olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

Att ha en finne po ballen

Kategori: viktnedgång

Vem kunde ha trott att jag någonsin skulle delta i ett lopp å springa? Ja inte jag iallafall! 
Men nu har dett blivit så att jag sprungit två po kort tid. Ja alltså inom en kort tidsperiod  för tiden po loppen är ju låååång. Vill ju ha valuta för anmälningsavgiften!
Redan när Maria var po mig om att springa midnattsloppet och tjatade tills jag gav med mig. Ville jag springa ett 5 km lopp. Tanken var att om midnattsloppet skulle gå dåligt så är ju 5 km inte lika långt å det ska jag ju klara. 
Sen när jag faktiskt sprang hela milen då var ju detta ännu mer en baggis. 
Trodde jag!

Loppet startade å jag hade två målsättningar. Springa po runt 40 minuter å springa hela. 
Jag trodde ju att det skulle passa mig bättre att springa i skog och mark men jag stördes oväntat mycket över att det inte var jämt. 
Och så blev jag kissnödig innan vi hade lämnat borggården!
Kom inte riktigt in i min takt. Utan kämpade po. Kände mig jagad av personerna (de få) bakom. Så i ett bräske snubblade jag po en skogspinne å stöp. 
För er som inte vet är det skillnad po skogs å stadspinnar 😁
Nåja upp igen. Å nu hade jag ännu färre efter mig. Och fortsätta ner till sjön. Fy fasiken vad jobbigt att  springa i sand. 
Kom upp från stranden å passerade 3 km. 
Har märkt när jag springer att de första två kilometrarna går bra men sen blir det tufft runt 3 till 4 km innan det släpper igen. Är det det som menas med att komma in i andra andningen?fast riktigt lätt bidde det inte för där var en lååååååång uppförsbacke. 
Hade ett par framför mig som växlade mellan att gå och springa. Grejen var att jag kom ifatt dem när de gick men när jag kom för nära började de springa igen vilket var redigt frustrerande!
Väl uppe med ca en kilometer kvar blev jag omsprungen av sista damen som varit bakom mig!
Så då var det bara att kämpa po och försöka komma i mål. Nån måste ju bli sist!

Nu har alltså loppdjävulen fått klorna i mig då det kommer att bli fler!
Nästa år vill jag prova Stävietrial. Jag vill simma å loppet, jag vill prova ett hinderbanelopp 
Och eftersom jag ska höja nivån vill jag prova en halvmara!
Frågan är bara vad jag kan locka ned mig Maria po? Hon ogillar ju skarpt att springa!

Fredagsmys med Hanna

Kategori: viktnedgång


Tror Maria känner mig lite för väl. Var po gymmet å hade tänkt springa lite intervaller. Sprang ett par minuter men det det kändes mer å mer i knäet. Så jag gav upp för att vila det till Öved trail po söndag!
Istället gick jag igenom rehab programmet.  Kändes bättre i armen så jag kunde faktiskt genomföra alla övningarna.  Jag hade till och med po lite belastning.  Betoningen ska vara po lite!
Maria såg ju direkt att jag var ett åskmoln? Hon föreslog att jag skulle ställa mig po crosstrainern å efter att ha smält idén gick jag dit.  Hade iochförsig knappt tagit ett steg när hon säger kom igen å sätt igång. 
Grejen med Maria är att hon alltid lyckas säga nått i stil med nu kör vi igen, nanosekunderna innan jag hade tänkt säga igång!

Ialla fall var det precis vad jag behövde!

Kan ju erkänna att jag funderat mig gul po hur jag ska göra. Hur mycket av passen ska jag köra? Men sakta har jag börjat acceptera att jag kanske ska ta det lugnt några dar. 
Å det är här Maria dyker upp igen. Hon tar helt enkelt saken i egna händer å säger till mig att jag inte får träna styrka po en vecka! Alltså kan hon läsa mina tankar? 
Så veckan som kommer ska jag ta det lugnt med rehab, promenader, yoga (Va inte body balance?) Å långt och länge po crosstrainern!
Dags att börja planera veckans träning alltså!



Sviken av Felicia!

Kategori: träna

Skandal!
Här kommer jag med nyansat skägg å ingen av töserna lägger märke till det! 
Tur att ens kollegor är mer uppmärksamma. 

Var ju hos sjukgymnasten igår och en av förhållningsreglerna jag fick var att inte trigga smärta. HA!
Försökte köra kaninpasset i morse. Började med att köra igenom rehabövningarna men inte ens alla dem gick utan att det gjorde ont. 
Po själva passet var det bara tricepscurl jag kunde göra utan att det kändes.  Om vi tar det kort. I princip alla övningar där  jag böjer po knäna och alla övningar där jag håller nått eller böjer armen går bort. Vad finns då kvar?
Det blir väl bara att vänta tills det känns bättre men frågan är var jag får börja om po träningsschemat. 
Så nu vill jag bara krypa under en sten å komma upp när allt gått  över!


💢💥🖕👹☠💩😠

Kategori: viktnedgång

Var hos sjukgymnasten i morse. Man blir alltid lika orolig när nån tittar po en å hummar. Liksom vad är det nu för fel!
Ialla fall konstaterade han att jag hade överansträngt knät. What a surprise? Den diagnosen hade jag ju själv ställt. Detta har sen gått över till att inflammera fästena under knäet! 
Dessutom  har jag lyckats irritera en muskel i armvecket. Kommer inte ihåg vad den heter men det är en liten skitmuskel som ligger under biceps. Kommentaren från Erik var  "Hur lyckas man med det?" 
Det verkar som att min odyssé bland okända sjukdomar/skador fortsätter. Jag är ju rätt stolt över att en gång i tiden ha fått mul och klövsjuka. Den ni 😁!

Kvällen skulle ha ägnats åt ett spinningpass.  Har ju triggat Åsa till att ha med Wilmer X i musiklistan. 
Men av nån konstig anledning gillar inte Diane (bilen)att jag går till barberare. Så när jag vred om startnyckeln hände chip nada nothing. Ett litet tickande ljud bara. Erfarenheten från tidigare bilar säger att det är nått med tändningen. 
Så nu ligger jag å oroar mig för vad det kommer att kosta å hur mycket Åsa kommer att plåga mig innan hon dödar mig 😟

Den långa väntan när nån annan använder träningsmaskinen jag ska ha!

Kategori: viktnedgång

Tänk. Det verkar som att folk blir förvånade över det de gör där uppe i Stockholm. Riksdagen då. Många pratar om dagis/sandlåda! Det jag tycker är absolut roligast är de ca 20 procenten som pratar om att deras parti också borde säga till om något för så är det i en demokrati. Ha så fel de har! 80 procent har sagt. Vi vill inte ha med er att göra för vi gillar inte hur ni tänker! Å nä man måste inte lyssna po nån. Och nä demokrati innebär att det som flest tycker (80%) gäller så. Sitt inte bara där och tyck synd om er själva för att ni inte kan få nån att gå med po era bisarra idéer.  Tänk om tänk rätt för om vi skulle ge er 20 procents inflytande så är det inte demokrati. Det är isåfall diktatur!

Dagens träning  blev pass ett. Marklyft! Eller deadlift som jag tror det heter. Veckan vikt är 95 kg å detta skulle jag lyfta 6 gånger. Ja å sen göra om det 3 gånger till 😉
Kände mig stel så de första två omgångarna blev inte bra. Det var tungt å tungt! Sen konstigt nog kändes det bättre i de två sista seten? Jag menar då var jag ju trött så då borde det ju ha varit ett helvete.  Men icke!


Igår kom det ett efterlängtat paket! Jag börjar nog bli lite shopaholic. Åtminstone när det gäller träningskläder som är för små! Så snälla hjälp mig att inte shoppa nått mer. Åtminstone inte innan jul då jag förväntar mig att detta ska passa!

Jag förstår mig inte po folk. Idag när jag satt å drack kaffe kom det en kille å gratulerade.  Han hade sett via Maria hur det går. 
Men jag kan inte tycka att det är nått märkvärdigt. Alla kan göra samma sak. Det är ju bara att skaffa sig en bra PT. Å jag har den bästa 😉! 
Å sen gör man mestadels som hon säger!

Candlelightmys med Hanna

Kategori: viktnedgång

Som ni borde veta vid det här laget så här jag sett strikt träningsschema.  Men det finns en sak som kan få mig att slänga alla planer överbord. Det är när Maria frågar:  Ska vi träna?
Så i morse körde jag till gymmet för ett oschemalagt träningspass. 
Men när man har med Maria att göra kan det va bra att ha en plan B och C och F! 
Så istället ställde  jag  mig  po  bandet. Po söndag är det ju Öved trail och jag har inte sprungit en meter sen midnattsloppet så det var välbehövligt att se hur jag låg till.
5 km blev det ca 35 minuter tog det. Men inte var jag klar där. Maria hade ju ställt sig och gått po bandet brevid och hon tyckte ju att jag kunde fortsätta att gå så hon hade sällskap! #närskaolasäganejtillmaria 

Po eftermiddagen körde jag till Kävlinge igen.  Denna gången för att göra nått otroligt viktigt.  Har nämligen anmält mig att lämna blod igen.  Trots att min blodgrupp är den minst sexiga där är!
Jag tycker att det är en självklarhet att ställa upp för samhället så är ni över 18 och någorlunda friska 😉 gå och lämna blod. Dessutom får ni en gratis hälsokontroll och gratis är ju som bekant gott!😉

Maria the fabulous

Kategori: viktnedgång

Let's face it. Att lyfta vikter är inte så kul. Man står där och lyfter å lyfter. Tungt, långtråkigt. Ja ungefär som en bal po slottet!
Maria har nästan hela våren slitit sitt hår över denna omöjliga person. Vad hon än hittat po så har det gått ett tag å sen bara blä!
Men nu har hon nog hittat rätt!
Hon har lagt upp ett sjuveckors program där jag kör tre olika styrkepass. Varje gång är det olika övningar som täcker de flesta kroppsdelarna. Men det är inte nog där. Varje pass finns det en övning där hon bestämt hur mycket jag ska lyfta å hur många gånger. 
Å det funkar!
Vissa övningar gillar jag inte lika mycket som andra men med detta upplägget  behöver jag bara göra dem en gång i veckan 😁

Fast det passet jag körde idag. Det vi kallar kaninpasset! Där har hon ingen ökning. Nä hon bara tramsar om att jag ska va försiktig med knäna!
Fast idag var det skönt att jag inte behövde köra tungt för så stel jag var. Blev inte nöjd för jag kom inte ner ordentligt i knäböjningar. Å sen biceps! Aj! Är allt jag kan säga där.
Passet avslutas iallafall med att jag i 5 minuter svingar en tung jävla järnklump mellan benen å upp över huvudet. Å gud nåde mig om jag inte lyckas göra fler svingar  än förra gången.

Så jag får väl va nöjd med att jag kom upp i 101 styck. Även om det kanske innebär att jag  nästa gång ska ta en ännu tyngre järnklump!

drömmar

Kategori: Allmänt

I mitt träningsschema som Maria gjort, kommer vi snart till de riktigt tunga sakerna. Då vill det till att livet i övrigt är i ordning med kost, sömn etc.
Lite jobbigt då att jag har kommit in i en fas där jag vaknar nångång mellan 4 å halv fem varje morgon. Har försökt hålla mig vaken po kvällarna men nä, Jag bara somnar framför plattan!

En rolig sak med mitt jobb är när man får följa med po festligheter. Ikväll var det disco i Hörby. Var länge sen jag var med po nått sånt här men så kul att träffa personer jag jobbat med tidigare och gamla kollegor. Det blev ju inte sämre när stans snyggaste tös kramade mig 😉

Jag håller verkligen po att bli träningssnörd.  Är det nått namn po en övning jag inte känner igen googlar jag den med detsamma. 
Jag kollar in lopp. Ska det bli en halvmara nästa år eller inte? Det är nästa säkert att det blir thougest men är lite tidigt att anmäla sig. 
Dessutom är jag riktigt sugen po en klassiker 2020. Blir det originalet? Kort versionen eller halva? Återstår att se 😉

Yoga

Kategori: viktnedgång

Blev som ett åskmoln idag.  Är stel som en skivstång.
Försökte mig po ett yogapass idag men det gick sämre än vanligt. Högra vaden är ju inte flexibel ett dugg.
Tur man kunde dricka kaffe å snacka lite efteråt innan det var dags för jobb!
Man kan ju undra ifall det är nån po gymmet som inte vet vem jag är. Idag bidde jag stoppad po vägen till duschen av nån som hade sett mig po Fejjan!


vakna halv fem

Kategori: viktnedgång

Kom upp till gymmet, snackade lite med Hanna då hon "råkade" nämna att hon blev 20 idag! 

Idag blev det bänkpress. 60 kg 4 set om 8 repetitioner. Som alla andra styrkelyft så är det en miljon och en saker att tänka po. Och när det gäller bänkpress känns det inte som att jag kommer rätt. Åtminstone inte med benen så jag kan ta spjärn. Det var först i sista setet jag tyckte det var nära ok. Nästa vecka ska jag öka till 65 men då har jag bett Maria vara med som säkerhet!

Hade lite ont i ryggen när jag värmde upp. Men efter att ha kört två vändor så blev det bättre!

Har bestämt mig att varje gång så ska jag öka nån vikt. Förutom de övningar där Maria satt hur jag ska lyfta. Idag blev det två övningar där jag ökade!

Öved trail börjar närma sig. Drygt en vecka kvar. Maria har visat sig vara en stor besvikelse! Hon bangar så istället står mitt hopp till Felicia och Paula 😁
Om man tjatar tillräckligt mycket så.......
Funkar när de gör det po mig ialla fall 😉
Nä systrar inte när ni gör det! 

vilodag

Kategori: viktnedgång

När man jobbar ett dygnspass kan man inte gå å träna. Å vad jobbigt inte ens en liten löprunda. Den enda motionen man får är när man går en runda eller två med de man jobbar med. Å då går det så sakta att man får ont i ryggen 😁
Det positiva är väl att det sista av träningsvärken ger med sig så jag kan ge mig po pass 2 imorgon å bänkpressa 60 kg!

Annars är mitt största bekymmer just nu att jag inte kan gå po Marias å Åsas dubbeltpass po söndag. Hur ska jag berätta det för dem?
Å eftersom jag kommer ur rytmen kan jag inte heller gå po bodybalancen po tisdag. Maria kommer ju att bli vansinnig po mig! 😁
 Fast å andra sidan så får väl Åsa se till att spela Wilmer å babyshark po spinningen nästa vecka 😉




Höstäpplen

Kategori: träna

Det känns nästan som att jag blivit lindad runt hela överkroppen.  Hårt! Bröstkorgen, skuldrorna, axlar å överarmar. Bara att lyfta armarna är en plåga!
Stel som jag är, Alltså mer än vanligt, gick jag po bodybalancen i morse för att mjuka upp mig lite. Vill inte tänka po hur det skulle ha känts om jag inte gjort det.
Det drog å spände lite överallt. I nån av positionerna kändes det som faen i knävecket. 
Förra gången jag gick kändes det kanon. Jag satte positionerna perfekt. Tyst Maria! Kom ner djupt å var smidig som en pytonorm. Men idag! Betyget borde varit som Baloo po julafton när Movgli försökte ryta som en björn. Han bara skakade po huvudet!
Min fantastiska PT Maria är ju inne po crossfit. Idag körde hon en wod som hon skickade till mig med texten. Detta ska du slå!
Jag menar. Där var ju övningar som var helt omöjliga att utföra!
Åtminstone det närmaste halvåret😉 
Å därefter behöver jag minst tredubbla tiden 😂🤣

Hur man får många likes po social media

Kategori: personlig tränare

Då var det tillbaka till vardagen. År 2 börjar. Undras vad som händer då?

Maria fick mig ju till att ställa upp i midnattsloppet. Själv hade jag funderat po att kanske prova ett 5 km race så därför ska jag springa Övedtrail i slutet po månaden. Kul att vi blir fler. Både Johan, Maria, Felicia å Paula 😉 men skynda po att anmäla er. Det är bara 10 dagar kvar!
Jag funderar po att prova Göteborgsvarvet. 2 mil kan ju va en bra förövning inför klassikern 2020. Å om Maria tvingar med mig po tävlingar så kan väl jag. 
Po tal om att Maria lurar med mig. Hon är ju förtjust i crossfit och nu har hon börjat tjata om att jag ska ställa upp så det är väl bara en tidsfråga innan det händer. 
Jag skulle gärna vilja prova ett hinderbanelopp. Maria tycker vi ska köra actionrun men jag är lite mer för den råare stilen som thougest. Vi får väl se!
Jo just det vi skulle ju börja simma så vi kunde ställa upp i åsimmet också.😁

Gårdagen var det jobb som gällde. Vi var ute och gick i skogen å fy fasiken vad ont det gjorde i knäet. Kunde knappt gå sen.

Idag körde jag pass ett. Det med marklyft. Jag försökte övertala Maria att jag skulle få köra spinning också men nä. Hon är rätt så envis den där, Å då provade jag ändå att ge henne komplimanger 😂
Nåja 4 set om 8 rep po 85 kg. Kändes lite i knäet så jag hoppade över utfallen sen. Maria kommer väl att bli vansinnig po mig för att jag körde trots att det gjorde ont. Men jag får väl blidka henne ned att jag bokat tid hos sjukgymnasten vilket hon velat jag skulle ha gjort för flera veckor sen 😁

Gick upp och körde superset med armhävningar å axellyft. Jädrans vad det kändes i sidan po bröstkorgen. Kommer ju att va stel som en frackmiddag imorgon po bodybalancen!

Nästa vecka blir det PB po marklyft!

57 dagar kvar! Men vem räknar?

Kategori: Allmänt

Dagen var här. Dagen vi bokade in för tre månader sen. Dagen då det är exakt ett år sedan vårt första träningspass. Och som hon körde med mig. Hela kvällen har jag varit så slut att jag inte orkat skriva här. Jag bad till och med Maria skriva åt mig? Svaret blev  "Jag är bäst!"
Och det är hon 😁
Så då får jag väl försöka plita ner nått själv. 🤔
Om vi börjar med igår. Jag  körde kaninpasset. Det enda där jag inte fått några vikter att
förhålla mig till så jag körde med 40 kg po stången under knäböjen. Tänkte lite att det är ju så mycket mindre jag är när jag körde för ett år sedan utan vikt så😁.......
Maria som tydligen INTE läser det jag skickar till henne fick panik och fick göra om dagens pass. Vi kan ju inte köra styrka två dagar i rad!
Jag måste också tillägga att jag faktiskt noterade att Maria färgat håret. Fråga bara Felicia 😉 Liksom att det första jag såg po Maria idag var att hon hade unicorntights! 
Fråga inte!
Av nån konstig anledning kände jag mig inte po G igår. Maria frågade mig ett par gånger men jag som varit så laddad innan kände bara nån tomhet.
Och så var det ändå tills hon berättade att Evelina, gett ett förslag po en övning. Då blev det genast lite mer spännande.🤣😃
Så i morse slog jag in paketen i guldpapper.  Ädlaste valörer till bästa PTn! Presenterna var noga utvalda, lite minne från året, lite som jag vet hon gillar, lite hjälp att slappna av efter en lång, hård dag med såna som jag och så klart choklad från Maya. Alla töser tycker ju om choklad!
Men när jag skulle skriva po kortet. Kände jag hur ögonen fuktades å det blev en klump i halsen. Man skulle kunna säga att jag blev lite rörd å gråtmild vilket jag var hela vägen till gymmet!
Hur har jag förtjänat en så bra PT som Maria?

En tanke som jag fick svälja ner med en besk medicin. Det var springa, burpees, armhävningar, gobletsquats och kettelballsswingar. Medan Maria tog en massa selfies. Tills jag stupade i golvet. Å då menar jag stupade. Några tanter kom och undrade ifall allt var bra medan jag bara pekade po Maria. Sen vet jag inte vad som hände där mer!
Jag drog mig upp. Maria tvingade mig att torka golvet. Nån hade blötat ner det nått fruktansvärt å så ska jag torka? Hon är ju värre än Felicia po att ge mig jobb!







Vi gick ner för att mäta.
En rolig sak är att Maria vill att jag inte fokuserar på vikten. Ändå säger hon väga!
Å häromdan var det nån som frågade hur mycket jag gått ner.  Eftersom jag inte visste så sa jag det. Då frågade Maria vad jag förväntade mig? Jag som försöker att inte förvänta mig nått för jag blir bara så besviken då. Istället försöker jag tänka att det får gå i den takt det går bara det går åt rätt håll. 
Då säger människan att hon har en förväntning! Jaja är det nu jag inte ska känna nån press eller?
Nåja minus 41kg plus 5,4 muskler efter ett år blev resultatet!
Och hade jag förväntat mig nått så hade det vatt det 😉

Eftersom jag inte ska tänka i vikt. Gjorde jag i början po året upp en plan po vilka storlekar i kläder jag ska ha vid olika perioder å enligt den planen så ligger vi i fas. Så till nyår (senast) ska jag kunna ha t-shirten jag fick av Maria 😉

Sen bröt det loss. Maria vet ju inte att jag ogillar skarpt alla tillställningar där jag är i centrum. Men mina systrar borde väl ha anat något eftersom jag inte firat mina fölsedagar sen jag blev 18, ungefär!
Men där stod de systrar, svåger, syskonbarn  å syskonbarnbarn! 😨 med tårta, kort å en flaska med nått som Maria antagligen inte låter mig dricka upp!

Grattis po årsdagen. Tack för detta året.
Å vet du vad Maria? Jag kan faktiskt tänka mig att fortsätta!










När Hanna blänger po mig

Kategori: viktnedgång

Nu kanske ni alla tror att jag bara är po gymmet. Men faktum är att jag faktiskt är po jobb också. En grej där är att jag utbildar i HLR. Så idag planerade vi in höstens utbildningstillfällen. Dessa är ju då beroende po när det finns en lämplig lokal ledig.  
Här kan man då undra vem som beställer alla dessa dataprogram som aldrig är enkla att använda. Något så komplicerat har jag aldrig vatt med om. Alltså fungerar inte programmerare som vanligt folk? Hur svårt är det åt göra nått som är enkelt där alla fattar hur det fungerar utan att ha en sjuårsutbildning i Datalogi?

Tog en vända till gymmet också. Pass1 Marklyft. Kom ihåg att hålla händerna rätt när jag var halvvägs. 
Nu 70 kg. Hälften av vad Erik lyfter 😁
Tog armhävningar också. För det har Maria lagt in i passet!
Tänkte att nu får det Faen va nog med att mesa. Inga fler armhävningar po knä. Hädanefter så sker de po tå.
Så länge det inte är fler än 5 åt gången!😁

När jag var klar såg jag att Maria hade taggat mig po fb. 
Midnattsloppet 2019!
Kunde hon inte väntat tills träningsvärken i låren har släppt??

Jag ska snart springa igen. Övedtrail. Det verkar som att vi blir ett helt gäng.
Johan har redan anmält sig, Andreas är po. Både Felicia och Paula ska med och naturligtvis Maria.
Nån mer som vill? Anna B?
Och eftersom det står här måste det va sant, så anmäl er!


En tanke slog mig!
Ja jag vet!
Min söta PT Maria kommer att gå bananas! 
Hoppas att hon nöjer sig med kvastaskaftet! 
Å inte gör nått värre som att överge mig! 😨
Maria jag ber om ursäkt redan!
Jag tror inte riktigt po det men tanken bara kom!
Man kan inte ta bort zebrans ränder!


Tänk om jag inte kommer längre? Detta är max vad jag klarar att lyfta, dra, springa......
Kommer inte att minska mer i storlek!
Jag har helt enkelt nått min fulla potential?!  🤔



träningsvärk

Kategori: personlig tränare

Gymmet hade fest. Eller tillställning ialla fall. Självklart gick jag dit, jag menar vad gör man inte för en goodiebag. 
Då kan jag till och med flörta med Paula 😉
Så vilken tur jag nu har när ingen po kommunen har försett mig med en ny hejaEslöv kasse. Den gamla var ju utsliten och jag behövde verkligen en ny gympaposse! 
E det så här det känns att va influenser å få gratis grejor?

Det var inte bara goodiebags där. Det fanns en tipsrunda å allmänbildad som jag är gissade jag po alla frågor utom en. 
Hanna när får jag priset?

Naturligtvis tränade jag också. Gick dit lite innan det började så jag kunde köra pass två. Det med bänkpress. Det är det passet som är skonsammast mot benen och av nån anledning behöver jag det nu 🤔
Så var det prova po. Först fight!
Sen sprint, po cykel. Var jobbigt men kändes ok. Ända tills jag kom upp. Då slog det po å jag blev helt slut. Satt bara å drack mitt kaffe. Ville inte resa mig å gå till duschen!

Träffade po killen jag hade slagits med po fighten. Han hade varit po PT passet där de gick igenom knäböj med skivstång. Han sa att han hade lite problem med höften så han vågade nog inte köra själv. Å då kom denne igång och körde rena prsnacket om nyttan av att träna med en PT, då framförallt Maria. Sorry Benny men Maria ger mig provision po alla jag lockar till henne. 
Hoppas jag få nån dag 😁


Maria min fantastiska,underbara, envisa, starka PT, hade ju fått mig till att anmäla mig till midnattsloppet.  Så i lördags var det dags.
Kan ju säga att jag inte hade anmält mig om jag inte trodde att jag skulle klara ca 7 km. Men ju närmare vi kom desto mer började jag tro po att jag skulle kunna springa hela milen.  Om bara huvudet inte jobbade emot. Så jag kollade kartan och planerade. Och funderade, nästan som professor Balthazar.

Så började loppet. Jag var i sista startgruppen. Trängde mig fram så långt jag kunde po höger sidan. De som vill springa om folk skulle hålla till vänster.
Starten gick, å då var det gå till att börja med men sen löstes fältet upp så man kunde börja springa. Och jag började tappa byxorna. Så försöka knyta om snöret samtidigt och springa. Män kan faktiskt göra två saker samtidigt.
Min  plan  var att försöka hålla mitt eget tempo så jag inte skulle dö. Men efter några hundra meter tyckte jag att det var för många som sprang om så jag ökade. Och vid 1 km låg jag i vänsterspåret å var orolig.
2 km vid Malmöhus började bli jobbigt men jag hade gett mig Faen po att klara mig till 4 km å vattenkontrollen. 3 km. Skulle kunnat döda Maria som lurade mig till detta. Är säker po att de räknade fel så sträckan var dubbelt så lång. Började få känningar i låren.
Nä jag skulle springa till vätskekontrollen så det var att kämpa po. Å där låg den. De spelade eye of a tiger. Nästan lika bra som att höra temat från Rocky.
Får väl erkänna jag gick medan jag drack vattnet. Trots det spillde jag som bara den. Hittade en soptunna och slängde muggen. Inte alla som gjorde det.
Började springa igen. Var lite orolig hur det skulle gå efter att ha gått men, men. Kom till operan.  Enligt kartan skulle där va körsång men jag varken såg eller hörde nått.  Gaytenor var var du? Å Laine?
5 km å nu hade jag ont i foten också. Bara att fortsätta. 6 km nästa vatten kontroll. Samma procedur förutom att de inte spelade eye of a tiger, eller temat från Rocky!
7 km å nu kände jag att jag skulle klara det om inget oförutsett inträffade. Men det gick sakta.  Var knappt  jag kom ifatt å om de som gick.
Fast nu började jag bli stressad. De plockade ihop spåret ungefär när jag passerade. Plockade avspärrningsband,  stängde dj-bås,  koner. 
Ändå var jag inom tidsgränsen. Var inte detta en folkfest? Ska inte vi som springer sakta få njuta av det sista. Om man nu kan njuta. Nä istället började jag oroa mig för tidsgränsen po 90 minuter och blev stressad som en gnu över detta!

Men in i mål kom jag po 1 timme 23 minuter å 14 sekunder. Det snabbaste jag nånsin sprungit en mil po!


Midnattsloppet

Kategori: politik

Jag tycker det är viktigt att stötta vänner, bekanta och hembygden. Så när Maria och Åsa ska försöka köra igång Tone po gymmet igen, kan inte ens vilda hästar hålla mig borta!
Tone om jag ska beskriva det är nån sorts upphottad gympingpass som jag gick po så ofta jag kunde i våras. Så jag känner mig trygg med både passet och instruktörerna. 
Trodde jag!
De har ju ändrat helt po det. Och för en taktlös gubbe som jag var det svårt att hänga med i koreografin. Inte blev det bättre för att jag var stel å hade ont. Så medan Åsa höll i passet gick Maria runt och hjälpte deltagarna med de olika övningarna. Gick runt och runt. Tyckte att hon höll sig oförskämt mycket runt mig och försökte få nån ordning po det hela. 
Snacka om mission impossible!
Men hon e envis min makalösa PT 😉


Jag har varit och fullgjort min demokratiska plikt. Fattar inte varför jag i varje val måste gå till en ny vallokal. Denna gången i Röstånga po ett ställe jag aldrig varit po! Det blir dessutom längre bort varje gång också 
Man ska ju inte avslöja valhemligheten men vi kan väl säga som så att jag inte röstade po SD!


Ett tungt och tråkigt träningspass

Kategori: personlig tränare

I morgon smäller det. Midnattsloppet! Får väl redan nu be Fanny om ursäkt som ska stå ut med mig 10 timmar po jobb innan jag ska rusa in till Malmö!

Maria, stans bästa PT vill ju att jag ska ut ur min komfortzon.  Man kan ju undra varför? Jag trivs ju där. Det är väl därför det heter komfortzon, eller?
Jag vet ju inte om det är värst att springa 10 km, långa km. 
Eller köra in till Malmö. Köra runt i centrum, parkera i ett parkeringshus, gå upp i ett köpcenter jag aldrig varit i innan, hitta rätt butik, hämta startkitet, leta efter ett matställe som har riktig mat och inte bara tång å sånt skröfs,  hitta ner till parkeringsgaraget,  hitta bilen, betala, hitta ut, po ett ställe som inte var där jag körde in,och sen när man äntligen kommit ut po motorvägen är det kö halvvägs bort till Lund. 
Jag har faktiskt valt att  bo i Bialitt för att det var för mycket folk i Eslöv!


Var och tränade  innan  idag. 
Och det är konstigt för gymmet var nästan tomt, Erik körde pb po marklyft som vanligt, Benny andra tränaren låtsades att han var Rocky och gick lös po sandsäcken, Maria tränade med nån som inte var Evelina?! Undras vad Evelina säger om det?
Och alla var i just det hörnet jag skulle träna i!
Man kan säga att jag hade energi. Jag till och med joggade uppför trapporna till gymmet!
Po marklyftet gick det så fort att jag blev tvungen att tvinga mig sakta ner och riktigt tänka po tekniken! 
Blev lite lång vila mellan seten. När Maria tränar kan man inte slita blicken från denna starka, envisa, fantastiska varelse. Visst jag skulle kunnat skriva kvinna men det är nåt utomjordiskt med henne sätt att köra under träning!

Utfallen gick bra. Fast Maria var ju tvungen att kommentera! Och ska sanningen fram vågade jag inte riktigt köra po max pga knäna trots att de kändes ok!

Sen kommer jag upp och får skäll av Felicia för att jag inte berättat att jag ska springa i morgon!
Tyckte väl att jag bara haft 21 läsare sista veckan!

Po tal om Felicia så att  hon lovat att ställa upp i Öved trail så nu kan det bli riktigt roligt. Johan har anmält sig, Maria kommer att anmäla sig trots att hon är rädd att bryta benen och nu Felicia också 😁

1000 skäl att inte springa po lördag!

Kategori: viktnedgång

En gång i tiden tyckte jag det var kul att ha elever/ brevidgångar. Det gör jag inte längre. Jag menar en 17 årig tösabit.  Vad kan jag prata med denne om? I 7 timmar!
Nåja jag tror inte att jag skrämt iväg henne iallafall!
Observera tror 😁

Om nån nu har missat det så ska jag springa po lördag. Midnattsloppet i Malmö. 10 väldigt långa kilometrar. 
Varför?
Hur fick Maria mig till detta?

Tänkte ha lite hjälp. Faktum är att jag tror jag skulle klara att springa hela sträckan. Men huvudet kommer troligtvis att jobba emot. Så hur kan jag belöna mig själv? Eller hur kan ni? Jag tänkte att ni skulle sätta upp en belöning för varje km jag klarar att springa.
Exv springer jag 5 km en posse chips. 7 km med dippa, 8 km och liten läsk...... Ja ni fattar.
Fast chips, läsk och dippa är kanske inte det bästa exemplet 😉
Så frågan nu är vilken belöning kan sporra mig till att springa alla 10  lååååånga kilometrarna. Och po slutet blir de bara längre och längre 😁
Så upp till bevis och satsa 😃

Vill ni följa loppet gå då in po midnattsloppet.com ni kan söka po mig och se hur det går! Start 21.55 po lördag kväll 


Förutom att jag ska springa har jag några intensiva dagar. Imorgon träna. Och hämta startkitet.
Lördag jobba 10 timmar och sen springa.
Po söndag ska Maria och Åsa hålla i ett tonepass. Jag har lyckats byta bort jobbepasset så jag kan va med. Men säg inget till dem 😉
Po måndag har gymmet medlemsdagar så förutom mitt ordinarie träningspass ska jag prova po 30 minuter fight. Jag går så klart bara för goodiebagen 😜
Tisdag är det jobb igen men jag tänkte va med po bodybalancen po morgonen 
Å onsdag vill jag inte ens tänka po. Och nä Åsa det blir ingen spinning 😜
Tur jag jobbar po torsdag så det blir nån vilodag denna veckan!

Vad gör du här vid den här tiden

Kategori: viktnedgång

En stående rutin är att man dricker kaffe efter att man har tränat. Så när Felicia frågade om jag skulle ha kaffe var ju svaret naturligtvis ja!
Om jag då hade vetat att detta var en fälla för när jag var klar och hade hällt upp min kopp, hör man hur Felicia pustar och svär bakom disken! 
Dum som jag då är frågar jag "Behöver du hjälp?"
Vilket slutar med att jag skruvar ihop ett par hyllor!

När sen platschefen kommer in så upptäcker jag helt plötsligt att jag hjälper henne att bära in saker från hissen! Tydligen finns där en hiss?!

Och som om det inte var nog , ställde jag iordning vikter och grejor nere i gymmet medan jag tränade!

Hur gick träningen då?
Den gick bra. Hade lite problem med tekniken po bänkpressen men inte värre än att jag kunde öka enligt Marias periodisering.
Hade redan unnat tänkt mig att jag skulle avsluta med att springa 20 minuter po bandet. Min underbara PT har ju lurat mig att ställ upp i ett lopp nu po lördag 😁
Å nä jag håller inte po att bli helnojig för detta!
Det är ju en hel MIL!!!

Så medan jag körde igenom passet och blev tröttare och tröttare. Funderade jag po att antingen strunta i löpningen eller minska ner po tiden.
Faktum är att när jag var klar och skulle gå upp för trappan hade jag nästan bestämt mig för att hoppa över det!
Men när jag kom upp för trappan så då jävlar körde jag. Alla 20 minuterna!

Man kan fundera po varför de har en trappa man måste gå uppför när man kört ett tungt benpass?

För övrigt hann jag med en promenad med en fd kollega och under denna stöter vi po en annan gemensam kollega så tiden blev därefter.

Hade beställt lite träningskläder.  Man måste tydligen dubbelkolla för den ena tröjan hade jag beställt i två storlekar för lite. Och den andra tröjan som var rättbeställd var även den lite för tajt. Får väl vänta en månad och prova då igen. 
Men återigen varför finns det inga snygga och bra kläder i stora storlekar? Om det är nån som skulle behöva det är det ju vi som inte gillar att träna!

Konsten att säga nej

Kategori: viktnedgång

Jag har två stora fel. Det första är att jag är alldeles för ödmjuk. Det andra är att jag har svårt att säga nej. Ett faktum som min fantastiska PT utnyttjar till max.  Som nu när hon fick mig till att anmäla mig till midnattsloppet!  Fast å andra sidan kommer jag kanske att skratta sist för jag kommer att ta ut all min nojighet po henne 😁

Men det börjar bli hög tid att förbereda sig.
Idag kom ett mail med olika detaljer och bra att tänka po. Nojig som jag är gick jag genast in och läste allt. Inklusive kartan och vi kan väl säga att det är låååångt! 
Så hur ska jag lägga upp loppet? Kan jag klara att springa till första vätskekontrollen? Det är ju bara 4 km så det ska jag klara. Där tar jag en paus. Sen kämpar jag till nästa vätskekontroll ytterligare 2.5 km blir jobbigt men med lite jävlar anamma så. Synd bara att jag saknar jävlar anamma! 
Sen är det bara 3 å en halv km kvar. Piece of cake 😁
Jag kan väl erkänna att jag fantiserar om att lyckas springa hela milen, trots att jag bara lyckats springa mer än 5 km en gång! 
Men jag får väl kanske va nöjd med att lyckas ta mig runt po de 90 minuterna som är maxtid! 
Nåja det är ju några dagar kvar att förbereda sig po.  Maria kommer att bli berusad med funderingar om allt från hur jag ska träna till vad jag ska äta. Naturligtvis har jag en egen tanke men om det blir som vanligt så kommer jag att göra som Maria säger. Det blir bäst så 😁
Om man vill kolla hur det går kan man gå in po www.midnattsloppet.com gå in po startsidan och sök po mitt namn.
Jag ska starta 21.55
Kvällsfika. Vindruvssorbet 😁

Ps. De enda jag kan säga nej till är mina systrar. Fast där har jag ju övat i snart 48 år 😉

Kaninpasset

Kategori: viktnedgång

Vilken dag! Maria visade både långfingret och räckte ut tungan till mig. SAMTIDIGT! 
Och när hon inte gjorde det så ritade hon streckgubbar.  Å sen hotade hon mig att om jag la ut en bild po dem så....... Frågan nu är hur mycket självbevarelseinstinkt jag har? Och om något händer mig så vet ni varför. 
Varför heter det då kaninpasset? Jo Maria klagade po att jag sa va?! ett par gånger så vi började teckna istället. Tänk om hon hade gått i kapten Ebbings skola och lär sig prata "högt, tydligt och artikulera!"
Hon kan ju inte ens tecknet för kaffe?!
Och så misstolkade hon när jag satte klohanden till pannan med fingrarna böjda utåt. Hon trodde det betydde kanin?! 
Hur ska jag hinna lära henne allt?

Nu har vi kört igenom det tredje och sista passet i vår serie! Tyngdpunkten denna gången ligger po knäböj. Fast när hon tittar lite oroligt po en, springer runt och filmar då undrar man vad man gör gallet denna gången! 
Nåja lite justeringar senare. Närmare exakt 6,7 stycken. Så kom vi rätt. Men eftersom knäna klöddat vågade hon till min stora besvikelse inte köra för fullt. Men ni kan va lugna. Hon tog igen det senare!


Nått som alltid känns bra är när man själv lägger po fler vikter än vad Maria gör. 
Fast hon var inte po topp idag. Hon tappade räkningen ett flertal ggr så jag gjorde 11 repetitioner istället för 10
Nått av det värsta Maria vet är när jag gör 11 rep?  😂


Den stora frågan nu är hur jag ska berätta för henne att jag inte kan komma po bodybalancen imorgon!
Jag kan ju inte ens gå po Joannas yogapass!

Och sen vad ska jag gå po po medlemsdan? De har ju goodiebags å som redig skåning är allt gratis gott. Så det får jag inte missa!

..man vill ha sin bit av kakan, man vill äta den med...

Kategori: Allmänt

För nån vecka sen såg jag ett klipp po ett spinningpass där de körde babyshark. En upphottad version av den gamla klassikern hajarna. Sen dess har jag haft den låten i huvudet, inklusive rörelser. Hade vatt kul att komma po ett spinningpass och de körde den. Hint Åsa och Joana 😉
Annars tycker jag de kör för lite Wilmer X!
De ska ha medlemsstat po gymmet och jag vet inte vilka pass jag ska gå po då. Tanken är att jag ska prova nått av de pass jag inte brukar gå po. Men när jag kollade idag så ligger de intressanta passen antingen samtidigt eller med nån timmes mellanrum så 🤔
Pratade med Hanna häromdan om att gå po hennes bootymove och då skulle vi flossa som uppvärmning. Undras om jag kan få henne till att köra babyshark också 😂


Dagens träning blev ialla fall ett spinningpass.  Tyvärr levde det inte upp till förväntningen.  Kanske för att pulsklockan strulade och att jag fick ont i ett område jag inte borde få ont! Tänker inte berätta var för Maria kan gott få undra tills imorgon. Om hon tetas och inte berättar vad hon hittat po tills imorgon, så berättar jag inte var jag har ont 😁
Men jag får nog ta och ringa sjukgymnasten innan vi träffas !


Genrep

Kategori: viktnedgång

Det är konstigt det här med träning. Ena dan är man trött och sliten så det känns tungt å jobbigt. Nästa dag går som po löpbandet!
Alltså fattar ni 😂🤣
Fy Faen vad jag är rolig 😂🤣😂🤣😁
Detta måste va årets ordvits 😁

Min älskade PT Maria fick mig ju till att anmäla mig till midnattsloppet.  En mils löpning inne i Malmö.  Där folk kan se mig!  😲
För att förbereda, mig ville jag se hur långt jag orkade under en timme po löpbandet. Målet var att jag skulle ta 8 km men jag nådde inte riktigt dit. Fast om jag kan hålla samma tempot så kommer jag att klara maxtiden po 90 minuter.

Den goda nyheten var att knäet höll. Så nu kan jag inte backa ur po grund av det!
Svettigt var det iallafall!
Jag blev blötare än en sjöhäst!
Tur att maskinen har en uppsamlare för svett. Å jag som brukar ställa mobilen där! 🤔
Nu när jag tänker po det så finns där ju en fläkt man kunde använda! Attans!

Nå fattar ni nu det roliga med att det gick som po löpbandet?

Så nästa lördag med start 21.30 blir det. Ni kan nu skicka ett meddelande och berätta var ni kommer att ställa er. Jag skulle nog behöva support ungefär var 500 meter. Kanske tätare den sista milen!

Jo just det. Min fina posse med heja Eslöv som jag använder när jag går till gymmet i Kävlinge håller po att gå sönder. Jag skulle behöva en ny. Nån som kan skänka en? Jag lovar att lägga upp en bild här så att alla mina 23 läsare får se.
Vilken pr deal 😁