olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

In i 2000talet

Kategori: Allmänt

Det var nån som klagade po att det inte fanns nån snö där jag bodde så här
Grannen Mattias ställe!
Utsikten mot Gryttinge
Kan förresten säga att jag hamnade po center Syd idag efter jobb å har därmed åsså inträtt i 2000talet!

fetisch

Kategori: Allmänt

Ibland är det svårt att komma po vad jag ska skriva. Jag måste ju få mitt liv att verka coolt å intressant, medan det irl inte händer så möed. (IRL=I riktiga Livet)
Men häromdan försökte jag starta en diskussion po fejjan om jag skulle skriva om tillfredsställelsen att trycka en finne po ballen eller inte. Den enda som skrev var min storasyster å hon tyckte att jag skulle. Visserligen skrev hon inte men om man tolkar storasystrar så betyder det JA!
Iallafall började jag tänka po vad jag inte kommer att skriva här. Så att ni vet å om det var nått av det ni ville läsa så behöver ni inte bli så besvikna. Problemet är att det enda jag känner att detta kommer jag inte att skriva om är den sköna känslan när man kliar sig po pungen!
Får väl återkomma om jag kommer po nått!
Jag hade en dröm inatt å jag kommer ihåg lite! Någon hade skrivit en fråga po min facebooksida om vilken fetisch jag egentligen hade. Jag har aldrig sett så många kommentarer po nått jag skrivit po fejjan men jag kommer ihåg att den första var Negar som verkligen ville veta. Kan det ha nått att göra med ett eventuellt teamledarerbjudande? Försvann mina chanser där??
Här himma händer inte så möed. Det stod en lastbil po Mattias gård!
Idag tänker jag inte lägga ut en bild po dagens outfit. Ni får bli överraskade istället!

Jobbehelg

Kategori: Allmänt

Då har man averkat en jobbehelg. Men jag kan jag ju inte skriva så möed så det blir ett kort inlägg.
Såg två örnar vid Trollenäs i morse!
Dagens outfit

Gårdagen

Kategori: Allmänt

Outfit
Blev uppringd av chefen. han ville träffa mig eftersom jag hade gjort en arbetskadeanmälan så vi satt och flamsade en stund po eftermiddan. Tur att ingen hör oss de skulle nog undra vad vi höll po med!
Po vägen in såg jag inget vilt men en lastare höll po att plocka sten po fältet!
Så skulle vi då te Sjöbo folketspark. Det kan vara rätt så kul att åka med po en av jobbedanserna. Man lär sig en del trick som.
  • Leta upp en tös som är hälften så lång som en själv, stå med armarna po ryggen å titta ner po henne.
  • Leta upp den snyggaste bruden po stället bjud upp ända tills hon går med po att dansa Le glatt å stolt mot alla dina polare å andra som inte har lyckats få upp henne.
  • Dansa precis som du själv vill. Hon får följa  om hon kan!
Just den här dansen. Knutsfesten i sjöbo brukar vara rätt så trevlig. Jag tror att det är fotbollstjejerna som hjälper till att servera å på slutet brukar de gå upp po dans golvet å skaka loss.
Efter dansen var det ilastning av bussen. Jag körde följebil så det var bara att ligga efter men var faen kommer chsuffören från. han körde som om bussen var stulen. Jag hann knappt med å så körde han om Hörby. ett tag tänkte jag att det var Martin po väg him!
Nåja vid halvett tiden kunda jag sätta mig i Ebba å börja färden himåt.
Jag gillar alléerna vid Trolleholm. framförallt att de förnyar. Ett träd som huggs ner å vips är där ett nytt planterat.
Nästa del skall ej läsas av storasystrar.
framförallt inte mina.
inte av Emily heller.
Det kan upplevas som äckligt.
Ni har blitt varnade!
Även ni som  inte är storasystrar å Emily kanske ska hoppa över!
Väl himma å avklädd kliade jag mig po ena ballen. Känner då nått hårt. En finne. Genast kommer känslan av att jag måste klämma. Mina erfarenheter säger att den är mogen så jag tar med  tummen å pekfingre tå klämmer.Aj som satan vad ont det gör. Jag tar ett nytt grepp å klämmer från en annan vinkel aj,aj,aj å vilken eufori när det bara kommer en liten kladd. så gött!
annars har helgen vart ok så långt! Har ju lyckats lura till mig kramar från två av mina favorittöser ;-)

Tortyr

Kategori: Allmänt

Vet inte varför jag utsätter mig för hemska saker. Idag t.ex hade jag lovata att följa med en exkollega Natha till friskis å svettis för ett pass basjympa. Får väl säga att det var tur att det inte vara varmare för då hade jag blitt en våtfläck po golvet!
I alla fall så började passet å det gick väl så där. Men då ska man göra rörelser med armarna åsså! Hallå jag e ju man!!!!
Jaja jag försökte så gott jag kunde och träffade väl in ca 10% av rörelserna.Inte faen bidde det lättare av att man blev trött åsså!
Å så skulle man göra det i takt. Ja inte marschtaktdå utan nån jäkla discotakt!!
Det var ju till och med så jobbigt att jag tappade intresset för att kolla in de fåtal doffsingar som var där. Och istället ansträngde jag mig för att hänga med (någorlunda!)
Jaja Natha stack när stretchingen började för hon skulle po ett boxpass sen. Har jag nämnt att hon e en sån som springer två mil innan jobb?
Well efter passet vacklade jag ut som i en dimma och ner i duschen.
kan just nu knappt lyfta armarna. Tur att jag ligger i sängen å inte behöver röra mig härifrån innan morgondagen.
Jag förstår inte varför folk säger att det är så skönt att träna!

Fika!

Kategori: Allmänt

Då är det den tiden po året igen. Alla som vill fika med mig ska tvunget bjuda po fastlagsbullar. Om det nu hade vart nån som ville fikat med maj? Men Jag gillar inte fastlagsbullar. Konstigt de består ju bara av goda saker men ändå.....
Visste ni att fika po italienska betyder nått obscent?
Det fick vi lära oss förra året när vi förberedde oss för det lilla lägret i Rinkaby. så det var kanske inte så konstigt att alla knappar med (fika?) köptes upp av italienarna!
En annan sak med det här att fika är varför kan man knappt få en rejäl kopp med zoegas? E man po restaurang eller nått så har de bara nått blaskigt skit. Om man åtminstone hade kunnat få mörkrost?
Dessutom ska de servera skiten i glas eller med en massa mjölk,vispad eller inte.
Nä fram för en rejäl kopp zoegas skånerost, gjord i en hederlig bryggare!

Ont

Kategori: Allmänt

Har skallabank ida!

missförstånd

Kategori: Allmänt

De som känner mig vet att jag gärna tetas. Det är ju faktiskt så att jag kan skriva ett inlägg po fejjan bara för att försöka få en reaktion. Tyvärr får jag oftast inte en reaktion eller så kommer det från nån som jag inte hade tänkt mig i sammanhanget!
Men problemet är när det hela tiden blir missförstånd. Det är skitjobbigt speciellt om det är en person som jag inte känner så väl! Så jag vet inte vad jag ska skriva. Likadant är det när man chattar med nån å bara får en smiley tebax. Jag menar en är väl ok men när man får tre po rad. vad betyder det? Om nån kunde skriva en bok med förklaringar. Finns väl säkert redan så om nån kan berätta vilken sida det finns po!
Idag har jag lärt mig ett nytt sätt att väva armband. men det var möed jobbigare än cobra modellen så!
Fick min kamera att fungera med min lilla sladd te datorn!
Fick tillbaka mitt kontrakt efter påskrivning. Att jag sen skrev po det den 15 december 2009........
Inget vilt att rapportera om.
Funderar po att tatuera maj!

Dagens outfit!

Kategori: Allmänt

Tror att det kommer att vara morrondagens åsså ;-)

Elakare

Kategori: Allmänt

En annan liten rolig sak är.
Har ni egentligen tänkt po hur fula små barn egentligen är. Deras mammor å i en del fall pappor som alltoid är partiska tjatar om att det är världens sötaste sak dem har sett. Kvinnor som det suger i barntarmen hos, bara dånar å säger åååååååååååh. Men om sanningan ska fram e ungjävel bara så jäkla ful!
Om man då som jag är litta skäggig, går fram till barnvagnen lutar sig fram och säger BU!
Jag lovar reaktionen är obetalbar och som bonus kanske ungen kommer att gallskrika när tomten kommer po julafton!

Elak!

Kategori: Allmänt

Det finns dem som påstår att jag egentligen är snäll och för att inte mitt rykte ska besudlas tänkte jag här delge några av de elaka saker jag kan få för mig.
Po mitt stamställe händer det ibland att det kommer in en familj med barn. Barnen brukar ofta gå fram till glasskartan och säga "Jag vill ha glass!" Vilket de sällan får. Ibland blir det att de måste äta opp allt innan.
Jag som brukar avsluta mina middagar med Kaffe om tanten är där, annars är det mer osäkert och glass. Jag brukar då lämna min halvtoma tallrik och högt och ljudligt säga " Nä nu kan jag inte äta mer om jag ska orka med glassen! Alternativt om föräldrarna säger att de inte får  går jag fram och säger högt och ljudligt att" Oh vad gott det skall bli med glass, ge mig den största!"
Sen går jag och förnöjt sätter mig medan de små monstren gallskriker!

mäster Palm

Kategori: Allmänt

Om jag minns min historia rätt var det mäster Palm som höll ett tal "Vad vilja socialdemokratena!" . Detta anser jag vara en fråga som i högsta grad gäller idag. Nu när Håkan har avgått så får sossarna INTe sätta sig till ro och tro att allt är löst.  Nä för om ni tänker efter var det inte Håkan som ledde partiet under de två senaste förlustvalen. Nä sätt er nu ner och fundera po vilken politik ni ska köra. Fundera sen po HUR ni skall förklara den po ett tydligt och klart  sätt så att vi som inte är med po bönemötena, utan faktiskt tänker själva kan förstå och sympatisera med era tankar! För om ni fortsätter att vara lika otydliga som hitintills. Blir det ett förlustval även 2014!

Jobb!

Kategori: Allmänt

Det har väl inte undgått någon som läst mina statusar po fejjan eller inlägg här, att den senaste tiden har varit tuff po jobb. För att ni skall förstå hur det känns tänkte jag likna det med att man hamnar i ett bakhåll. Du befinner dig mitt po en plan yta ca 5 kvadratkilometer stor. De elaka typernas skjuter po dig med en 50 kalibrig minigun. Själv har du fått dina skor fyllda med betong och är beväpnad med en vattenpistol!
SÅ det var rätt så skönt att ha en så bra dag som idag. Jag tror att det beror väldigt mycket po den jag jobbade med. Allt fungerade, vi hade bra kommunikation, både verbal och kroppslig. Och hjälptes åt med allt arbete!
Så jag har bestämt att när jag blir erbjuden en teamledartjänst kommer jag bara att att tacka JA om jag får ta med mig Elin!
Po vägen him såg jag ett ufo!
Eller jag såg nått som såg ut som en gatlampa högt uppe po himelen. Förveden som man e, hade jag all uppmärksamhet po detta konstiga fenomen som försvann när jag kom in i dimman, så något vilt såg jag inte!

Hundliv

Kategori: Allmänt

Idag satte jag mig i bilen, passerade 108an och kände, det  enått som inte stämmer, jag ska nog köra lite försiktigare idag. Samtidigt hörde jag po radion huru de frågade en tävlande om han hade märkt nått av halkan. För snorthalt var det men jag hann te jobbmed två minuter tillgodo!
Såg förresten en örn i ett träd po vägen!
La märke till en löpsedel som skrek ut " Populäraste hundarna i Eslöv och de minst populära!" Eller nått sånt. stackars  hundar tänkte jag. Nu ska de också ha popularitets tävlingar: Här är min lista i fallande ordning:
Populära:Sky, Wilma,
Mellan populära: Självgående golvmoppen ( gör väl nån nytta!)
Opopulära: Bjarne
Har vart med jobb å sett disney po ice. Inte redit min grej. Å inte bidde det bättre av att jag var po ett uruselt humör!
Å nu snöhelvetsjävlar det!

Heureka

Kategori: Allmänt

Var po badet idag och för er som undrar så kan jag simma 200 meter. Får jag märket då? Jag kan till och med simma det po tid, långtid!

Men det var ju inte det. När jag satt där och väntade så kom  jag po det. Hur min nästa tatuering ska se ut. Faktum är att jag kom fram till tre olika förslag som skildrar det som betyder mest för mig! Nu ska jag bara prata med en tatuerare så att jag kan förverkliga mina idéer!
De senaste dagarna tycker jag mig ha sett ett litet kid vid brända huset, jävla stubbe att luras så. speciellt när det är mörkt.
När man kommer upp po krönet av Ninas Backe ligger det en gran i diket. Övergiven julgran??
Om ni inte har märkt det så lyckades jag flytta in bilderna från kameran till datorn idag. 520 stycken. Så om du inte har sparat dem själv Kristina så....!
Töserna po jobb är så förvedna!

Landet

Kategori: Allmänt

Folk har ifrågasatt varför jag bor där jag bor. därför tänkte jag låta bilderna tala!

Antiklimax

Kategori: Allmänt

Dagens I-landsproblem: Alla de som skickar insändare och klagar po att svt ska ta bort hallåorna!
Var idag och köpte en usb kabel till kameran så att jag skulle kunna ladda ner bilderna. Men det censurskitet ville inte fungera. hittade inga drivrutiner!
Så därför får ni vänta ytterliggare ett tag po bilder po armband, outfiten, utsikten från mina ägor och sängen som jag oftast sover i när jag inte sover himma!
Hörde att det var en kvinnoidrott som fick Jerringpriset

Dagens outfit!

Kategori: Allmänt

Gissa?

Viltrapport

Kategori: Allmänt

Åh vilken dag! Jag låg och funderade po när jag skulle köra in och äta. man får ju passa po när man vet att det finns kaffe te en!
När jag kom po att det var den 16:e och då skulle vi ju ha kårmöte.
Så det var bara att köra in , äta, träffade onkel Stiff som jag inte sett sen i somras å innan des var det nog 15 år!
Lagom ta kaffet kom nästa å sen nästa å sen.... Kontentan av det hela var att jag glömde prata med tant E om gårdagen.
Körde till scoutgården.  Satte po Laptopen. Nu när jag tänker po det har jag ju inte namngett datorn!
bloggade (se föregående inlägg!). gjorde fyra armband så att Eva har nått att välja mellan!
Läste min mail och öppnar scoutmailen. Satan! Skype möte ikväll klockan sju. Censur censur CENSUR! Fick svarat po mailen iallafall så att skypemötet kunde skjutas upp te 162100!
Nisse kom förbi med en ny dammsugare så jag passade po att ta foto po han. som jag nu kan använda som utpressning. "Gör som jag säger annars får Jenny fotobeviset po att du kan dammsuga!"
Kårmöte, abrupt avbrutet för att ha skypemötet. satt lite och fixade med hemsidan. Chattade med Kerstin om hennes armband. Samtidigt som jag var inne po hemsida och chattade me Sofia å Carl. (Lite körigt där ett tag med flera saker po gång!
Körde him och vid Åsas föräldrar ser jag en koncentration av dov po minst 15 stycken!

Ledarskap

Kategori: Allmänt

När jag var liten skulle man alltid vänta tills de vuxna hade tatt. När jag hade blivit konfirmerad och därmed skall räknas som vuxen enligt de urgamla sederna. Skulle man vänta tills barnen hade tatt.

Idag när jag körde å smålyssnade po radion dök det upp en reklamsnutt där man skulle nominera en ung duktig människa till ett ledarpris. Ja jag vet vad det heter för det har figurerat ofta i scoutsammanhang, men just nu har mitt minne tappat bort det.
Idag så satsas det mycket po unga ledare i scouterna har vi bla VL som är för ungdomar under 25.
Men jag då som är strax över 25, eller alla de ungdomar som är som jag? Jag var inte redo för nått ledarskap vid 25 årsålder. Men nu några år efter. Nu känner jag att jag vill och kan ta po mig ett ledarskap. Men är jag för gammal då??
Jag tror ju att en människa utvecklas i hela sitt liv och en människa förändras. Men hur ofta har vi inte fastslagit hur en människa är! Så om vi alla hjälps åt. Titta po din medmänniska och försök att se med lite andra ögon! Då kan vi kanske få ett samhälle där vi verkligen satsar po alla och inte en liten grupp!
Detta tipset faller också in po kön, etnicitet, religiös läggning och andra saker som gör att vi är olika!

Kaffe!

Kategori: Allmänt

Igår var jag po Bio med Lina och såg Hamilton. Jag tyckte den var kass men Lina, som inte brukar gilla svenska filmer tyckte den var bra. Frågan är då varför hon följde med? Jag vill ju anta att det berodde po sällskapet.
I allafall åkte jag him efteråt och satt i mina egna tankar när ett rå dök opp i ögonvrån. Å detta po en plats de inte brukar vara po! Som tur var klarade jag mig med en smärre hjärtattack för råna är trafiktränade där ute. Och hoppade tillbaka i diket.
Väl himma satte jag mig ner för att blogga en stund. Nu tänker ni. Men det kom inget nytt inlägg. För just så var det. Jag fastnade po fejjan.Två granna töser sökte feter nån som kunde köra dem till Dammstorp och en sån chans kan man ju inte tacka nej till, så jag erbjöd mig. Men de kom aldrig iväg. Jag är mäkta besviken!!!
Vaknade med hoedvärk i morse. Låg litta i sängen. Loggade in po fejjan (beroende?) tittade po de små uppburrade pjoddarna i trädet utanför. Det mådte va kallt så runda som de var. Här ska jag kanske flika in att jag aldrig drar ner rullgardinen så jag kan alltid titta ut po mitt träd och studera de små rara fåglarna! Åt en macka med tonfisk i tomatsås och funderade po att duscha. Då ringer mobilen. Det visad sig att en av vikarierna som skulle jobbat idag var sjuk så vi fick ställa in aktiviteten jag skulle ha åkt po med en brukare.
Jag hoppade i kläderna och körde in.
( dagens outfit: Svart T-shirt å jeans!)
Precis när jag passerat Trolleholm och var längst uppe po Ninas Backe ser jag ett svart vildsvin komma springande po fältet, Varför var inte kameran med?
Väl po jobb  får jag ta tag i det här med att ställa in aktiviteten. Stressa lite innan nästa person börjar. Å sen bara jobba po!
Å nu e det kväll!
Frågan just nu är varför är det så svårt att få litta kaffe?
Nu ska jag fundera po vilken färg Evas armband ska ha. tror det slutar med att jag gör några olika alternativ så att hon kan välja.
E det nån som vet hur mycket man får dra in po hobbyverksamhet innan man måste skatta?? Det går längsamt men som en stril droppar beställningarna in!

Him juva Him!

Kategori: Allmänt

Det finns dem som frågar varför jag bor där jag bor. Bl.a. min svåger! Men en sån här dag, lite väl kallt, men vlken luft. Folket inne i stan tar långa promenader ut po landet men för mig handlar det bara om att öppna dörren å stiga ut.
Det lät nästan som en Di Leva låt då är det bara att fortsätta. Vi har bara varandra..... Nä nu bidde det ett sidospår.
en sån här dag önskar man nästan att man hade en kamera. Å det har jag men minneskorten passar inte i laptopen :-(.
Väldigt vad jag har börjat med smileys nuförtiden!
Eva, förvaltningschefen po kultur å fritid undrade vad det var för fel po mig som inte gillade Tranströmer. Så på hennes uppmaning har jag återigen läst dikten C-dur. Å jag kan väl hålla med om att det är en av de mer begripliga dikterna men Näe. Poesi är inget för maj.
Kommer i håg när man tragglade po Berga. Tror jag kommer ihåg iallafall. Iallafall tvingade den där svenskaläraret oss att analysera dikter och jag hade alltid fel. Jag kom aldrig till samma slutsats som honom och därför var det fel po mina analyser. Jag som alltid har trott att det var den personliga upplevelsen som skall räknas.
nåja, jag har försökt vara lite mer kulturell i allafall!
faktum är att jag inte förstår varför den sk. fina kulturen skall vara så svår att förstå. En bra berättelse är en bra berättelse tycker jag. En fin tavla är fin! Men KULTUR!!!
Nä fram för det lite mer enklare i de så kallade fina salongerna så att även vi normala människor kan ha nått nöje av den.
Det roliga är att vänsterkulturen är den absolut svårbegripliga för mig. Den om nån borde ju passa oss vanliga människor!

Poesi

Kategori: Allmänt

I ett försök att vara lite kulturell har jag köpt en bok med Tranströmers samlade verk. Jag har nu läst den. Har försökt analysera dikterna. Bara låta mig övesköljas av dem. Jag har läst högt,tyst med rytm utan rytm. Och jag kan konstantera. Inte för att jag vill säga att det är skit, men det är inget för mig!
Det enda intressanta var att i minnen så berättade han att de hade haft en barnjungfru som kom från Eslöv. Inte konstigt att han fick nobelpriset med en sån bakgrund!

Laster

Kategori: Allmänt

Jag har inte så många laster, tror jag! Jag snusar inte,jag dricker inte, jag spelar inte, jag köper inte skor etc..........
Nått jag gör är att jag kedjeläser. Det kan hända att jag har tre olika böcker igång samtidigt. En i soffan, sängen å po dass!
Men mitt största problem är att samtidigt som jag läser går handen ner i godisposen brevid å upp til munnen utan att jag tänker po det. Nu kanske nån tycker att det är ju lätt att fixa se bara till att inte ha en godispose himma. Men då om nånsin blir jag rastlös och klättrar po väggarna.
Såg po Biggest Loser häromdan. Det vore nått för mig för om jag använder hjärnan så fattar jag att jag borde gå ner ett eller två kilo. Tyvärr är det hitintills hjärtat som bestämmer och det har inte sagt ifrån än.
För om ni såg programmet så var det en som sa om jag står så här så är det inte så illa....
Så är det för maj också. Jag förstår att det är jag när jag tittar po den fete gubbjäveln där allt väller ut. men om jag tittar i en spegel så ser jag en av hunkarna i vilken populära vampyrserie som helst.
Jag försöker po egen hand visst gör jag det! Jag har ett gymkort, går dit. Men jag kan inte påstå att jag lägger ner nån skäl i det. Faktum är att jag tränar kortare och kortare pass. Men det är ju så jävla tradet! Nästan som att åka buss!
Jag tror att jag vet hur man ska äta. Jag försöker ta lite mindre portioner. Men det är ju faen om man är bortbjuden. de ska ju alltid truga po en en portion till. Jag ser Väl inte ut som om jag svälter?
Nöäe om  jag ska nå ner till nån passande målvikt som gör att jag kan börja titta po kläder å inte storlek när jag handlar.  Då får jag nog söka till BL nästa omgång!
Förj ag tror inte po att göra en operation som är så poppis. Nä om man bara vill så kan man. Så det jag behöver hjälp med är motivationen!
Jag har träffat po en ny ängel. Visserligen har hon inte kramat mig eller gett mig kaffe men vi har ju faktiskt jobbat 1 timme och 20 minuter ihopa och för det bör hon ju belönas ;-)
Det var ju faen vad viltet har börjat samla sig po vägen. Om rå och dov ska fortsätta samlas där får jag nog börja tänka po att sakta ner!

Köra Bil!

Kategori: Allmänt

Jag har en liten filosofi som jag försöker hålla mig till när jag kör. Det är att varje gång jag bromsar så slösar jag bensin. Detta innebär att jag oftast motorbromsar. Det är kanske därför som mina bromsar alltid börjar klödda.
Idag iallafall. var jag po väg in till stan för att leverera lite varor( låter som om jag var värsta knarkhandlaren nu!) När ett Jävla Rå dök upp po rakan innan Trolleholm och jag fick tvärbromsa så nu e nog all rost avslipad från skivorna!
ett annat litet rolet fenomen är min display. jag kan välja po att visa lite olika saker bl.a. hur långt jag kan köra med den bensinmängd jag har kvar. Lite orolig blir man då det står 0 kilometer men det gick bra ändå. jag slapp putta den till macken.
Po tal om macken så bryr jag mig inte om hur mycket bensinen kostar. Jag tankar ändå bara för 800. Sen stänger pumpen av sig så......
För övrigt var det enda övriga viltet jag såg en granne från Gryttinge som rastade sin hung.
Fick förresten kaffe idag po stamstället. det hjälper att fråga efter det i tid. Och instruera hur man gör kaffe!

Toppen

Kategori: Allmänt

Ibland händer det att jag inte har duschat innan jag kör intill stan. Dert kan vara att jag börjat jättetidigt å vart trött eller så kanske jag bara ska in ett snabbt ärende. Men varför är det alltid då jag träffar po nån av alla mina flickor och de tvunget ska kramas? Som exempel kan jag ta den gången vi hade vart ute po KFÖ eller nått i flera dar med samma kläder och minimal tvagning. Jag åkte till stamstället innan jag åkte hem och då kom de ut båda två och kramade mig. Jag menar så som jag luktade så skulle inte ens jag viljat krama mig då!
Idag jobbade jag badpasset. Eftersom jag då ligger i bassängen po karlsrobadet en timme hade jag inte brytt mig om att duscha. Men det bidde inget bad . Istället åkte vi och handlade snickarbyxor och stålhätteskor.
Po väg him kör jag in till domus och där ser jag en uppenbarelse. Hon var så grann att jag inte vet om det var en ängel som flugit ner eller om det var en av djävulens förföriska demoner. Men kramas skulle hon!
Nu är ju detta en person jag gärna blir kramad av så det är inte det. Men varför idag när jag inte hade brytt mig om att duscha?????????
Nu skulle man ju trott att en kram från en så underbar tös skulle hjälpt. men inte! Läget är som följer. Jag blev i går klar med teamledarutbildningen. Men vilket antiklimax. det fanns inga lediga platser. Så nu väntar man po att det ska bli en ledig plats och att jag ska erbjudas den.
Jag skulle ha tyckt att det var ganska skönt att komma från min nurvarande arbetsplats. Och framföralt komma från en brukare som knappt någon av mina kollegor vill gå till. Och jag som är den ende som kan tänka mig att gå dit. Mig vill brukaren inte ha dit!
Detta tar mer och mer kraft från mig. Jag känner att jag inte längre är po topp trots att jag är blivande teamledare= samma sak som en framtidskraft i kommunen. Och blivit kramad av en riktig doffsing!
Po tal om mitt stamställe. det händer nån gång då och då att jag äter ute. Jag brukar oftast gå till samma ställe vilket har reulterat i att jag numera räknas som inventarie där. Jag brukar ta min tid. Läsa tidningen, Å när jag kommit halvägs i den så brukar jag ta kaffe å en glass. Zoegas då!
Men po sista tiden så har jag ställt ifrån mig min disk och frågat." Finns det något kaffe?" svaret har blivit "Nä, ska jag sätta po?" Å då har jag som inte vill ställa till problem sagt" Nä inte idag!" tatt min glass och snällt suktat efter kaffe.
Nu ska vi inte dra alla över en kam för om rätt person jobbar så brukar hon sätta po kaffe innan jag dukat av!
Idag då så var en annan av flickorna som brukar jobba där och åt samtidigt. När jag var klar med maten sa jag Undras om HMHM har skött sig men får till svar nä där är inget kaffe. Ska jag sätta po? Jag svarar som jag brukar men hon känner mig och sätter po ändå.
detta innebär ju att jag träffat två änglar idag.
Häromdan ringde en kollega tidigt po morronen och beordrade in maj. Jag slängde po mig kläderna och körde något yrvaket in till stan. Som tur e är rådjuren trafikvana så när jag hoppaqde över krönet vid svängen så slängde sig djuret tillbaka in i skogen och jag kom fram utan blessyrer!
Har jag nämnt att jag helst dricker zoegas skånerost?

Arv!

Kategori: Allmänt

Jag är stolt över mitt arv. eller som jag brukar säga. En äkta skåning har bott här i minst 11 generationer, och det har vi.
dessutom kan man hitta en som antingen hette Christian Pedersen eller Peder Chritiansen. Observera att det stavas med sen i slutet å inte son!
Om man går bakåt po fars sida hamnar man i Källs Nöbbelöv (söder om Svalöv) i mitten po 1600 talet. Po mors sida hamnar man bara några kilometer från där jag bor.
Det vill säga att den flytt vi har gjort po ca 350 år har jag spolierat!
Men det jag är allra stoltast över. Låter kanske knäppt. Är att alla har varit bönder. Inga adelsmän här inte, inga soldater, präster, doktorer eller annat löst folk. Nä jag härstammar från jordens folk. Vi som har arbetat och slitit. Det tycker jag e ganska coolt!
I morse ringde en kollega och jag blev tvungen att köra in tidigare. Det enda vilda som dök upp var en Hare som sprang över vägen, mitt framför mig.Å detta var när jag hade passerat stadskyltarna vid norr.
Fick också en flashback till mina barndomsår eftersom jag blev tvungen att följa med en till ridskolan. Där fick jag sätta po sitsen å styret po hästen. Sist jag gjorde det var i början po -80 talet ute po wittskövlegård. Faktum är att Morbro Knut visade hur man satte po grejorna och sen släppte han ut en i ridhuset å då var det bara att försöka lära sig!
Behöver jag nämna att jag inte kan rida?

Foto

Kategori: Allmänt

Jag får många synpunkter po mina viltrapporter. Det är tydligen många som vill läsa dem. Så därför tänkte jag ta det ett steg vidare och eftersom jag har införskaffat en billig begagnad kamera tänkte jag ta lite bilder po de små kräken när de står i vägen!
Så i går när jag körde in låg kameran po sätet brevid.
Det enda jag såg var en Gryttingebo med sin hund och vid Trolleholm var det en som hade sina hundar springandes po fältet.
I dag när jag körde him såg jag en örn vid märgelgraven vid österby. Jag stannade tog tag i kameran och började veva ner rutan. Då flög den jäveln!!! Så inga bilder!
Jag läste häromdan att det här med sociala medier var bra för dialekter. Tydligen är det så att man skriver som man pratar.
Det är tydligen mer än jag som gör så.
Högskolan i Växjö (eller var det Kalmar?) har en språkkurs i småländsak för nya studenter. Ha som om nån skulle vilja lära saj smålänska!

Gott och blandat

Kategori: Allmänt

Po allmän begäran. Från Johan i alla fall! i morse när jag körde in te jobbe stod det fullt med Dov i skogsbrynet vid Trolleholm.
På tal om det ringde en kollega igår och sa att jag inte behövde börja förrän halv åtta. Jag som trodde att jag började halv nio!
Bra dag po jobb förutom anhöriga!!!!
Tänka att kommunens tjänstemän blir förvånade när man berättar att man inte får semester över helgerna. Undras var solidariteten är då!
Har inte tatt foto med min nya kamera än!
Efter diskussion med Emily har vi beslutat att jag behåller skägget. Annars ser jag FÖR snäll ut!
Förra veckan hade jag en "date" med en doffsing. Po söndag datear jag hennes mor!
Det är kallt!
I morron ska jag jobba tredje lördagnatten po rad.
Po tisdag är sista gången po teamledarutbildningen.
För i tiden hade jag alltid en Posse Turkisk peppar med maj när jag var ute med scouterna. Sen bjöd jag po det och sa att det var gott å blandat!
Det var nått jag irriterade mig po in tidningen idag, men nu har jag glömt det!
Det är mycket skriverier om Malmö nu. För mig gör det ingen skillnad. Det ligger mer än två mil från Eslöv= Dit åker jag sällan!

Utkast: Jan. 6, 2012

Kategori: Allmänt

Po allmän begäran. Från Johan i alla fall! i morse när jag körde in te jobbe stod det fullt med Dov i skogsbrynet vid Trolleholm.
På tal om det ringde en kollega igår och sa att jag inte behövde börja förrän halv åtta. Jag som trodde att jag började halv nio.
Bra dag po jobb förutom anhöriga!!!!
Tänka att kommunens tjänstemän blir förvånade när man berättar att man inte får semester över helgerna. Undras var solidariteten är då!
Har inte tatt foto med min nya kamera än!
Efter diskussion med Emily har vi beslutat att jag behåller skägget. Annars ser jag FÖR snäll ut!
Förra veckan hade jag en "date" med en doffsing. Po söndag datear jag hennes mor!
Det är kallt!
I morron ska jag jobba tredje lördagnatten po rad.
Po tisdag är sista gången po teamledarutbildningen.

Karlek

Kategori: Allmänt

2001 var jag po den första nationella jamboreen i Rinkaby. Enkelt kallad för scout 2001. Jag jobbade som funktionär med den intenationella biten och det var ett rätt så lugnt jobb! Po torsdagskvällens evenemang kom Thomas Di leva ut på scen framför ca 20000 scouter och frågar "Älskar ni mej? För jag älskar er. Och då älskar vi varandra och kosmos!" Fram tills den kvällen hade jag inte gillat Di Leva men där och då blev han en favorit. Jag nynnade po everyone is Jesus under hela resten av lägret!
Jag ser det också lite sådär naivt för om ni tycker om mig så kan jag ju inte göra nått annat än tycka om er tillbaka och om ni inte tycker om mig! Så kan jag ju försöka förstå och gilla er ändå. fast det finns en del människor som jag då inte gillar tillbaka och helt enkelt stryker från mitt liv. Vad ska jag med dem till. Vi är nog lika nöjda med det!
Så till alla er som gillar mig känner jag en stor karlek för!
Observera nu att jag skrev karlek. För liksom Julia Sawalha och Fletcher Dexter i nått ungdomsprogram om en tidning De spelade det förälskade paret som inte kunde säga Love utan sa Bove eller hove eller nått annat. Liksom dem kommer jag endast att säga till den jag älskar eller kommer att älska ordet kärlek med ä!

Jävla tradet

Kategori: Allmänt

När jag var ung så gick det en skitbra radioserie om bröderna Lagerståhl. Bl.a. så åkte de buss och de tyckte det var "Jävla tradet!".
Själv kan jag bara hålla med åkte tvärs över USA med greyhoundbuss å det var jävla tradet. Speciellt när man fick vänta i timmar när man skulle byta.
Detta får mig osökt att tänka po när jag kom till Las Vegas. Inte fyllda tjugo eller jo det var nog två dagar efter. Min plan var att jag skulle springa in po ett casino och lägga en quarter i en enarmad bandit.Sen kunde jag för resten av mitt liv berätta historien om när jag spelade i Las Vegas!
Är det nån som kan gissa vilket som var det enda stället i hela dubbelmoraliska USA där jag fick springa mellan två bussar???
Svaret är Las Vegas!
Po tal om bussar. Jag jobbar ju med personer dom räknas som utveckilngsstörda. Men de är inte alltid så dumma. Bla. Så finns det många exempel po hur man kan åka med bussen utan att betala. Det är bara att spela po chaufförens snällhet alternativt rädsla.
Som verksam i yrke hade man väl önskat att chauffören nån gång hade sagt till så att de hade fått gå av och gå hem. de hade väl i och för sig bara väntat po nästa buss och å andra sidan hade väl förarna blivit lynchade av de andra som åkte så......
Dagens musiktips:
Greyhound bus med Anders Glenmark!

Lathet

Kategori: Allmänt

Jag känner att jag bara blir allt latare å latare. Eller är det bekväm? I alla fall så funderar jag alltid po var det är bäst att parkera. Ofta utifrån att jag ska gå så lite som möjligt. Hade man haft drive thru så hade jag utnyttjat det till max! Men än så änge är jag inte så lat att jag ställer mig po handikapplatserna. Jag såg i förra veckan att domus hade satt upp stolpar på alla sina HP. Inte en dag för tidigt tänkte jag. Jag kan ju tycka att vi borde göra nått åt alla de som inte respekterar skyltarna, speciellt 20 åriga slynglar. Jag tänkte mig att krossa rutorna med ett basebollträ, punktera däcken etc. Men så slog det mig. Vi delar ut kuponger po Pucko! För det e precis vad slynglarna är. Å po kupongerna skriver vi. Man är vad man dricker!
Kan vi få det stora mejeribolaget som ingen sann skåning köper en produkt av och som gör pucko att sponsra????
En annan sak jag har reagerat po är att Anders Borg är så förvånad över att klyftorna i Sverige ökar. DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖH!
Nästa år ska jag varken jobba jul, nyår eller mellandagarna. Det har vart mycket nu. Känner att jag behöver släppa loss och parta rejält! Hör du det Elin. Det e din tur ;-)
Får nog lägga till en kategori till fåglarna. Höns. Fasaner ingår där å jag såg många i förmiddags när jag körde in.

förtitvå

Kategori: Allmänt

Häromnatten när jag körde hem var det fullt med dov från Åsas föräldrar till Trolle. Det fanns så möed djur att jag var tvungen att sakta ner till u8nder laglig hastighet. Kan det vara så att de hade årsmöte??
Idag såg jag en stork vid saxån vid Näs och Ånkor i Åsas föräldrars swimmingpool.
Siddharta Gautama var i fyrtioårs åldern då han lämnade sitt palats,fruar och välstånd för att sitta under en korkek och transformeras till Buddha.
Muhammed var i förtioårsåldern när han började få sina visioner förmedlade av Gabriel (Ärkeängel)
Jesus växte upp och blev snickare innan han i mogen ålder under en kort tid spred sitt budskap. Min teori var att han var i fyrtioårsåldern när han spikades upp po korset. Ingen vet ju riktigt säkert när han föddes. Eller dog!
Douglas Adams Har skrivit att svaret på den stora frågan om livet, universum och allting är 42.
Så ni ser vid fyrtiotvå kommer man till insikt.
Och om jorden trots allt inte går under i år så kommer jag att fylla 42! Spooky eller?
Kanske är det den dagen jag fyller 42 jorden går under?
Ps.Ni som har läst mina tidigare inlägg vet vilka kategorier jag använder för fåglar. För att hjälpa er den här gången så. Häger och svan!