olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

Sjukt!

Kategori: Allmänt

Ohh vilka snackisar det vart sista tiden. Först går Ranelid å vinner artisttävlingen. Fanny tyckte det var bra så det borde betyda att jag inte gillar sången, eller vad man ska kalla det. Har fortfarande inte sett eller hört bidraget!

Sen går Vickan å kalvar. Å jag som hade röstat po Britta i namnröstningen men,men Estelle är helt klart godkänt i mna öron. Men som republikanerna går igång.. Över min döda kropp att vi byter ut monarkin så länge det finns en tronföljare som är villig att ta över!
Till slut har vi då Kanni,kanin,kanin inte sluta skjuta snart? Någon forskare har föreslagit att vi ska ätya mer kanin för det är bättre för miljön. DSisneygenerationen går då genast igång å säger att de är såååååå söta så dem kan vi inte äta. Bullshit säger jag. Kött är kött!
Det är som alla de där dokusåporna som görs. Där man måste rättfärdiga sitt köttätande genom att vara med om slakten oavvsett hur äckligt man tycker det är. Nä fy faen. Tack vet jag då Hässleholmstösen som var med i Robinson nu sist. Hon ville prova att nacka en kylling eftersom hon var nufiken. inte nått tramsigt rättfärdigande här. I min värld hjälps man åt och klarar man inte att göra nått så finns det andra som säkert gör det!
Var så nära att köra över ett rå häromdan. kan bara säga att det där med att sikta po bakbenen inte hjälper. Man trycker ner bromsen å stirrar stint po djuret.
Förr veckan skrämde jag en fasan när jag kom runt kröken. Den såg ut som om den sket ner sig.
Idag tog jag en annan väg å där var fullt med svanar po fältet!

Bil

Kategori: Allmänt

Så som jag lever nu så är jag po jobb, kör bil eller är himma. I den ordningen. Idag hade jag tänkt prata om bilkörning. Med radion po hög volym så hinner man fundera en del. En fundering är ju det här med tio i två. Jag hörde att man numera skall hålla kvart i tre pga krockkudden. Fråga inte mig varför. Finns det nån människa som håller som man ska ?? Själv kör jag ofta med bara en hand po ratten den andra ligger po passagerarasätet., Kan i och för sig ställa till problem när jag har nån som åker med men hitintills har jag klarat mig.
En annan sak är det här med att köra i rondell. Förra veckan var vi hos Johan po kaffe och diskuterade bl.a. det här med hur man kör i en rondell
Jag bidde tvungen att kolla upp det och det är som jag gör. Man måste inte blinka när man kör in i rondellen men om man byter fil eller ska köra ut så måste man!!
Ha! så det så Johan!
Idag när jag körde in såg jag ett stim ånkor i saxån vid Trollenäs!
Idag po jobbet började jag nynna po " Love is in the air......." Var inte det melodin till Loveboat??
Med det som tema tänkte jag tipsa alla er töser som e förtjusta i maj men inte vågar gå fram
Bara anmäl er här så ringer Jane opp maj å frågar chans. Lovar att jag kommer att ta middan ;-)
puss!

Naturlig talang?

Kategori: Allmänt

Jag har lyckats.. Idag fick jag en kvinna att gråta. Yes!! Frågan är om det är min naturliga talang eller nått jag har med mig från teamledarutbildningen!
Bakgrunden är den att vi de senaste fyra veckorna har haft en praktikant po jobb. Jag skulle vart handledare men mitt schema har inte passat ihop med hennes. Detta har gjort att det var först nu i slutet po perioden hon har gått med mig.
I går när vi slutade så talade jag om hur jag såg po det hela. Min tanke var att hon skulle ha en chans att ordna till dte till idsg då det var sista gången hon gick med mig...... Å idag bröt det löst. en kollega kom och sa att praktikanten satt och grät över vad jag sagt. Det roliga var att när jag gick till henne för att reda ut var hon som hin håle själv. Hon gick po å det var inte i ullstrumporna. Men hon pratade inte med mig. Hon pratade med alla andra som var i rummet. Jag fick knappt en syl i vädret. Ni som känner mig vet att jag blir flyförbannad när man går runt nånting. Säg som det är istället så blir det möed bättre i slutändan.
Kontentan av det hela var att hon senare under dagen visade just det jag hade efterlyst. Jag menar efter att hon visade det kan jag tänka mig att säga ja till henne om frågan om timvik kommer upp!
en sak är iallafall säker. Om man ska gå brevid mig å lära saj jobbet så kommer jag att ställa krav för att ge mitt bifall ;-)
Puss po er!

Stora kärlekstjafsdagen!

Kategori: Allmänt

I går när jag körde him så var jag nästan ända himma när jag i en sväng såg en hundliknade varelse aka en räv som stod precis vid vägkanten. Den vände sig bort men eftersom jag svängde med vägen stannade den upp å tittade po maj när jag passerade!

Minnen

Kategori: Allmänt

Tänk hur vi benämner saker. Po min väg t.ex har jag egna namn po olika platser å det e bara jag som använder dem. Detta borde ju innebära att när jag glömt bort vad jag kallar de så har de fått ett annat namn.  En annan sak är alla de namn som är lite mer allmänna. Om jag säger Domus så vet alla vad jag menar trots att det officielt är nån annan av kooperativets beteckningar po affären. Men om jag säger Granlunds hörna? Elsas? Farfars håla? Månen? är det nån mer än jag som vet vad jag menar då?
I det här sammanhanget måste jag nämna Rojs i Sjöbo. För er som inte vet så är det där man träffas om man kommer ifrån varandra po Sjöbomarknad.
Om man utvidgar tanken så kan man ju börja fundera po varför byar å städer ligger där de ligger. Ja vissa är ju självklara som t.ex ställen där man har haft ett vadställe eller en gruva eller nått men andra platser som tillsynes ligger där utan att ha nån funktion!! Då e det tur att Bialitt ligger vid ett bra rastställe så att man kan vila lite ;-)
Ett annat minne jag har är videon till Whitney houstons låt "Wanna dance whith somebody who loves me" Den enligt min åsikt bästa låten!
Lite tragiskt är det när man betänker att Hon inte har gkjort nått väsen av sig po 15 år.Då menar jag inte drogskriverier utan en bra platta eller nått sånt. Dett tordes ju innebära att hennes storhetstid inföll innan hon var trettio å sen var det bara utför......Nä fy fan.
Då känns det bättre att vara som jag som skyndar långsamt. Jag känner ju att min storhetstid är po väg å snart kommer så vänta ni bara.....
Ett annat lite mer närliggande minne måste jag ta upp för att roa en god vän. Jag tror att jag igår, såg ett antal dov i slyen de har huggit vid brända huset! Problemet var att det var skepnader precis utanför  ljusskenet så.....

Dröm

Kategori: Allmänt

Vad konstigt man kan drömma eller är det nått som man grunnar po. Frågan är då hur jag ska tolka nattens dröm. Är den ett tecken po att jag är trygghetsnarkoman??? I alla fall så drömde jag i natt att en barndomskamrat (som jag inte träffat po länge!) erbjöd mig ett jobb. Ett rätt så ok erbjudande, men jag hade inte en aning om vad jobbet gick ut po. Trots att jag hade jobbat en sommar med det! I alla fall så tackade jag nej med tanke po att jag snart kommer att få ett erbjudande om en teamledartjänst, så.......
En liten rolig parantes var att jag sprang po denna barndomskamrat po Ica när jag handlade idag.
Ja om jag hade sprungit!!!!

Sjuk!

Kategori: Allmänt

Vilken dag. hade natten po jobb, vaknade ungefär en gång i timmen. Men det värsta var att jag kände huvudvärken komma över mig. Så lagom tills det var dags att börja jobba låg jag hopkrupen po dass å hulkade så att jag vet inte vad! Inte bidde det bättre av att jag visste att jag hade en timmes morgonarbete framför mig innan nästa kom...
Nåja kollegorna kom så jag kunde åka him. Men det tog en bra stund innan jag hade samlat mig tillräckligt för att kunna lämna stället. Å sen var jag tvungen att åka å tanka....
Nåja efter tankning åsånt körde jag sakta him, kanske var jag inte körandes men hur ska jag annars komma till Bialitt! Precis sfter Strö vid Östrabys märgelhål gick det två rå. De stannade å tittade po mig när jag puttrade förbi.
Väl himma, har nog aldrig tatt så lång tid, kändes det som. Orkade jag inte ens gå ur bilen utan jag slumrade en halvtimme innan kylan satte in. hmmmmmm!'
Sen dess har jag sovit, ja nästan, Johan bjöd po kaffe vid sjutiden å eftersom jag kände mig lite bättre åkte jag dit med en liten omväg för att köpa kaka. Man vill ju inte riskera nått!

Trevlig Dag

Kategori: Allmänt

Vad sällskapet kan betyda möed. Det började med att Martin messade om vi skulle äta lunch ihop. Eftersom Emily bara älskar när vi kommer, hoppade jag po så vi bestämde tid till två. Vi hade ju inget annat bättre för oss! Så  ett par minuter i två kommer vi simultant från varsitt håll och svänger upp framför kiosken. Å där bidde vi en bar stund snackade och bara var. Jag gillar verkligen såna här dagar! När vi satt där fick jag dagens andra sms från posten om paket så det var bara att köra till Gunnarssons hämta mina leksaker (se facebook!) å sen köra tillbaka till stan för ks!
En annan höjdpunkt idag var räven jag skrev om i förra inlägget. De var så häftigt när den traskade över fältet att jag bara måste nämna det igen. Jag kände mig nästan som om jag var med i skriet från vildmarken. Ja förutom att det var en räv å inte varg. men ändå!!!

Räven raskar över skaren!

Kategori: Allmänt

Som alla vet(förutom Lina då!) har jag skaffat mig en sån där smartfån. Å det e ju allti roligt att leka med nya leksaker å därför har jag knappt öppnat datorn po flera dagar! ett annat problem är ju att jag tilbringar den mesta tiden po jobb å där kan jag ju inte skriva så möed!
Idag i alla fall när jag körde in till stan gick min blick ut över fältet innan Trolleholm. Å vad såg jag där om inte en räv som traskade så glatt. Glatt överraskad som man blir tryckte jag till bromsen å grep efter min telefon samtidigt som jag tryckte ner rutan. Detta trots att det var sju minus enligt mätaren. Räven stannade till så snällt så jag kunde trycka po inställningarna men precis när jag hade fått upp den å tryckte av försvann den ner i en svacka så det blir ingen bild!
Förutom det tycker jag att det är mer än lovligt kallt. Trots att folk därmed kan tro att jag är gnällig, men som jag brukar säga. Man kan alltid klaga!

känslor

Kategori: Allmänt

Hatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahata...kyla!

Februari!

Kategori: Allmänt

Först å främst är det mer än lovligt kallt. I morse var det 12 grader i enligt Ebba. Minus då alltså. Brrrrrrrrrr!
För det andra så är det under denna månaden som den första amerikanska handlarnas helg infaller. Dvs Valentins dag. detta trams som är till för att man ska förköpa sig po choklad, trosor å rosor, som inte ens växer vid denna tiden po året. Kolla bara in andra meningen! Jag menar vi som inte har nån Kärlek med ä Vi blir ju utmobbade denna högtid där alla ska vara så lyckliga i sin tvåsamhet. Nä blä säger jag!
För det tredje är det skottår i år. Då infaller den 29 februari, den dag då flickorna får lov att fria. Som vanligt ska jag gömma mig så väl att om nån hittar mig och friar förtjänar de att få ett JA! För säkerhetsskull får jag väl ge lite ledtrådar till speciellt utvalda ;-)
Nä måtte det bli mars så..............

Peps

Kategori: Allmänt

Oboy vilken dag. trots att temperaturen låg po minst 10 grader under komforttemperatur  var det så hög o klar luft att jag var tvungen att köra po ännu mindre vägar än vanligt!
Men dagen började med ett jobbepass. Ja jag hade natten till idag. Men denna gången var det värre än vanligt, Jag har svårt för att sova po jobb å inatt brydde jag mig inte ens om att bädda.
Jag avslutade passet med ett möte med en godman, å detta möte löpte bättre än förväntat. Men ibland kan man bli lite fundersam över hur lite folk kommunicerar!
Nåja därefter tog jag mig ner till biblioteket för att hämta min mössa uppe hos kulturvänstern. Återigen misslyckades jag med att komma po dem med Vinotinton men en dag ska jag!!
Tog entur po stan å hamnade som vanligt po antikvariatet. De har rea just nu så vill ni ha ännu blligare begagnade böcker så slå till.
Sen var det dags att köra. Jag hade fått ett brev po posten men efterson de har börjart med Malmöfasoner å inte kör ut alla brev fick jag ta mig till Gunnarssons å hämta det själv. Kan säga att det var länge sen jag handlade po Gunnarssons.
Ialla fall var det ju så vackert väder att jag tog den fina vägen till Svalöv. dvs jag tog vägen strö-vittskövle-torrlösa. Väl uppe po höjden med utsikt över halva skåne. Ja det var så vackert att jag blev tvungen att sakta in för att inte köra av. själva vägen var ju det sista jag tittade po. Om jag nu hade vart poet hade jag skrivit en liten dikt om denna underbara utsikt!
Hela tiden jag körde hade jag Peps låt oboy spelandes i mitt huvud!
Dagens viltrapport: Eftersom djuren inte heller gillar kylan såg jag bara nåra krågor å en mötande golf som var po samma körbana som jag!