olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

I'm so excited............

Kategori: Allmänt

Wohoo! Jag har precis öppnat anmälan till EB Rumänien 2012. Om man kollar på antalet anhängare på Fejjan så kommer vi verkligen att lyckas fylla expeditionen, och det känns verkligen exalterande.

Men det var inte det jag skulle skriva om idag!

Tänkte inte heller skriva om hur jag vallade en stackars hare med lamporna po Ebba, utanför Gryttinge igår.

Nä idag tänkte jag gnälla på imperalismen. Som Coca Cola!
Jag har slutat (för det mesta) att dricka Coca Cola. Orsaken till detta är att jag tycker det är lite roligt att prova nya saker. För mig betyder orden nyhet att jag måste köpa t.ex. Jag tycker också att det är roligt att testa olika laänders specialiteter. Men om vi tittar på Coca så kvittar det var man än är i världen. Man kan köpa det var som helst. Ibland som i detta landet har det konkurerat bort hederliga svenska läskedrycker som knappt finns att få tag på längre.
Jag minns för några år sedan när Coca skulle ta över julmarknaden. De avbröt samarbetet med Pripps för att pripps vägrade sluta med Julmust. Denna underbara dryck! Det slutade med att Coca startade ett eget bolag... Döm då om min förvåning när jag såg Bjäre julmust. Vilket bolag var det tror ni????
Jo Coca Cola company! Vilken skadeglädje jag kände och stolthet. Här fanns något ursvenskt som inte kunde tas bort av ett kapitalistiskt bolag.

Bye the way. Apotekarnes julmust är bäst!

Visste ni förresten att Fanta uppfanns i Tyskland under kriget. När man inte kunde importera Coca Cola så blev man tvungen att uppfinna ett substituet. Et voila! Fanta!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: