olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

Ryska snurror å döda insekter

Kategori: Allmänt

Ibland känns det bra. Som igår t.ex.  Eller rättare sagt så är det magkänslan idag som säger det. Ja träningsvärken menar jag. Hoppas att det är träningsvärk för annars borde jag nog bli lite orolig varför jag har ont i magen!

Idag gick det lite sämre.  Ok då jävligt mycket sämre!
Ville testa att springa lite intervaller i backe. Kom po en bra runda med en förhoppningsvis bra backe. Å så regnar det!
Kollade vädret å det verkade som att det skulle bli ett uppehåll po sena förmiddan.  Så denne körde till Kävlinge. 
Halvvägs dit var det att sätta po torkarna å fundera po plan B. 
Gick upp och snackade med Alwa i receptionen och väntade po att det skulle lätta. Det gjorde det inte!
Så jag bestämde mig för att köra intervaller po bandet istället.  Började värma upp men halvvägs igenom la huvudet av. Det ville inte göra detta så jag tog och gick ett par kilometrar  istället!
Blir så irriterad po mig själv när jag ger upp så lätt! Jag blir sur å trumpen å bestraffade mig med att INTE  äta en glass!
Ni fattar vilket åskmoln Ola var va?
När sen Maria dök upp för att träna, försökte jag köra lite telepati po henne "fråga inte hur det gått. Fråga inte hur det gått!"
Tror ni kan gissa vad hon frågade! 

Nä jag får väl försöka bita ihop å komma igen imorgon.  Då är det yoga med Joanna som står po tur. 
Å så tänkte jag köra ett litet fystest po 4 minuter i roddmaskinen. Var inte nöjd med min insats förra gången men då tyckte Maria det var kul att köra 4 gånger 4 minuter.
Ibland har vi inte samma humor! 

Konsten att stå po händer!

Kategori: Allmänt

Po mitt vänstra knä har jag en punkt som gör ont. Det har blivit ett blåmärke där och varje gång jag gör en övning där jag står po knä smärtar det. Vilken tur att dagens knä övning inte innehöll att ligga po knä. Annars är det en rätt så fasansfull övning. 
Stå po ett ben. Ha det andra i ett trx band och böj po benet. Varje gång jag gör denna så hör jag Marias röst " upp med huvudet, sträck ut bakre benet, böj lite mer!"
När jag tittar i spegeln håller jag händerna sammanpressade. Precis som om jag ber till högre makter att det ska ta slut!
Behöver jag nämna den brännande smärtan jag har i rumpan? Kan knappt sitta ju!

En annan övning i dagens program var benpress. Lyfte totalt 7.5 ton där. Om jag räknat rätt!

Ett tufft pass som tog lite över en timme. Å sen dubbelt så lång tid i soffan innan jag orkade gå å duscha!

I veckan har jag kört HLR utbildningar. Ett roligt uppdrag jag har.
Men det tar musten ur en. Inför varje kurs är jag orolig. Hur kommer det att gå? Kommer jag att få dialog med deltagarna för då flyter det bättre. Eller kommer det bara att va jag som pratar, med pinsamma pauser då jag gör uppehåll? Kommer de att ställa en massa  besvärliga, konstiga frågor. Hur mycket kan jag betona att det är kompressionerna som är det viktiga?
Hade den bästa kursen så far! Många deltagare. Frågvisa, bra dialog å de lyssnade faktiskt po vad jag sa! 

Blir så irriterad po biggest loser. Det verkar som at en del av deltagarna bara är ute efter att vinna tävlingen, medan andra verkligen behöver hjälpen.  
Som jag. Känner mig verkligen djupt tacksam över det stöd jag haft från Maria.
Men jag tror inte po den idén längre.  Inför varje vägning kör de lite extra i gymmet.  Varför? Det är ju kosten som är det viktiga! 
Å de som behöver hjälp är ju de som åker ut först!
Nä hade jag bestämt över programmet så hade ingen åkt ut! De hade gjort sina veckor po slottet. Tränat. Haft dialog med dietister,  pysologer. Ja de hade haft vägningarna kvar å tävlingar är alltid kul men ingen hade åkt hem i förväg!
Kanske inte det programmet som folk hade velat se men det som hade varit bäst för deltagarna!  


Fort knox!

Kategori: Allmänt

Jag får väl börja med att be Joanna och Åsa om ursäkt. Jag gick ju faktiskt po en annan instruktörs cykelpass.  Jag kan inte ens urskuldra mig med att hon spelade Wilmer X. För det gjorde hon inte!

Kändes verkligen att det var ett tag sen jag gick po cyklingen.  Varje gång så får jag fundera po hur cykeln skall ställas in, prova å göra om.
Dessutom hade jag ju ont i vissa ädlare delar redan innan passet började. Jävla hård sadel. Å min personlig dämpning har ju minskat! 
45 ni utses obehag där svetten rinner ner å svider i ögonen så jag knappt kunde se. Å obehaget när det droppar från armbågarna.  För att inte tala om det helblöta styret som man halkar omkring po.
Å då gick jag inte ens för fullt!
Det var ju ett tag sen å jag är ju lite försiktig av mig. Men jag sneglade lite po grannen, en man yngre å fitare än jag så jag försökte hela tiden ha lite mer motstånd å lite snabbare!
Å po slutet försökte jag faktiskt köra lite tuffare. Producerade en del mjölksyra!


Gräva i trädgården!

Kategori: Allmänt

Vilket flow jag är i nu. Träningen går så bra, och jag som var orolig nu när Maria släppt mig att klara mig själv!
I går var det yoga.  Smidig som en lärka var jag. Hade till å med bättre balans än Joanna. Fast hon skyller po att hon stod vid kanten. 
Ett underbart pass som blev böttre av att vi var ute po bryggan, i solen! Varmt som en sommardag var det. Kom att tänka po mitt första yogapass som också var po bryggan.  Då blev jag biten av en broms!
Men som sagt jag var så smidig så jag trodde inte det var sant. Kom ner i vissa positioner utan att kroppen skrek i panik!
Dessutom provade jag att köra lite 3 minuters intervaller innan yogan.  Kändes riktigt bra. Finns ett litet hopp om att jag ska kunna springa milen po en timme  till hösten!

Idag körde jag det ena av mina två  styrkepass. Var första gången jag kunde köra alla momenten för tidigare har ryggen klöddat!
Det flöt po. Var tungt å jobbigt men kändes ändå energigivande!

Julmust är godare än Påskmust

Kategori: Allmänt

För många år sen konstaterade jag å Danne att vi nog är portförbjudna po blåkulla. Nånting om att vi är/var för vilda?!
Så vad gör man då po skärtorsdan? 
Förra veckan kom jag po att jag ville testa att springa från Kävlinge till Örtofta å tillbaka.
Det är nu ni ska liksom Maria, undra om jag är galen?
Svaret borde nog va jakande. Men det är så med mig att om jag får för mig nått. Så ska det göras. Kan jag inte göra det inom rimlig tid. Då struntar jag i det så.......... 
Å jag som inte ens tycker om att springa!
Fotograf Hanna Steen

Så jag stack iväg. Solen sken, vacker utsikt över Kävlinge river, lite tråkig väg bara. Långa raksträckor,  men om spåret följer en gammal järnväg så får man väl räkna med det.
Första kilometrarna gick fort, för att va mig. Låg po under 7 minuter per kilometer.  Men av erfarenhet vet jag att det är kilometer 2 till 4 som  är värst. Sen brukar man hitta flowet. Kollade in lite vägmarkörer,  4 kilometer var vid kraftledningen.  Strax därefter kom ett stimm med highland cattle. De tittade konstigt po mig. Har de aldrig sett en tjocka i gröna tights förr?
Gick långsammare å långsammare.  Upptäckte att det kändes bra med en hastighet av ca 8 minuter per kilometer  så det höll jag till Örtofta å lite till.
Vid vändningen blev det riktigt långsamt.  Nästan promenadtempo  men jag kom upp i hastighet  å höll det ca 2 kilometer. 
Po  min Spotify lista kom Östen Warnebrings 15 minuter till Eslöv. Å hade jag kört bil så är det ungefär så långt bort jag befann mig.
Men jag tappade fart.  Hela kroppen började värka. Kämpade emot tankarna om att började gå trots att de kom oftare å oftare. Passerade Lilla Harrie,  kostimmet. Snart skulle jag passera kraftledningen å då hade jag klarat av 3 fjärdedelar.
Nånstans mellan kilometer 12 å 13 upptäckte jag att jag gick. Hade varit ute i ca 1 å 40 så jag tänkte gå tills 45 uppdateringen.  Bidde 50!
Är vid Krutmöllan då. Börjar springa igen men kommer inte många steg innan vänster vad börjar krampa. Vid varje steg känner jag hur muskeln  reagerar. Stannar försöker sträcka ut den å det hjälper, för stunden. Men har ingen energi att springa så jag fortsätter gå!
Krampkänningarnä kommer oftare å oftare. Vid golfbanan skulle jag bara kunna slänga mig ner å ligga i det solvarma gräset!
Men jag fortsätter! 
Kommer in bland husen. Nu krampar i princip hela vänsterbenet!
Inte ge upp Ola det är ingen som kommer å räddar dig så du måste ta dig ända till gymmet!

Går under 108an  bara ett stenkast kvar! Då börjar höger benet också krampa! Aaaah! Men jag stapplar in po parkeringen,  stänger av tidsmätningen. Släpar mig uppför trappan. Den låååååååååååånga.  Tror inte ens att det gick så långsamt uppför första gången.  Å äntligen målet. Glassboxen! 



När de vilda gässen flyga över byn

Kategori: Allmänt

För 19 månader sen po dagen tränade jag med Maria för första gången. 
Idag var det den sista.
Po den tiden har jag 
Minskat 55 kg
Gått ner 4-5 storlekar i kläder! 
Som vanligt glömde vi mäta så jag vet inte hur mina mått förändrats!

Å var Faen har skägget tatt vägen?

Men från att knappt orka gå 1 km har jag nu sprungit 13.
Har lyft 130 kilo i marklyft
70 i bänkpress 
Å 250 i benpress!

Jag kan se muskler!
Kommer åt nästan överallt po kroppen. Har två centimeter kvar po ryggen!
Och jag kan få hälen att röra rumpan!


Springa 17 km

Kategori: Allmänt

Det finns några PT jag följer po sociala medier.  En av dem tycker att man ska, beroende po typen, träna så att man inte orkar göra mer än det passet. Precis det gjorde jag idag.

Har haft en full vecka.  Med jobb. Så det har inte blivit träbåt po ett par dagar. Å jag vet inte vad Maria gjort med mig men jag hade en hel del abstinens pga detta! 
Hade tänkt jobba riktigt hårt i trädgården men efter 20 minuter knäcktes spaden så....


Å igår kom jag inte iväg från jobb som planerat å med de ärenden jag hade i stan hade klockan blitt över 16 innan jag hade kommit till gymmet.  Trött som jag  var insåg jag att det nog var bättre att skjuta upp veckans andra styrkepass tills idag. 

 Å då fick jag skjuta po min planerade löpning po obestämd tid!

Men vänta!
Om jag kör till gymmet tidigt po morgonen, kör passet. Sen kör jag Far till kyrkogården. Då kan jag ju springa efteråt! 
Bra idé Ola!
Förutom den lilla detaljen att jag körde po po träningen så jag orkade inte springa efteråt!  🤔

Ska kanske satsa po att ta det imorgon efter Yogan?!

springa intervaller med skoskav!

Kategori: Allmänt

När man är alldeles för tidig  till måndagsmyset (med Maria) får man traska po löpbandet i 45 minuter. 
Samtidigt kollar man po tv, utan ljud, å ser att biggest loser  börjar igen. Denna gången har den undertiteln sista chansen eller nått sånt.
Tänk. För bara några år sen sökte jag dit. För jag tänkte att det var min enda möjlighet.  Men jag är väl inte tillräckligt intressant för tv  så....
Idag har jag en helt annan syn po det hela. Ja jag vet att det tar tid å ibland blir jag otålig Men inom en inte för avlägsen framtid ska man kunna krama mig å nå runt med armarna! 
Å behöver man hjälp känner jag en fantastisk PT!

Nu när jag sett avsnittet är det många saker jag tycker är uppseendeväckande.  Tex när de pratar kost. 2000 kalorier?! Ja det kan man leva po men vilken kvalitet? Jag äter nånstans mellan 2500 å 3000 kalorier per dag. Det gäller bara att jag förbrukar mer 😁!
Visa saker de sa kan jag relatera till. Som hon som var rädd att vågen skulle visa mer än vad hon trodde t.ex!
Å han som blev helt överraskad av hur mycket det stod po vågen. När jag vägdes första gången var det 30 kilo mer än vad jag trodde! Så mitt första delmål var att komma ner till startpunkten! 

Konstigt hur jag ser po träning idag?  Om nån skulle fråga mig om ett tränigspass hade jag sagt att det är när man lyfter tyngder! Å det var det jag gjorde idag. Gick kanon. Höll tiden mellan seten så jag hann med möed under 45 minuter.
Enda smolken var att ryggen vrenskades så när jag skulle göra höftlyft kunde jag inte få till den sista knycken å efter ett par började det göra ont.
Inga  problem tänker ni det är bara att ge upp. Men precis brevid står Maria med en kund.  Jag försöker att inte störa då så frågan är vad hon tror  när jag bara gör 3 rep po en övning.  Så jag spände magen å provade igen. Men nä jag fick ge upp! Så enbensmarklyften provade jag inte ens å magövningarna po slutet gjorde jag bara hälften av...... Men annars gick det kanon!

Får väl kanske ta å berätta om hantelpressen också.  Sista setet; efter 5 rep var det jävligt som bara den men jag skulle ta åtminstone 8 innan jag gav upp. Kom till åttonde. Tänkte;  jag kör en till. Vid det här laget hade jag knappt kontakt med bänken som jag spände mig. 9! Äsch vi kör en till. Pressade upp den också. Skulle jag klara tolv? Elfte repetitionen, känner hur vänstra börjar vika sig men med ren viljekraft, ett stön som antagligen hördes i halva Kävlinge å kroppen spändare än Robin Hoods långbåge så kom den upp!
Någon tolva bidde det inte. Hantlen rörde sig inte överhuvudtaget! 

Åka tåg till Lund!

Kategori: Allmänt

Trodde jag var färdig med springandet!  
Tänkte att nästa lopp jag ska delta i är ocr. Eller hinderbanelopp po skånska. 
Problemet är bara vilket?
Har inte hittat nått roligt i april. Eller jo det hade jag men det var po datum då jag redan jobbar! 

Så nästa ocr jag har hittat är thougest,  11 maj. Värstingloppet å visst är jag sugen. Men det kostar nästan tusenlappen..... å är en väldig drös med folk!
Sen är det tre olika lopp den 25 maj, Lomma, Tylösand och Kalmar. Men då skulle min systerdotter fylla år!
Detta innebär att det var 25 år sen Mats Thuresson åkte him från Lundakarnevalen med en halv fotboll som mössa å sa "det är ball med boll!"

Tror dessutom att det är åsimmet då också 🤔


Sen i juni har vi Ringsjön runt och Action run i Malmö! 
Å 20 juli Bezerk i Helsingborg!


Så vad ska jag ställa upp i?

Har nån nått tips?