olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

Hemlis!

Kategori: Allmänt

Jag ska beräta en hemlighet för er. Kanske det är nån som redan har gissat men jag tänkte göra det mer officiellt.
Jag tycker om glass!
Så det kändes skönt att äntligen få det ur sig. Nu behöver jag inte smyga mer.
Po mitt jobb har jag ett fack i frysen. Jag delar det med Jerry men han jobbar ju inte här mer.Tyvärr har han lämnat halva frysfacket fullt med mat så jag får knappt plats med glassen.
Har nu under ett par veckors tid förtvivlat letat efter nått ätbart i det facket men där har bara funnits piggelin och isglass tillhör inte mina favoriter. Så idag när jag inhandlade inför mitt mastodontpass komjag faktikst ihåg att köpa ett paket med 6 sandwich.....Nu är det bara fem!

En annan sak är att jag har börjat fundera po att tillverka paracord armband och sälja. Skulle det kunna funka?? Jag har material och det tar ca 5-10 minuter att tillverka så....... Materialet går po sådär en ca 20-25 kronor om jag räknar högt. Skulle man kunna ta 100?

Näe nu får jag fortsätta arbeta!

Just det igår slog jag rekord...
30 enskilda besökare och 50 visningar av min blogg!

Väntar fortfarande po att Apotekarnes ska upptäcka min fäbless för julmust!

Viltrapport

Kategori: Allmänt

Körde hem från scoutmötet och tänkte att det var en tråkig tur. Inte ens en liten hartofs syntes. Men så kom jag till Trolleholm, eller rättare sagt till backen efter skolan. Och precis när jag körde upp från svackan i botten så stod det ett stim rå po vänster sida. Ja det kanske var dov men min första tanke var rå så då kategoriserar jag det som det! Som tur var så var dem po väg åt vänster!

Service

Kategori: Allmänt

Var idag po en jakt och naturbutik! Orsaken var att jag har fått ett presentkort på rätt så mycket pengar där. Eller åtminstone så mycket pengar att jag inte vill köpa vad som helst utan nått som jag verkligen har användning för.
Var där tidigare i höstas men hittade inte nått jag ville ha!
 Men grejen är att när jag kommer in så tittar de po mig precis som om jag e nått katten har släpat in. Jag vet att jag inte har de bästa kläderna eller smaken. Jag vet att allt inte passar mig! Jag vet att jag inte är tät! (om nu någon trodde det!)
Men jag är fortfarande en kund som ska handla!
Idag åkte jag dit med tanken att nu verkligen skulle jag köpa nått för jag åker inte dit fler gånger! Kommer in i affären och de tittar po mig som om de inte ser mig. Jaja tänkte jag då!  så jag strosade runt lite.... Till sist fick jag nog och gick fram till han i kassan. Drog mitt ärende och att jag var beredd po att lägga till lite mer pengar! Han gick bort och visade mig ett par för små byxor , som jag hade tittat po redan innan!!! Konstaterade att han inte hade några större så då fick det nog bli en kniv som jag hade pratat om. Han visade mig bort mot de låsta montrarna och försvann!!!!!Men jag ville ju känna och klämma innan jag köpte men näe han hade väl intressantare( läs rikare) kunder att ta hand om!!
Jag blev så gallen att jag bara gick. Tänkte att den affären kommer jag allri mer att sätta min fot i men...... Jag har ju ett presentkort där! Hur faen ska jag göra? Jag får väl åka dit en gång till! Satans Sk!t!!

Så om ni vill ha service åk då till Fricks herrmode i Eslöv. Där hälsar de på alla som kommer in, beställer om de inte har hemma, berättar om det passar eller inte och känner igen en!!

Natt och dag alltså!

EOFF!!!!!

Kategori: Allmänt

Eslövs julmarknad var en av få som verkligen hölls trots klasstrevarning! Man e ju skåning så litta blåst skadar ju inte!
Problemet är dock när jag kommer hem. Eller rättare sagt redan i Vittskövle. (Ja jag tog den stora vägen!) Då bidde det mörkt. Jag kan väl bara konstatera att man bor på platsen som Eon glömde. Eller heter de Eoff? Den dagen det inte blir strömavbrott pga det blåser litta kommer jag nog att svimma av förvåning.
Ok men nu är det ju såhär att vi som bor i de civiliserade delarna av landet, europa, jorden, universum! Vi får ju betala möed mer i el än vad ni som bor där uppe i norrland får och vad får vi för det???? Ja inte en säker elförsörjning i alla fall!! Jävla EoFF!!

Å ingen julmust har man fått!!

Dessutom missade jag walking dead igår pga mörkret!!!

ett apocalypse kit från Gerber kostar 349 dollar. Vill inte räkna om det till riktiga pengar!

apocalypsekitet kan man se i del två av WD!

BAD!

Kategori: Allmänt

När jag var liten, dvs yngre (lägre tonåren plus/minus några år)så gillade jag att bada. Jag kunde ligga i vattnet i timmar. Nästan lika länge som jag kunde ligga po byggnadsställningar och läsa!
Det var kul att gå till Karlsrobadet, hoppa, stimma och dyka!!
Nuförtiden så går jag till badet ca varannan vecka i tjänsten men jag tycker det e tradigt att bada! Jag har ju inte ens badat utomhus i år. Kan knappt minnas när jag gjorde det sist! I alla fall sitter jag där och funderar po hur något som var så kul kan bli så tradigt?
Det är ju inte ens skönt längre!
Nä jag måste nog försöka få tillbaka min lust att bada. Jag tror att jag måste få tillbaka spänningen med att bada!Är det nån som har en unge i lagom ålder att låna ut så att jag kan prova det nya äventyrsbadet när det öppnar??

På tal om det nya äventyrsbadet såg jag några män som badade där inne!!! Varför??? Är det byggarna som har en extraförmån? Och iså fall skattar de för den??

När kommer apotekarnes att höra av sig??

Saknar förresten hästen utanför badet. Den står numera vid museet men hur ska nu alla Eslövsungar kunna rida??? Tack för det era jävla metalltjuvar!!!!!

Har precis varit i Göteborg i tjänsten. Delade rum med en av mina söta yngre kvinnliga kollegor. Hon blir så arg när de kollar leg. po henne!!
I allafall så är jag ju omtänksam så jag drog isär sängarna så att vi inte skulle ligga så tätt. Men nu i morse funderade jag po om hon kanske ville att sängarna skulle stå brevid varandra, ifall hon ville krypa nära!!
Frågade henne och sa att det hade vart ok, jag menar att jag ställer ju upp om jag måste. Men hon sa att det var bra som det blev. Frågan är ju om hon sa så för att inte såra mig? Nu när jag försökte göra nått snällt!

Har lagt upp ett par länkar. Nu senast bokbörsen där man kan handla begagnade böcker. Om du vet vilken bok du letar efter så är den sida kanon!!! 

?

Kategori: Allmänt

Varför får jag såna kanonbra inläggsidéer när jag och Ebba är ute och kör? Men sen så Hinner jag glömma bort dem innan jag har fått ner dem i text här !

Idag tänkte jag klaga på sossarna!!
Eller rättare sagt uppmana de sossar som eventuellt läser här att gå till ledningen och förklara att den tillbakagång som har skett de senaste åren, beror på att ni inte har berättat för svenska folket vad ni vill. Det ni har sagt i åtminstone de två senaste valrörelserna är att ni vill göra tvärtom mot vad  Borgarna vill! Detta kan jag säga fungerar inte så ta nu er i kragen och tänk igenom vad ni vill göra och förklara det så att vi. svenska folket som röstar förstår och därmed kan bilda oss en uppfattning om vi tycker det är bra eller dåligt.
Passa även på att säga till Juholt att ställa upp på debatter. ÄVEN om han skulle få råka stå brevid SD. Annars uppfattas han som väldigt oseriös! Skulle kunna uttrycka det med andra ord men avstår!

Å hur kom jag nu in po politik??
Jo jag läste om att Spanien var nästa land som stod inför en ekonomisk kris som tidigare Grekland, Italien, Island etc..Detta fick mig att fundera po hur snabbt det kan gå och hur oroligt det kan bli därute. Utanför Eslöv och dess tvåmila radie!
Och om det nu kan vända så kvickt kan det kanske även bli oroligt med risk för krigshandlingar å då är vi inte förskonade po något sätt. Så därför behöver vi ett försvar. Som är anpassat till den hotbild som kan föreligga.
Jag tror till exempel inte att vi behöver ett invasionsförsvar!
De som bestämmer om försvaret är politiker i riksdag och regering och sist jag röstade i de valen röstade jag po sossarna. trots att de inte hade nått eget vettigt förslag. Å hit har vi nu alltså nått!

Tur att jag inte sa detta högt för då hade jag blivit törstig.........

Tillbaka till det civila.

Kategori: Allmänt

Då har man varit po årets sista Övning med hv (SÖF). Lärde mig ett nytt minnesord NUHKK!?!
I alla fall kan man säga att övningen var ok. Men som vanligt var det minimalt med tid som jag fick öva po min funktion. Tur att min avlösare var tvungen att ha permission så att jag fick öva nästan hela tiden.

Måste bara nämna att jag inte behöver öva mer po att bli utslagen i elvan. Kan det nu!!!!

Tillbringade måndagen med att packa tält!

Som ni säkert har märkt kommer det inte att bli regelbundna uppdateringar po denna sidan men då blir det ju desto mer spännande. Tänk po det Apotekarnes!!!!!

Det jag kommer att vara fokuserad po den närmaste tiden är......Teamledarutbildningen. sista rycket po scouterna för terminen samt EB som ska gå i Rumänien. WOAAAA! (Eb kommer ni nog att höra mycket mer om det närmaste halvåret!)

Just det! Jag har precis beställt de två första albumen po svenska av "Walking Dead" Tycker att tv-serien är så himla bra så jag var tvungen.Även om jag vanligtvis inte gillar zombiefilmer å sånt!

Nått som jag gillar är julmust och den säsongen är i full gång!

Gillar även mina paracord armband så mycket att jag inte kan välja vilket jag ska ha po mig. Så Jag har ett po varje arm!

woopsiedaisy!

Kategori: Allmänt

Po väg hem efter scoutmötet. Scouterna klarade av makramén över förväntat och nästan alla blev klara med sitt nyckelband. I alla fall så kom jag till brända huset med tankarna nån helt annanstans då plötsligt.... Känner ni dramat som jag försöker bygga upp?
Minst 7 små grisar alias vildsvin stora som bufflar hoppade upp po vägen........... Den goda nyheten är att Ebbas bromsar funkar. Den dåliga är att kassen som jag handlat po domus med bla. julmusten, säger inte vilket märke! flög rakt ner po golvet. Så nu vågar jag inte öppna julmusten för den kommer säkert att skumma som bara den.
Något skärrad fortsatte jag min färd hemåt.... Det blir inte mer spännande än så här.
Men precis innan Gryttinge såg jag fyra rådjur som sprang po åkern brevid!

I morron är det läge att kolla utrustningen för po torsdag är det SÖF! Taggad? Inte jag i alla fall men jag måste ju!

Jag har fixat mitt bredband!

Kategori: Allmänt

Gås denna underbara maträtt nu är det bara ett år kvar tills nästa gång!

Jag skulle inte gnälla mer på dubbelmoralens högborg, det stora landet i väster men...... Tydligen är det så att på MTV finns ett program om tonårsmödrar och det har skapat en stor debat om programmet i sig leder till att fler tonåringar skaffar barn pga. glamourifiering av detta fenomen. I morse var det en show med en programledare som såg ut att komma direkt från 70-talet. Tänk er Torbjörn Fälldins polisonger.  Som hade just detta som tema och jag kunde inte låta bli att titta. Höjdpunkten kom nog när Torbjörn/programledaren ställde en av tonårsmammornas mor mot vägen och ställde den besvärliga frågan om hon tykcte att hon hade misslyckats bara för att hennes dotter hade haft sex och råkat bli gravid!!!!!
Hade jag vart där hade jag nog gett Torbjörn ett slag po flabben! Jag kan tycka att det är för tidigt att skaffa barn men om man nu skulle råka bli gravid och väljer att föda det. Kan man välja nåt annat där i hyckleriets fäste? Så ska man ha en stor eloge för att man faktiskt tar sitt ansvar.
Nä det jänkarna bör göra är att faktiskt förstå att även ungdomar vill ha sex. Om jag inte minns fel från när jag var ung så fanns väl den tanken där en stor del av tiden. Usa borde lära sig betydelsen av preventivmedel. Sen när de har ordnat upp i sitt eget land kan de gå tillbaka till att bomba de länder som inte tycker som dem!!!

Näe nu te nått roligare............
Har fortfarande inte fått något gratisprov från apotekarnes julmust!!!!

Och eftersom frågan har dykt upp. Ni som mot all förmodan läser det här. Ni kommer inte att få något heller. Så det så!!

I'm so excited............

Kategori: Allmänt

Wohoo! Jag har precis öppnat anmälan till EB Rumänien 2012. Om man kollar på antalet anhängare på Fejjan så kommer vi verkligen att lyckas fylla expeditionen, och det känns verkligen exalterande.

Men det var inte det jag skulle skriva om idag!

Tänkte inte heller skriva om hur jag vallade en stackars hare med lamporna po Ebba, utanför Gryttinge igår.

Nä idag tänkte jag gnälla på imperalismen. Som Coca Cola!
Jag har slutat (för det mesta) att dricka Coca Cola. Orsaken till detta är att jag tycker det är lite roligt att prova nya saker. För mig betyder orden nyhet att jag måste köpa t.ex. Jag tycker också att det är roligt att testa olika laänders specialiteter. Men om vi tittar på Coca så kvittar det var man än är i världen. Man kan köpa det var som helst. Ibland som i detta landet har det konkurerat bort hederliga svenska läskedrycker som knappt finns att få tag på längre.
Jag minns för några år sedan när Coca skulle ta över julmarknaden. De avbröt samarbetet med Pripps för att pripps vägrade sluta med Julmust. Denna underbara dryck! Det slutade med att Coca startade ett eget bolag... Döm då om min förvåning när jag såg Bjäre julmust. Vilket bolag var det tror ni????
Jo Coca Cola company! Vilken skadeglädje jag kände och stolthet. Här fanns något ursvenskt som inte kunde tas bort av ett kapitalistiskt bolag.

Bye the way. Apotekarnes julmust är bäst!

Visste ni förresten att Fanta uppfanns i Tyskland under kriget. När man inte kunde importera Coca Cola så blev man tvungen att uppfinna ett substituet. Et voila! Fanta!

Snart så.....

Kategori: Allmänt

Det här med högtider!

Om vi börjar med julen. Håller po i över en månad och man måste hitta den perfekta klappen. I och för sig e det gott med sill, skinka, revbenspjäll å allt annat gott men. För att inte tala om Apotekarnes julmust! Näe då kan jag lika bra jobba!

Nyår! Festa å va trevlig trots att det är långt efter läggdax. raketer som smäller i två veckor... Näe kan lika bra jobba, förutom po nyårsdag då det är Ivanhoe po tvn.

Amerikanska handlarnas högtid. aka Allahjärtans dag. Inget om man e singel!!

Påsk. Go mat,sill å ägg! Tyvärr tänker alla att de kan jobba! Så då får jag dricka Apotekarnes påskmust istället.

Midsommar! Fylla å svinerier. Näe då kan jag lika bra jobba, trots den goa sillen å nypotatisen med gäslök och gräddfil. I och för sig är släkträffen på middsomardag rätt så trevlig!

Kräftskiva. nubbe å snapsvisa å sumpiga kräldjur som kan vara gode i lagom mängd. Bara man slapp skala dem!

Halloween. Ytterligare en av de amerikanska handlarnas högtider...Varför importerar vi sånt skit!!! Å dessutom tycker jag inte om att klä ut mig!

Nä min favorit högtid på året är Gåsamiddan. Då samlas man runt bordet, maten är i centrum av upplevelsen å denna fantastiska fågel. Jag längtar!





Ninaninanininaaninanininiiiiiii....

Kategori: Allmänt

Dagens boktips: Hotellet i hörnet av bitter och ljuv, av Jamie Ford!

Henry vaknade till där hanlåg på den smutsiga halmmadrassen på golvet. Taket läckte och regnet droppade ner i en tvättbalja som stod mitt på golvet i vad som skulle likna familjen Okabes vardagsrum. Till höger om honom hängde några skynken, och på ena sidan sov Keiok och hennes lillebror, och på den andra Keikos föräldrar.

En underbar feelgod roman som väckte en del tankar hos mig. Tack killen på Kindvalls för förslaget.

Kan även tipsa om Carin Hjulströms bok. "Finns inte på kartan"

Om jag nu ska vara så där lite kulturell så körde jag runt i Eslöv i går för att se lite på Eslöv lyser. Och det som slog mig var att det överallt samlades små folkmassor och tittade på detta. Vi ska kanske vara tacksamma att vi har Eva Hallberg och kultur och fritidsförvaltningen som verkligen har jobbat med att sätta Eslöv på kartan! Om ni inte har varit ute på stan och sett detta så gå ut i kväll elller nån gång i veckan för att titta. Vänta bara tills det blitt mörkt!
Om ni nu har oturen att inte bo i Eslövs omkrets så åk hit och gör ett besök!


Viltrapport: Vet inte om jag vill räkna de (troligtvis dov) som skymtar precis i utkanten av strålkastarskenet när jag kör. En fågel flög upp precis framför mig, det var nästan så att jag duckade där jag körde!

Är jag lycklig??

Kategori: Allmänt

Vad är lycka?
Är det ett tillstånd av eufori? Eller är det bara när man känner avsaknaden av miserabel?
Om man menar att man bara är lycklig när man upplever den där euforiska känslan så NEJ då är jag inte lycklig! Men om man som jag är rätt så nöjd med tillvaron just nu? Visst har jag mina krämpor. Mitt ena ben gör överjävlusiskt ont, självdiagnosticerad Ischias. Å inte kändes det bättre när jag googlade ischias. Och visst saknar jag ibland en rar tös att mysa med i soffan och vi ska ju inte tala om att få pengarna att räcka till elräkningen. Men trots detta så känner jag mig just nu tillfreds med tillvaron. Alltså är jag lycklig!
För inte kan detta så nödvändiga tillstånd vara ett ouppnåeligt mål som man (läs jag) ofta inte uppnår. Nä, min känsla just nu är att jag är LYCKLIG och detta grundar sig på det faktum att jag .... Är det Nirvana som jag uppnått? Kanske det!



Bilden togs  av Sofia Schmiedt i somras när jag campade med sådär en 40000 andra glada campare!