olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

ibland gör jag inte det smarta valet!

Kategori: Allmänt

Sprang yddingeloppet idag. Var 10 minuter snabbare än förra året. Så ca 1.30 snabbare per kilometer.  
Det mest glädjande var att jag sprang hela.  Förutom två backar där jag gick. Annars har den senaste trenden varit att jag runt 5 km börjat gå men idag sprang jag hela!
po bilden saknas Joanna som prioriterade att kissa samt min rosa camotröja!


Om vi ska fortsätta med tankegångarna po vad jag har förbättrat så var vi ute i går. Natt! Tror faktiskt inte jag dansat så möed och intensivt. Å jag blev knappt svettig! 
Tur ingen såg när jag dansade 😁

Men det börjar bli tid att blicka framåt. 
Vilka mål står po tur?
Nu närmast är det väl att jag satsar po att ta 150 kg i marklyft innan året är slut! Har planerat att göra det i veckan mellan jul å nyår för spänningen skull!
Kanske kommer jag att stå po händer också?
 
Fast det övervägande målet är att gå ner en storlek till. Idag ligger jag runt XXL å XL beroende po modellen.  Jag vill nå ner till L!
Viktmässigt är det några kilo till, till mitt känslomässiga mål. Det intressanta är att jag inte har ställt mig po vågen sen den officiella vägningen med inbody. Innan jag gjorde den stod jag en gång per vecka po en vanlig våg... Men det har jag faktiskt slutat med. För tillfället! 

Nästa år vill jag också prova po nån form av simning. Antingen ett rent lopp eller swimrun, triathlon eller liknande! Därför ska jag imorgon gå i simskola hos Evelina och lära mig crawla!

Yddingeloppet är det sista loppet för i år. Ifall inget spännande dyker upp. 
Stoppa mig isåfall!
Nu ska jag vila från löpningen  till årsskiftet sen börjar träningen för Helsingborgs Marathon.
Målet är att jag ska kunna hålla ett 7 till 7 å trettio tempo! Får fundera po hur det ska gå till!



Sen hoppas jag också att jag nån gång i en inte för avlägsen framtid kommer att marklyfta dubbla kroppsvikten och bänkpressa kroppsvikten. Fast idag känns det väldigt avlägset!


Jakten po PB

Kategori: Allmänt

Helgerna för mig är synonymt med cardio träning. Alltså få upp flåset!
Oftast vill jag ut å springa en runda po lördag å gå po sprint po söndag. Men ibland som denna helgen ställer jobbet till det för träningen. Jag kan inte gå po sprint imorgon! 
Istället fick det bli ett 75 minuters cykelpass idag. Men det är ju lördag. Då ville du ju springa? Tänker ni nog! Å det stämmer, men jag är lite orolig för knät så jag tänkte det skulle va bättre att cykla!
Å vad hjärnan ställer till det ibland. Efter 30 minuter var jag slut. Sprinten håller bara po i 30 minuter. Men trots att det inte var lika intensivt var de sista 45 minuterna ett helvete!
Å ingen hamburgare fick jag. Tydligen måste man ta 3 varv för att få en sån!


Behöver er hjälp!
Har ju inte tatt ett PB po länge. Så frågan är vilket PB ska jag satsa po? 
Ska jag ta  bänkpress tog 70 kilo i julas å har inte kört riktigt tungt sen dess. 
Eller ska jag ta mer än 100 i knäböj? Enligt Maria räknas inte mitt PB för jag var inte riktigt nere i 90 grader. Å Maria har ALLTID rätt!
Marklyft då? Har pratat med Erik om att vi mellan jul å nyår ska ta 150 kilo. Om jag så ska stupa po kuppen!
Eller ska jag satsa po nått annat?
Springa 5 kilometer snabbare än 30 minuter?
Köra 5 minuter Kettelbellsvingar? Har för mig att jag klarat 100 st med 20 kilos!
Varför inte jägarvila? Strax över 2 minuter ligger jag po nu! 
Hänga i armarna? Har inte provat men man kan ju undra hur länge jag klarar?

Eller nått annat?
Vad ska jag satsa po att ta?

Höstlöv

Kategori: Allmänt

Tänk så påverkad man kan bli av ett tv program. I början po min resa såg jag po biggest loser och även om jag inte är helt överens med den metoden så var det mycket hos deltagarna jag kände igen i mig själv. 

Nu vill jag rekommendera ett program po SvT det heter lyckomaten. Jag började titta för att Tareq Taylor var en av programledarna så då kan man ju ge det en chans.


Å dagens avsnitt. Där är så mycket så jag vet knappt var jag ska börja. 
En tanke som jag haft ett tag nu är att det är varken träningen eller att hålla kosten. Utan det är huvudet. Har man inte huvudet med sig så.....
Å det är ju det jag känner att jag kanske inte har!
Ta bara en så liten sak att jag har bråttom. Hela tiden sätter jag upp ett måldatum. Och varje gång jag märker att jag inte kommer att nå det så skjuter jag upp det!
Vikten är den viktig? Nä men ändå har jag en emotionell viktgräns jag vill uppnå! Å nu när den börjar bli verklig så skrämmer det mig för vad ska jag göra sen. När jag kommit dit?
Å mina rädslor de är ju bara..... som nu i november då jag ska gå till Evelina och ta lite kurser i att crawla.  Det som skrämmer mig är två saker dels att jag ska va så oduglig po att simma.  Med huvudet ovanför ytan som min syster skulle sagt. 
Det andra är nått så löjligt som mitt kroppskomplex. Där ska jag stå i en simhall nästan naken. Alltså ingen tröja som täcker min hängande mage. Fatta hur onödigt jobbigt det är. Även om jag kommer att spela cool och låtsas som inget!
Men ju längre dagens avsnitt gick desto mer lust fick jag att gå till Maria, krama henne och säga tack!
Vad förvirrad  hon skulle bli. Å ännu mer förvånad när jag i samma stund bad om ursäkt. För det jag menar är att hon inte bara tränat min kropp utan hon har även tränat min person men eftersom jag är så trög har jag inte kopplat än. Men kanske, kanske kan jag med de insikterna jag fick av dagens avsnitt börja projekt med att samföra förnuftet och känsla och verkligen komma till insikt!

Det gör ont att prova skor med blåsa po lilltån

Kategori: viktnedgång

Då kommer dem. Krämporna!
Har haft lite känningar i knäet ett tag å inte blev det bättre av att springa i slalombackar. Så jag har satt mig själv po en knävilokur! 

Så dagen styrkepass fick bli med fokus po överkropp. Hittade en gammal övning från februari som jag tog valda delar av. La till lite bröst å biceps et  voila där har man ett helt pass! 
Men bicepsen kändes inte bra. Ena armbågen å andra muskeln gjorde ont. Inte bra ont utan mer nublirjagoroligont!
Så jag får väl ta en vilovecka. Har precis avbokat yogan imorgon men funderar po om jag ska gå po sprint istället.  Känns bättre för knät!
Fast annars tänkte jag vila med att ta en runda runt Eslöv. Fundrade ut en runda som går mestadels utanför bebyggt område. Undras hur långt det är?

Det är skönt med gumpavärme i bilen

Kategori: Allmänt

Varför får jag inte ha höga krav po mig själv? 
Som när jag sprang i Helsingborg.  Alla säger "men du klarade tiden" eller " du ställde ju upp!"
Eller att jag tycker det går för långsamt. "Du går ju ner i allafall"
Men jag har ju högre förväntningar å jag är ju faktiskt mest missnöjd med att jag ger upp så lätt å nöjer mig med det lilla.
Sen när jag lyckas, som po midnattsloppet i Malmö. Där jag sprang in po en nästintill drömtid! När jag sen ville visa hur lättad å glad jag var över resultatet då var jag tjatig!
Hur ska det va?

Idag var en sån dag som jag var nöjd. Har ingen aning om vilken tid jag sprang po. Men det var en skön runda, riktigt kul.
Jag sprang Enduro!
Vad är det tänker ni?

Jo vi sprang en runda po ca 5,5 km. Denna sprang vi tre varv.
Po varje runda fanns det 4 sträckor de tog tid po. Dvs man kunde ta det lugnt däremellan.  Ja om man springer snabbare än jag för jag fokuserade po att klara av de första två varven inom tidsgränsen. Å de klarade jag inte. Kom 17 sekunder försent men jag fick springa sista varvet ändå 😁
Men jag var helt nöjd. Hade jag fått stanna efter två varv hade jag vatt nöjd för jag kunde knappt gjort det bättre. Jag orkade springa det mesta. Förutom tidtagningssträckorna för dem hade de naturligtvis lagt i värsta uppförsbackarna! 
Men det var en fin runda, gick hyfsat snabbt att komma runt och jag hade trevligt sällskap!
Nästan man ska ställa upp nästa gång också. Då kommer det att gå po min bakgård,  Klåveröd! Så boka in den 6 januari så ses vi då 

Gå in po https://runtgs.se å anmäl er!
Nä jag får ingen provision här heller!

kommer inte po nån bra rubrik!

Kategori: Allmänt

Jag ska jobba po mina muskler.  De senaste månaderna har det gått bra viktmässigt men. Det finns alltid ett men! Jag har tappat för mycket muskelmassa.  Tycker jag.
Så min plan är att jobba med tyngderna,  dvs ta i 😉, se till att jag får i mig protein och köra ett tredje styrkepass i veckan. De onsdagar jobbet inte ställer till det för träningen!
Så idag var första onsdagen. Hade egentligen tänkt träna ryggen men världens bästa Hanna hade ett bootymove pass som jag hoppade po istället.  Så om jag inte kan sitta imorgon vet ni varför!

vilken tur att broccoli är nyckelhålsmärkt. Då kan jag äta det med gott samvete!