram till att det var lite för mycket. 

Sommaren var varm. Jag tog med mig hängmattan till bitchen.


Tog även med den till Nocrich där jag tillbringade en stor del av semestern.  Som vanligt både gamla å nya bekantskaper och äventyr.  Dagsvandringen i Fagaras var en given höjdpunkt.
Nu var jag ju rolig.  Det bidde i dubbel bemärkelse här.  Tog flera timmar att vandra men då steg vi också över 1000 meter.

Kom tillbaka efter semestern och Maria hade kommit po ett riktig roligt upplägg.  Sju veckor 3 olika pass per vecka där jag skulle öka markant i basövningarna.  Synd bara att det tog slut pga av värk. Sviterna från den lilla hajken, så jag har gått en stor del av hösten å fistränat!

Har dessutom deltagit i en del lopp och lyckats springa i alla!


Har inte bara utmanat mig fysiskt. Midsommar t.ex åkte jag till en fest där jag kände en. Var lite jobbigt när hon inte dök upp förrän senare under kvällen.  Men jag hade nog rätt kul ändå.
Ska fortsätta po det temat ikväll. Men denna gången tar jag det säkra före det osäkra och hämtar upp polaren först! 


Nobelpriset

Kategori: livskvalitet

Vad är en klassiker? För mig är det en bok som jag kommer ihåg.  Nu tror jag ju att jag kommer ihåg alla men med tanke po hur många böcker jag kan plöja  igenom po ett år så...
Fast det var ju tiden fm! 

I alla fall så har jag alltid gillat pocketwestern.  Ja så mycket att jag länsar antikvariatets lager varje gång jag kommer dit. Och nu när jag handlade julklappar där hittade jag ett par av mästaren himself,  Louis L'Amour! Bättre western författare finns inte.
Just denne Den laglöses som kommer jag faktiskt ihåg när jag läste första gången. Det var i Sjöbo av alla ställen. Jag hade kört dit en bil som skulle po verkstan och medan jag väntade po gatuköket brevid satt jag och läste!

happy ending

Kategori: livskvalitet

Så ovanligt att jag inte ska jobba nyår.  Enligt schema. 
Oftast brukar det innebära panik över hur jag ska göra. Ska jag tigga å be om att få komma po nån galej eller vara cool och strunta i det? 
Men i år har jag faktiskt lyckats planera i en riktigt bra sak, hoppas jag. Tror inte jag varit så förväntansfull sen barnsben. Riktigt roligt ska det bli!

Men vad händer? Ola som aaaaaaaldrig blir sjuk sjuk förutom mancold ett par gånger per  år har åkt po influensa.  39 grader! Å det var efter att jag tagit ibuprofen 😱

never miss legday

Kategori: Allmänt

Vi tränade häromdan.  Å så ont i arslet jag hade igår. Kunde ju knappt sitta. Hoppas verkligen att mina muskulösa lår kommer att synas bra i tightsen jag köpte idag.  Å po tal om det. Maria är ju inget bra stöd när det gäller att handla. Hon gillar ju allt. Hur ska jag då kunna stoppa i tid. Ok att jag köpte ett par träningstights.  Har ju bara två par shorts som passar. Men linnet å t-shirten. Har ju redan tre tröjor som ligger po vänt för att passa.  Fast det var ju en ny fin rosa camotröja så.......
Kom po efteråt att jag egentligen hade behövt köpa löparkläder nu när det är kallt! 

Dagen började med en omgång body balance.  Å det var verkligen balans. Eller i mitt fall avsaknad av den. Var ju inte bättre av att jag hade träningsvärk i rumpa å lår! En ny release så det tar väl ett tag innan jag övat in och förlikat mig med den. Å precis som han i big bangtheory måste jag ha min plats annars blir det inte bra.  Å det var nån annan som hade tagit den.  Är det ok att glidtackla?
I morgon blir det ett cykelpass.  Egentligen ligger inte cykel po mitt träningsschema för tillfället men när det är bästa instruktören så......
Hon är kanske lite snäll om jag fjäskar för henne! 
Å hon vill ju att jag ska ta en pulsklocka. Finns inte en chans att jag kan ta det lugnt! 
Funderar po om jag ska försöka ta cykeln närmast. Men den brukar ju hennes far ta. Vågar jag va så fräck?

Beroende

Kategori: Allmänt

Hmmm. Var ska jag börja? Ska jag skriva om dagens träning? Julmaten? Eller nått helt annat?
Hmmmmm!

Idag körde vi ben.  Tänk att jag fick kämpa för att Maria skulle gå med po att jag gjorde utfall. För er som inte vet så ligger  utfall inte po min topp tio lista över roliga övningar. Ändå kämpade jag för att få göra dem? Hur tänkte jag här? Kanske att det är såna övningar som ger mig ett fin å  fast gump? Undras om jag kan knäcka valnötter med den?
För säkerhetsskull gjorde jag höftlyft också!


Vi gnabbas en del. Jag försökte hänga med Maria i hennes vikter å hon påtalar hela tiden att jag är tre ggr så stor som henne och borde därför lyfta 3 ggr mer. Kan jag hjälpa att jag inte är så hård och tuff  som hon? Hon är ju ett enda stort stenhårt muskelpaket! Nåja stort å stort? Hon är ju faktiskt tre ggr mindre än vad jag är och som så många andra är det en jävla tur för vi hade inte kunnat hantera henne i en större storlek!



Av nån konstig anledning har de lagt de tunga grejerna en våning ner så när man går uppför trappan och känner halvvägs att man helst vill stanna,  då har man gjort ett godkänt benpass.
Har jag inte träningsvärk imorgon är det nått fel po mig! 

Jag har haft tur sista tiden. Har inte behövt träna själv po länge. Har det inte vatt med Maria och hennes brottspartner Evelina, Så drar Felicia med mig po ett pass.  Fast det pratar vi tyst om. Maria gillar inte när jag gör dubbla  pass!
Tror faktiskt att jag har blitt beroende av att träna med nån annan. Kommer att kännas konstigt att träna själv en dag.

Då kommer vi till det här med julmat. Det är ju bara så gott. Men när man ätit i två dagar så vill man ha lite grönt. Tur då att systerdottern är vegetarian.  Gulbeta, sallad, inlagda grönsaker,  vegetarisk sill. (Fast jag räknar ju all fisk till vegansk kost)
Tur att MARS inte har möte så ofta. De hade ju försökt avsätta mig!

julträning

Kategori: Allmänt

Tror att jag å Maria har planerat in ett dussintal tillfällen då vi skulle träna tillsammans.  Men av olika anledningar har det aldrig blitt av. Så det är lite konstigt att vi nu kunnat köra två gånger i samma vecka! 
Men så mycket bättre att slippa träna själv. 
Idag var det min tur att satsa po PB i bänkpress. Så jag började med 20, 40, 50, 55, 60, 65 å avslutade med två repetitioner po 70. Då tyckte naturligtvis Maria att det inte räknades ifall det inte blev filmat så vi anlitade självaste mästerfilmaren.
Så jag la upp mig po bänken, kramade den med skuldrorna,  satte i fötterna, spände magen och andades in för att göra en repetion framför kameran.  Synd bara att den inte kom igång förrän jag var klar!

Tror jag börjar bli förvirrad. När jag kom ut i omklädningsrummet låg inte kläderna i mitt vanliga skåp utan det var först po det fjärde stället jag provade som jag hittade dem.
Likadant när jag varit po Ica. Till mitt försvar måste jag säga att jag aldrig parkerar po den sidan.  Men jag fick leta efter Diane en bra stund! 

Pilska bockarna i Kävlinge

Kategori: Allmänt

 Undras om julbockarna är representativa för Kävlinges befolkning. Jag menar, mitt i centrala byn. I dagsljus!

Jag har haft en del roliga träningspass. Var po badet i Lödde när Evelina körde soma move. Så nu har jag provat det!

Maria som tycker jag är sjåpig å tradig som alltid är negativ, missade när jag körde ett pass jag blev nöjd med. Fast det var ju hon som satte ihop det. Mestadels . Jag kom på två övningar! Å så mörbultad jag var i hela kroppen efteråt. 

Vi har planerat hela nästa år. Eller som jag också säger upploppet!

Idag började uppladdningen inför Stävietrail.  Jag sprang 4 km po löpbandet.  Det gick inte fort,  så jag kunde faktiskt prata med Maria när hon tittade förbi. Har fått stränga direktiv att inte öka farten. Känner hon mig eller? Men jag skulle väl aldrig göra nått osanktionerat. Som att gå po ett boddycombatpass efteråt bara för att Felicia bad mig. Ja jag vet. Jag är en svag människa!
Tyvärr blev jag filmad och filmen utlagd så jag kan inte smita undan!



Gymmets drottning

Kategori: Allmänt

 
Det går inte att beskriva hur fantastisk Maria är. Som idag, hon frågade om vi skulle köra lite bänkpress efter bodybalancen.  Kan jag säga annat än JA och amen. 
Det går så lätt för henne att jag frågar om hon ska ta PB (personal best). Och det gör hon. Så jävla lätt. Hon lyfter mer än sin egen kroppsvikt i bänkpress! Vilken superkvinna! Rena shehulk!
Hon är inte bara stark, hon är en bra PT också. Jag  har 49,6 att bevisa det!
Hon lyckas få mig att göra saker jag inte skulle ha gjort. Hon har fått mig att se framemot fysiska utmaningar!
 
Sen är hon ju hur rolig som helst, jag kan prata med henne om allt. Tror faktiskt att hon vet mer om mig än vad mina systrar gör!
Nä Adele. Du kommer fortfarande att befinna dig po en need to know nivå.
Kort sagt . Om jag skulle beskriva Maria skulle jag säga att hon är en kämpe,  hon är fantastisk,  grann, envis, och ibland pain in the ass! 
Men jag är överlycklig att hon finns med mig nu när vi börjar närma oss upploppet! 
 
 
 
 
 

Sagan om när Hanna hällde ut kaffet!

Kategori: Allmänt

Andra passet bodybalance denna veckan å det kändes så mycket bättre.  Kanske för att jag inte kände av ryggen idag? Eller så var jag uppmjukad sen i tisdags?
Men jag tyckte jag kom in djupare i rörelserna,  orkade längre när vi plågade magen,  kände till och med att det stramade i sidan som det ska å inte i låret som det brukar!
Sen som grädde po laxen sa Maria fel vid ett tillfälle!  Å vad hon ska få höra detta.  Om jag vågar!
Po slutet kom jag till å med ner så långt att jag kunde ha knogarna i golvet. Yay!  Fast när jag tittar po Maria har hon till å med böjda armar.  Måste bero po att hon är kortare än mig å därför inte har så långt ner!
Jag ska ju börja lämna blod igen.  Gjorde det förra gången jag vägde så här mycket.  Eller är det lite?
Jag valde att lämna i Kävlinge eftersom jag är där ganska ofta. Men nu har de ju nån dum regel om att man inte får träna samma dag. Sen har de dessutom mage att flytta bussen till gymmets parkering!
Nåja. Jag får väl gå upp och dricka kaffe där ifall det finns nått!

Varför kan inte jag stå po händer?

Kategori: Allmänt

Ibland är det lilla som gör det. Som när Evelina vill öva innan hon ska va instruktör po ett pass å frågar ifall jag vill va med.
Självklart. Jag kommer att va urusel men ser verkligen framemot det. Det är sånt som kan göra ens dag.

Annars är vi vid den tiden po året jag trivs minst. Vet inte om det är kylan å mörkret som påverkar mig eller...
Kanske beror det po att vi närmar oss jul å nyår. Då jag brukar gömma mig po jobb för att slippa känna paniken. Slippa känna hur fet, ful å oduglig jag är! 
För sanningen är att jag oftast trivs i min ensamhet men just denna tiden känns det som om jag är misslyckad om jag inte blir inbjuden po nån nyårsfest.  
Nä så är det inte säger ni. Men det är min känsla!
Tur då att man har fått lite extrajobb så man slipper grubbla!

När ska jag komma?

Kategori: Allmänt

När man ser nått försöker man oftast kategorisera det efter nått välbekant.  Som ikväll när jag såg en hare i strålkastarskenet.  Genast blev jag tvungen att omdefiniera den bedömningen för det var nått som inte stämde.  Är det en lång svans jag ser? En katt? Hund? Nä inget av det stämmer riktigt in. Men när hjärna letat lite mer i databasen insåg jag att det var en räv som sprang där po vägen! 

Är inte riktigt nöjd med dagens träningspass.  Jo de fyra övningarna jag gjorde blev helt ok.  Många å tunga repetitioner.  Höll fast vid planen po två av dem å po de andra två gjorde jag ett set mer än planerat.
Nä det jag inte riktigt är nöjd över är att jag bara gjorde 4 övningar!

Decemberegn

Kategori: Allmänt

Konstigt att jag vill gå po gruppassen.  Jag som är den mest asociala människan där finns!
Å det är konstigt att po de pass jag går po är jag den enda manliga deltagaren.  Kanske därför instruktörerna vet mitt namn?
Lite jobbigt är det,  å då menar jag inte när Maria tittar po mig och säger "sänk höften, jag vet att du kan!" 
Även om det är jobbigt för jag trodde att jag hade sänkt den!
Nä det är när Jag äntligen hittar kombinationen med fyra såna, tre datten, två ditten å ytterligare 5 olika slagkombinationer. Nä då ska man helt plötsligt ändra å göra åtta datten po rad. Så jag kommer av mig och genast får jag höra "kom igen nu Ola!"

31-20. Vi vann!

Kategori: Allmänt

Faen att huvet måste va med. Här har jag gått hela veckan och gruvat mig för fredagspasset.  Trött å sliten. Det bidde mycket jobb! Kör jag till gymmet. Är väl inte så sugen men det ska ju göras. Försöker spela upp hela passet i huvudet. Hur snabbt, eller rättare sagt långsamt det går. Hur det känns. När jag måste ta pauser, etc........
Värmer upp med 5 minuters crosstrainer. Hur de 5 minuterna kan kännas så olika. Ena gången har det gått 5 innan jag ens börjat flåsa. Andra gånger tittar jag po klockan, är helt slut å då har det gått 27 sekunder.
Börjar plocka fram grejerna och lägger i ordning.
Å så börjar jag lugnt å fint, är inställd po att köra om som en bulldozer. Å så går det bättre än vad jag tänkt. ja förutom att det kändes konstigt i ryggen.  Skulle ju kopplat po magstödet!

Idag blev det ett pass po löpbandet.  Ska ju springa 13km po Stävietrial.  Så jag hade tänkt börja ladda upp med att springa halva distansen men öka po hastigheten lite. Jo tjena efter 2 km ville inte huvudet mer så då fick det bli plan B. Jag vet hur jag fungerar. Jag tar intervaller,  går å springer men 6.5 ska sträckan bli.
Vad är detta? Pulsen är ju hög som en hippie! Min maxpuls borde va 178 å när jag är i mål ligger jag po 185? Är jag död nu?

Det är mörkt ute så när bilen framför en svänger ut mot mitten gör man två saker. Man släpper lite po gasen å svänger ut mot mitten själv.
De där mörka skepnaderna hade behövt reflexer!

Min kropp förändras po ett sätt den inte gjort sen 80 talet. Så jag har fått ovanan att ligga å spänna musklerna. Först var det biceps. Sen låren å nu känner jag po min fasta gump samtidigt som jag spänner den. Frågade Maria om det var normalt men har fortfarande inte fått svar. Antar att hon fortfarande ligger dubbelvikt å asgarvar!


Tur att liften klarar 180kg

Kategori: Allmänt

Man kan ju säga att jag är lite orolig inför morgondagens träningspass.  Maria vill ju att jag ska göra samma som i måndags fast tre varv.  Å så som hon fick jaga po mig redan po andra å sista varvet, vet jag inte hur jag ska klara detta själv. 
Försöker iallafall förbereda mig mentalt genom att tänka som en bulldozer.  Det går inte snabbt men kommer igenom!


Namnsdag!

Kategori: Allmänt

Jävla Maria.  Här har jag gått å funderat po en grej till vår nästa milstolpe när hon får ungefär samma tanke å ställer ett ultimatum. Hon borde ju veta vid det här laget att det finns inget jag inte skulle göra för henne. Så när jag inte vill gå med hennes orimliga krav  borde hon ju fatta att jag har ett bra skäl. Så nu har hon fördärvat den överraskningen!

Skulle pusha mig själv under dagens träning så jag ökade po vikterna i varje moment.
Så när jag då ligger där po bänken å ska köra bänkpress.  Trött å sliten efter jobb går tankarna iväg . 
Spänner magen å kramar bänken med skuldrorna. Lyfter stången å blir överraskad över hur tungt det är. Satan! 

Hur man får Maria att visa fulfinger

Kategori: Allmänt

"Du är grym!" Så står det i meddelandet från Maria. Men jag har lite svårt att ta till mig det. Jag känner mig ju precis tvärtom.

Det är som att jag inte kan ge 100. Jag hör hur Maria säger  att det är bättre att få in flytet. Jag håller med. Men en annan del av mig vill ge upp och bara krypa under nått. Men jag vet att jag inte kommer undan så det är bara att fortsätta. Orkar två repetitioner sen är det bara 98 kvar känns det som.
De sägs att när man tror att man är slut har 50% kvar att ge. Men då har de inte träffat den Ola som tycker allt är jobbigt. 
Det är som att jag är kluven. En del vill. Men den andra är lite mer bekväm å tyvärr har denne haft makten i 40 plus år!
Faktum är att det enda jag var nöjd med idag var att jag under setvilan när det var 30 sekunder kvar faktiskt gick och satte mig po attackcykeln. Men sen tog jag slut. Åtminstone i huvet. Hade inte Maria vatt där hade jag nog hållit po fortfarande. 

Å nu vill hon att jag ska köra detta po fredag igen! Tre varv! Kan nån hänga med. Å ta med sig en tjurpiska? 
Annars får jag nog hålla po hela natten!