olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

Försommar

Kategori: Allmänt

Det e så härligt nu. Saven har stegit, både i maj å träden! svalorna ilar in å ud i karporten. De har ännu inte förstått att det e min karport!
Var ude å körde rapsfälten lyste så gula. Jag vevade ner rudan å doften var bara så underbar.... sen kom jag förbi en som sprutade po åker å då tog doften slut (den goda !) Det var nästan jag tänkte ta ett kort men jag kan inte få ett foto som gör det gula rapsfältet rättvisa så jag struntade i det!
Denna årstiden e det livsfarligt att vara ute.... Det e ju jättesvårt att hålla koll po trafiken när töserna börjar gå lite lättklädda!
I mina ögon e Trolleholm ett av skånes ( å därmed universums) vackraste slott. En fördel med det nya jobbet är att jag passerar trolleholm po ett annat sätt än vad ja e van. Nu kommer jag körande genom allén upp mot slottet.( PO tal om allé kommer jag osökt att tänka po scout -86 å de fransyskor som bodde hos oss.)
En nackdel med det nya jobbet är att de INTE har en frys i personalrummet. Var ska jag nu ha mina glassar??
I serien TVprogram jag minns har turen kommit till Onedinlinjen!

Luftstrid

Kategori: Allmänt

I går när jag körde him hade fåglarna en liden luftstrid, en kråga attackerade en örn!!

Som ni säkert vet så ska ja te Rumänien om en månad. Å jag har fortfarande inga kartor. Mina kontakter har varit heltysta denna vickan. Men inte e jag orolig, eller????????
Jag var å gjorde om delegeringsprovet häromdan. Po ett sätt förstår jag varför man ska göra det men ändå......Det enda jag får göra är ju att öppna en posse å dela ut de piller som ligger i. Jag e rätt så säker po att dsk vet att jag kan detta utan en skeden papperslapp!
Har ja sagt att jag ska te rumänien??
Å att ja inte har några kartor??

De e möed nu

Kategori: Allmänt

Kände att jag knappt har bloggat sen jag var i Rumänien i påskas. Så jag får väl ta tag i det igen men det är ju inte så lätt att komma igång så därför tänkte jag ta lite djur rapporter
Valborgsmässoafton. po ettermiddan. Hördes nått konstigt från mitt träd. insåg att det var bin/getingar som surrade. trädet är ett så kallar lövträd.
Harar springer å hoppar lite överallt. nästan så de e årets version av kamikazeigelkottar. Det har till å med sprungit harar i trädgården.
Örnar har jag sett en del.
Po tal om kamikazigelkottar så såg jag faktiskt årets första när jag körde him från valborg.
Häromdan såg jag en pinnabock som sprang po fältet. Den stannade till när den kommit opp po vägen, tittade po maj å började springa igen!
Po tåget opp te å ner från stockholm såg jag en struts!