olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

Språk

Kategori: Allmänt

Vilken chock idag.. pratade med två som INTE visste vem Nisse var!!! Dagens ungdom!!!
 
Å anra sian så e de många som klagar po ad ja skriver po skånska. Sluda läs mina inlägg då!
 
När ja körde över 108an för ad komma him så så ja en liden mus som sprang konstet. E de så ad musarna e allierade me kamikazeigelkottarna å de irrelevanta mönster som musen skapade en signal?
 
Dagens bild
 
 
 
Gissa vilket land!
 


 
 
 
 

Efterfest

Kategori: Allmänt

De händer en del i Eslöv po lördag. Dels så e det efterfest med artister po torget, i och för sig så är den ende av intresse Nisse 8Hellberg).
Men det e också hälsomässa po medborgarhuset, rockfest i Trollsjön, Stenssons natklubb har säsongspremiär( även om det var ett par år(tionde) sen jag var där sist) å tillsist Konsert med skånska maffian po Marieholms Gästis.
Så vad ska jag välja????
Just det jag jobbar ju. ha så rolet alla ni som kan roa er!
 
För övrigt kan jag berätta att igelkottarna just nu har startat en offensiv. Tyvärr, eller lyckligtvis så har de inte lyckats med sina ondskefulla planer så det ligger rester av kamikazeigelkottar i domuskorset, vid scoutgården å po Rönneberga. Jag ber alla vara uppmärksamma po dessa illvilliga djur så att deras kamp för världsherravälde inte lyckas.
 
I mitt projekt "Valla Ola" Var jag igår ude med Lina å sprang en halvmara (min upplevda känsla av det hela!) Idag har jag därför lidit i tysthet, eller som man säger. "I Bialitt kan ingen höra dig skrika!"
Jag kan härmed berätta att det inte finns många fläckar po min kropp som inte gör ont!
I morgon ska jag gå en lugnare promenad (taktmässigt) med Carina
Till alla er som ännu inte engaggerat er i projekte så finns det många luckor att fylla i mitt träningsschema!
 
Några boktips då po feelgoodböcker!
  1. Guerseys potatisskalspaj och litteratursällskap
  2. John Grishams "Det målade huset"
 
 
 
I nästa inlägg:
  • Roadtrip i Rumänien. 
  • Fler böcker ni måste läsa
  • viltrapport
  • dagens rumänienbild!
  • Hur jävla korkade e mä

Valla Ola

Kategori: Allmänt

I förra vickan gjorde jag ett inlägg om att jag behövde hjälp av mina 344 facebookvänner. Hjälpen skulle gå ut po att de tog med mig ut och motionerade. Som vanligt när man gör nått sånt här får man en dl svar men inget konkret. Förutom Carina som jag var ude po promenad med i tisdags å skall ud po promenad med po torsdag. Andra har svarat, Winnie vill simma, Lina tar promenader å det har jag precis bokat in den första, Töserna po jobb kan åsså tänka saj att jag följrer med innan efter arbete nån gång. Mats å Sandstormen kunde tänka sig att ud å cykla men jag e inte redigt säker po att de har sett min tunga,gröna attackcykel utan växlar å lös kedja!  Nåja det kanske händer nått i höst iallafall. Till er som ännu inte har bokat in ett pass po valla Ola finns det fortfarande möjligheter.
 
I nästa inlägg:
  • Roadtrip i Rumänien. 
  • Böcker ni måste läsa
  • viltrapport
  • dagens rumänienbild!
  • Hur jävla korkade e människan? eller snyfthistorier som får mig att gå bananas!

Kamikazeigelkottar

Kategori: Allmänt

Vet ni vad en kamikazeigelkott är?Jo det är så här att av nån anledning vill igelkottarna komma över till andra sidan vägen. Men det kommer bilar å kör över dem hela tiden. Därför har de ondsinta små djuren kläckt en plan om att de ska hoppa ut framför bilarna, rulla ihop sig och med sina taggar orsaka punkteringar som får bilen att köra av vägen. Det är ingen som har sagt att igelkottar är smarta!
Ett annat djur som är ännu dummare är fasaner. de kan stå på ena sidan av vägen och titta på trafiken. Men just när det kommer en bil så får dem för sig att springa över till andra sidan!
 
I nästa inlägg:
  • Roadtrip i Rumänien. 
  • Böcker ni måste läsa
  • viltrapport
  • dagens rumänienbild!
  • Hur jävla korkade e människan? eller snyfthistorier som får mig att gå bananas!

Jag blir så.....

Kategori: Allmänt

När man läser kvällstidningarna nu förtiden så står det väldigt mycket om Assange som under sin vistelse i Sverige har anklagats för att ha våldtagit två kvinnor. Nu har denne fege jäveln flytt till England och när han skall bli utvisad därifrån flyr han in po ambassaden till ett sydamerikanskt bananland! Jag blir så jävla trött po sånt där själviskt beteende. I mina ögon så e han skyldig som faen! Istället för att vi ska slösa en massa pengar po han så låt han flytta till den där jävla bananrepubliken så slipper vi hans mediala utspel för att väcka nån sorts sympati för han Nä fy faen för en sån feg jävel.Blir han nångång dömd för våldtäkterna så kan jag ställa upp med en slö rostig kniv vid kastreringen!!
 
En annan sak som bekymrar mig e vad som händer i Eslöv. Förra mandatperioden så växte eslöv så det knakade. Det fanns en optimism och framåtanda, trots sandlådeäventyret! Denna perioden så e det den ena tråkiga nyheten efter den andra.
Tågen skall dras in
Hotellet ska läggas ner
befolkningen minskar
En annan ort har tagit över rollen som tillväxtkommun.
 
Jag tänkte faktiskt po det härimdan att det just nu finns en del stora öde områden i Eslöv som e tilltänkta affärer och industrier men områdena e helt öde! Varför? Vad e det som händer?
Mitt recept po förbättring är att vi( eller ni som bor i kommunen) tar tillbaka makten via valet 2014 å ser till så att det blir en levande politik med en levande opposition. För trots allt om man hela tiden måste komma med bättre idéer än motståndarna så blir det en dynamisk levande rörelse, istället för den stillastående algdamm som det e just nu.
 
En anna sak med Eslöv e att jag såg att Eje skall gå i pension. Jag hoppas att eslövs bästa förvaltningschef (just nu po SoT) söker tjänsten å får den.
 
Om det e nån som tror nått annat så älskar jag Eslöv ä vet att vi är framåt po många områden. t.ex LSS-verksamheten som e nått av det bästa i landet. Jaja jag e kanske partisk men ändå!
 
 
I nästa inlägg:
  • Roadtrip i Rumänien. 
  • Böcker ni måste läsa
  • viltrapport
  • dagens rumänienbild!
  • Hur jävla korkade e människan? eller snyfthistorier som får mig att gå bananas!
 
 
 
Ja jag vet, jag har fortfarande bilder kvar från ett visst land i sydöstra europa ;-)
 
 
 
 
 

många tankar

Kategori: Allmänt

Som vanligt har jag så möed jag har funderat po att jag knappt kan välja, just nu skulle jag vilja skriva om hur det e att bli paxad po jobb, Hur det går med projektet valla Ola, rapportskrivande, viltrapport, politik (Eslöv minskar) etc.... Det jag kommer att skriva är att häromdan när jag kom po två hjul i skarpa svängen vid Slottet såg jag ett rå som stod po vägen innan det hoppade in i parken!

Viltrapport

Kategori: Allmänt

I går när jag körde him så såg jag ett litet tåg po 4 kultingar som sprang över vägen vid skarpa svängen!

Help, I need somebody!

Kategori: Allmänt

Det finns saker som är känsligare än andra, saker om det tar tid för mig att komma ut med. Det finns saker som e så känsliga att jag ALDRIG kommer att beröra dem här. Men nu ska jag göra ett försök.
Ok lets face it!! Jag har kanske ett eller annat kilo för mycket. Detta är nått jag aldrig erkänner för nån annan å jag kommer aldrig att erkänna hur många kilo det är men.... Var häromveckan förbi en våg och såg då att jag tappat 7 kilo sen sist jag passerade en våg. Å det var innan sommaren!
Så då tänker jag att jag kanske ska fortsätta po den vägen å kanske.... om jag tappar ca ett halvt kilo i veckan så... har det blitt ytterligare 10 till jul å då kan man kanske prata om att jag kan börja se matchvikten.
Men det e det här med motivationen. Jag förstår att jag har ett å annat kilo för möed men.... jag kan inte motivera mig själv till att försöka tappa dem.
Ibland blir jag motarbetad som när jag försöker äta lite mindre då ska folk naturligtvis truga po maj en portion till eller kanske den sista kakan. Uppriktigt så förstår jag inte varför?
Den tjocke grabben behöver han verkligen äta mer? Så snälla om jag tackar nej så truga inte. Jag kan ju faktiskt va inne i en fas då jag försöker göra nått åt situationen men vill inte berätta för det är för känsligt!
En annan sak e det här med träning. SÅ jävla tradet! Till och med tradigare än att åka buss! (Bussresan hem från Rumänien är undantaget som bekräftar regeln!)
Det var här jag tänkte mig att jag skulle ha lite hjälp.
Enligt facebook har jag 344 vänner. Bland dem borde jag hitta sex stycken som kan agera mina personliga tränare under hösten.
Om var och en väljer en dag (ej tisdag) så lovar jag att jag hänger med po den träningen som föreslås. de enda undantagen e om jag jobbar.
Träningen kan va allt som inte innebär inköp av dyr utrustning, Promenader, svettis å fisis, gym, kom med förslag....
kan ni hjälpa mig med detta? Jag har inte själv motivationen så det e upp till er..........
 
I nästa inlägg:
  • Roadtrip i Rumänien. 
  • Böcker ni måste läsa
  • viltrapport
  • dagens rumänienbild!
  • Hur jävla korkade e människan? eller snyfthistorier som får mig att gå bananas!
  • etc.etc.
 
dagens bilder...... Naturligtvis po mat jag åt i Rumänien ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det bidde ingen viltrapport eftersom jag inte vart ude sen sist jag skrev!
 
 
 
 
 
 

Fågelskådning!

Kategori: Allmänt

Det e väl ingen hemlighet att jag inte e så möed för fåglar. Det e ju knappt jag kan skilja po en kråka å en ånka. eller som i somras när jag var nere i po fågelstationen i Falsterbo Å sa att jag hade en svala i Carporten då kom ju genast frågan vad för sorts svala? Ladu-? back-? torn-? eller papperssvala? Å jag som inte visste!!
 
De enda fåglarna som jag kan tycka är av ett lite intresse är örnarna, framförallt där de svävar så vackert oppe i skyn eller när de ryttlar precis innan de dyker ner po sitt byte!
Det kan ju åsså va roligt när man ser hur de små pjoddarna utkämpar luftstrider med de stora örnarna bara för att skydda sina bon.
 
Det jag skulle komma till var att det var fullt med ånkor po fältet jämte slottet när jag körde te jobb i morse!
 
Po tal om att köra te jobb. Idag var jag för en gångs skull ude i tid men vad hände??? En jävla traktor höll po att hyvla vägen i allén po anra sian slottet så de minuterna jag körde tidigare var snabbt uppädna :-(
 
Po vägen him så såg jag en katt som hoppade rakt opp i luften för att slå ner po sitt byte ovanifrån. Men missen måste ha missat för den hoppade många gånger ;-)
 
Idag blir det inga rumänienbilder för jag har lagt opp så många såna att det tilloch med har blitt en del dubletter
 
I nästa inlägg:
  • Roadtrip i Rumänien. 
  • Böcker ni måste läsa
  • viltrapport
  • dagens rumänienbild!
  • hjälp av vänner!
  • etc.etc.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Å ni gick po den lätte? 
Här kommer lide bilder från Draculas hitteposlott i Bran!
 
 
 
 
 
 
 

möten po jobb

Kategori: Allmänt

Å vad jag hade sett framemot idag. Jag hade verkligen längtat... å så e Elin sjuk! å andra sidan så fick jag därmed chansen att träffa en gammal kollega å det kändes toppen. Även om jag hade slutat var jag tvungen att stanna kvar å prata lite.Trots att vikarien INTE hade fixat kaffe å budapestbakelse :-(
Av nån konstig anledning kom samtalet in po rumänien. och av en ännu konstigare anledning blir det mycket prat om att köra bil där. Undras varför?
Nåja Annika, det var jättekul att träffa daj, kom tillbaka snart igen!
 
Ps. Det har släppt nu ;-)
 
Viltrapport:
ett rå precis utanför Stockamöllan!
 
Dagens bilder. Gissa varifrån :-D
En sån här vill man inte ha po vindrutan!
 
 
 
 
 
I nästa inlägg:
  • Roadtrip i Rumänien. 
  • Böcker ni måste läsa
  • viltrapport
  • dagens rumänienbild!
  • hjälp av vänner!

Politik

Kategori: Allmänt

Läste idag en ledare som skrev att det var så få skåningar som hade försökt ändra po en politiks riktning. Undras varför??? Om ni har läst mitt tidigare inlägg i ämnet så är detta ett ytterliggare exempel po vad som händer när vi tappar förtroendet för politikerna. Så fram för en aktiv opposition vilket gör politiken levande!
 
 
dagens rumänienbild(er)
 
I nästa inlägg:
  • Roadtrip i Rumänien. 
  • Böcker ni måste läsa
  • viltrapport
  • dagens rumänienbild!
  • hjälp av vänner!

Dagens Rumänienbilder

Kategori: Allmänt

Rumänsk mjölktransport!
 
Jampa. Var ligger detta?
 
Innan man får dela vattenmeloner får man öva po kiwi!
 
 

Rumänsk roadtrip!

Kategori: Allmänt

Elller det var det jag hade tänkt skriva om men jag läste idag en ledare i kvällan. Det stod om de kommuner där socialdemokraterna hade gjort gemensam front och satt sig i styret. Min åsikt om deta är att de partier som går samman med någon annan bara för att få majoritet å därmed få igenom alla sina förslag tar död po politiken! Om man inte har en bra å levande opposition stagnerar man å förslagen blir mindre å midre genomtänkta. Dessutom e det så att om man nu motarbetar sd för att man inte gillar dem ( å det gör man inte) Så sticker det i folks ögon så de sympatiröstar po den mobbade parten. FÖR HELVETE politiker lär er!!!!!!
Som det ser ut idag blir det inget regimskifte 2014 :-(
 
Nåja nu har jag kanske avreagerat mig!!
 
Såg en Dacia idag, dock ej silverfärgad. Det kom maj att tänka po nästa års semestertrip då jag inte kommer att hyra en dacia. förklaring kommer i nästa inlägg 
 
(kanske)
 
Viltrapport
tror att djuret jag såg häromdan vid Åsas föräldrar var en iller!
 
Idag sprang en mus över vägen!
Häromdan vid Trolleholm såg jag ett hue sticka opp i säden trolitvis rå. Det kommer att bli tradet när de har tröskat!
 
dagens rumänien bilder komer kanske i nästa inlägg ;-)
 
 
 
Ps. eventella stavfel beror po maj!
 
 
 
 
 
 
 
 

boklista!

Kategori: Allmänt

Hade faktiskt tänkt lägga opp en lista po bra böcker men det får vänta

fler rumänienbilder

Kategori: Allmänt

 
 
 
Om det e nån som undrar så gillade jag Rumänien!
 

Dagens Rumänienbilder

Kategori: Allmänt

 
 
 

Vad har jag gjort????

Kategori: Allmänt

Idag när jag körde him så såg jag mink/iller/mård/järv/utterliknande djur i vägkanten vid Åsas föräldrar.
 
Dessutom såg jag två dov häromkvällen vid brända huset!
 
Har ni läst om jordgubbsodlaren som inte låter barn under tolv plocka de räliga bären? I alla fall så har det väckts ett ramaskri i moralsverige. " Barnen måste få lära sig om var maten kommer ifrån!" bla.bla bla!
Men tänk om denne odlare har rätt. Barnen måste få lära sig om var maten kommer ifrån men då måste deras föräldrar först uppfostra dem! Kan det va så??
 
Jag har funderat po mina känslor den senaste tiden ( som en del av er redan läst och förstått!) Men jag funderar po om min separationsångest gentemot Anna och Sofia egentligen är en projektion som jag har gjort nu när jag har lämnat min tidigare arbetsplats med de kollegor jag jobbat länge med för att börja po en ny (skrämmande) plats med nytt folk och nya uppgifter!?
 
Dagens rumänien bild!