olasjunnesson

Svaret på den stora frågan om livet universum och allting!

Leva som jag lär

Kategori: Allmänt

Ibland känner jag mig ensam, faktiskt. Det är bl.a. när jag behöver berätta för nån om hur jag upplever världen. Jag kan i och för sig göra det här men om dte är personer inblandade så.......... Jag får ju skrivas lite allmänt  då liksom.
I alla fall så finns det två sorters personer Såna jag bryr mig om å andra.
Jag vet att jag inte alltid är den enklaste personen att ha att göra med. T.ex så är jag nog en pina att få till bordet po en fest..
Men i alla fall. det finns personer som jag retar mig så möed po att de genast hamnar i facket "andra" jag kan helt enkelt besluta mig för att in fortsättningen strunta i dessa personerna. Å jag kan va långsint.
Om vi sen tittar po de som jag bryr mig om så kan de göra saker som sårar mig.. men jag glömmer lätt eftersom jag vill. Däremot nästa gång kommer det gammla upp igen tills jag lika snabbt har glömt det igen.
Själv är jag ju en blyg å försynt person (även om ingen tror po maj!) lite osäker så där..Ibland kan jag såra folk (såna jag bryr mig om) å ibland vet jag om det. Då försöker jag vid lämpligt tillfälle försöka reda ut saken å jag uppskattar verkligen om man e rak å ärlig. Nått av det värsta jag vet är när en person säger att "nån" för då tror jag genast att det är jag.
Men det är här min dubbel moral sätter in. Jag tycker ju om när man tar saken direkt med mig mwen om det är jag som blir utsatt då vänder jag mig inåt å glömmer efter ett tag tills nästa gång!!
Det jag nog vill säga är. till alla er som jag bryr mig om, FÖRLÅT om jag nånsin har gjort å sagt nått som inte kändes så bra!
Till er andra ..... Inte faen bryr jag mig!

Nätter jag minns

Kategori: Allmänt

I påskas körde vi en natt mellan Buda å buka! Jag sov ca 20 minuter den natten å det har fått maj att tänka po andra minnesvärdanätter. Iallafall så kommer jag ihåg dem! Å de är inte i kronologisk ordning utan snarare efter hur starkt jag minns dem eller det var så när jag började tänka efter. nu är det mer hipp som happ!
  1. Greyhoundbus genom USA september 1990 landade po newark flygplats å tänkte att dte var bäst jag åkte till ett lugnare ställe så jag satte mig po bussen till Miami bara 27 timmar. Detta innebar att jag var igång 36 timmar innan jag fick sova!
  2. Vinterhajk. När jag hade suttit eldpost mellan 2-3 som alltid tittade jag in i vindskyddet och såg Alvar och såg Katta. mellan dem var det en liten blå fläck min sovsäck!
  3. tidigt 80-tal. var uppe i Västergötland  hos Harry å Karin. Å jag fick maginfluensa. Var nog första gången jag fick det. Trolig skurk var leverpastejen hemma hos Siv Å Kjell (i Karlsborg)
  4. midsommar 1990. Jag å Johan skulle inte göra nåttt vilket slutade i att vi körde (Johan körde å jag drack upp champagnen som vi hade å fyra flaskor öl) till Åhus. Väl framme hade vi bara 110 kronor tillsammans å det kostade 90 att komma in! Nästa dag skällde Mor po maj medan Far bara tyckte det var bra att vi roade oss!
  5. Min 20 årsdag började po en greyhoundbus mellan San antonio Texas å Denver Colorado. Hade köpt en paj när vi stannade vid McDonalds å när klockan slog tolv tände jag tändaren, sjöng tyst för mig själv , åt pajen och öppnade paketet från polarna!
  6. Första natten i mitt hus. Hade tatt bäddmadrassen å bäddade po golvet nästa dag tog jag några lampor åsså!
  7. Biscaya 1993. Var i Visby hamn. Som vanligt när vi hade hundvakten var det ankarvakt, Min vakt satt två å två medan styrbordsvakten som kom sen satt själva vilket innebar att jag stannade lite extra å satt vakt med Marie(a)
  8. Tält hos Björkman. Enda orsaken var att det var lättare att smyaga ut för att palla frukt hos grannarna!
  9. Hösten -93 skulle jobba natt po göingeväge å sen gå po föreläsning. Kom ut från huset å halkar vilket innebar att skjortan jag hade med mig å mina byssor var helt leriga. den natten jobbade jag i kalsongerna medan mina kläder tvättades. Föreläsningen g´dan därpo var två timmars filmvisning av hinduisk begravningsceremoni. var nog vaken en hel kvart under hela filmen... Jättebra när vi sen skulle diskutera den!
  10. Rekresan för EB 2006. Maja hade bokat min resa så jag åkte först genom hela Sverige till Stockholm. Försökte sova i Tobbes lägenhet. Sen upp tidigt för att vara po Skavsta. Slumrade ytterst lite po planet innan vi körde genom halva Tysklnad innan vi kunde börja reka po eftermiddan!

E ni trötta po Rumänien än?

Kategori: Allmänt

Rumänien detta land där man säger att en maträtt inte är mat om den inte innehåller kött. I detta land har jag käkat en vegetarisk rätt. Jag blev till o med erbjuden en korvbit men tackade nej.... Hoppas inte nån från MARS ser detta! För att göra min förvirring ännu större så drack jag te. Känns som att jag kommer att bli en annan människa efter sommarens äventyr!
Kvällen vi åt dettas bodde vi po............ ( Kan inte avslöja var eftersom exploriterna inte ska ha en aning om var nånstans i Rumänien de ska hän!) Där fanns ingen värme så vi fick själva hugga ved till kaminen ( något fuktig) Jag å Sofia slängde oss över yxorna å började hugga ända tills det blev för mörkt.
Som ni ser bidde det lite väl mycket som vi fick lämna efter oss!
Po tal om mat. Idag när jag körde in och besökte töserna, som älskar att laga mat till mig, kom jag att stå nos mot nos med en ferrari.
Mannen som körde ferrarin lämnade sin  inte så gamla, unge i bilen å gick in. Jag trodde naturligtvis att han beställde å sen tog med sig maten. Men inte; han satte sig å åt medan ungen satt kvar i barnstolen där ute.
Nu har jag ju ingen praktisk erfarenhet av ungar men gör man verkligen så??

Mer Rumänien å litta annat

Kategori: Allmänt

Var å tankade Ebba. Jag bryr maj inte så möed om bensinpriset, jag tankar bara för 800 ändå. Även om det po den sista tiden känns som att det går fortare att tanka å att jag behöver tanka oftare. Konstigt??
Jag tankar dessutom po en självbetjäningsmack där man får göra allt.
I Rumänien däremot så körde man in po en mack å innan man ens hade hunnit öppna dörren stod det en gubbe vid tanklocket å frågade hur möed man skulle ha. På rumänska då så det e det jag tror han sa! Rätt så skönt att slippa tänka po om det bidde rätt vätska som rann ner!
Råkade se den första dansen po lets dance! Schenkenberg tror jag det var. Skillnaden mellan han å maj e att jag inte hade släppt min danspartner när jag väl hade fått denne i min famn :-P

Roadtrip i Rumänien

Kategori: Allmänt

Då har man vart i Rumänien po rek. För er som inte vet kommer jag att vara med å arrangera en scoutupplevelse i Rumänien, kallad explorer Belt.

Som en förberedelse var vi ledare i Rumänien och rekade under påsken eller skulle jag sagt körde bil. Vägarna i R är ju inte riktigt den standarden man e van vid. 90 kilometer in timmen men man kan bara köra i 60-70 utan att allt i kroppen skakar loss. Sen när man väl kommer till en fin relativt nyasfalterad väg så är man i ett samhälle så där får man bara hålla 50 :-(
Annars var det mycket kontraster. Första gången vi såg en hästkärra (det var definitivt inte den sista!) Såg vi också två limousiner.
En höjdpunkt var att köra i bergen. Karpaterna var så häftiga, serpentinvägarna var nästan i klass med dem po söderåsen!
Djur fanns det. Om jag ska ge en liten viltrapport får jag väl säga att jag såg en ko å en tjur, hundar, en galen fasan som halkade omkull av förskräckelse när den såg att vi kom körandes mot den!
hästkärror, rumänska förare. Po en av serpentinvägarna hade en tankbil vält så att förarhytten låg utanför kanten.
Men mitt i allt detta kunde man komma po en fin motorväg med 130 som hastighet!
En annan sak som vi skulle ha tag po var kartor. Tacka vet jag lantmäteriet i Sverige som gör att man kan få tag po ordentliga kartor. Tror jag var inne i varje affär å bensinmack som skulle kunna tänkas ha kartor. Faktum är att vi träffade po en man po sista macken å han tillverkade kartor så det verkar lösa saj. Dessutom erbjöd han mig ett jobb som kartritare.... ska kanske fundera......!
Nåja för alla er töser som nu e oroliga kan jag väl säga att töserna i Eslöv är möed grannare än rumänskorna! Så jag kommer nog hem efter sommarens äventyr åsså!

Flyga po skärtorsda

Kategori: Allmänt

I morron e det skärtorsda å då ska alla kärringa flyga te blåkulla. Själv sticker jag te Rumänien tillsammans med mina ledarkollegor för att reka lite. Vi har precis haft ett skypemöte så förhoppningsvis är allt under kontroll!
I morse såg jag en hare som spran som bara den po fältet brevid. Jag vet att jag inte brukar rapportera om hararna men den såg så rolig ut att jag bara var tvungen.
sen när jag passerade Åsas föräldrar seglade en örn över vägen. Den var nog bara en halvmeter ovanför vägbanan skithäftigt det åsså.
Inne i stan såg jag en monsterråtta gå över vägen med sin matte. Det var en likadan råtta som Syrran har. Tror till å med att de är släkt!
Som vanligt så har vi djupa diskussioner po jobbet så nu vet jag ju varför alla töser blonderar saj. tack Elin ;-)

Viltrapport

Kategori: Allmänt

Po allmän begäran... Låter ialla fall bättre så men nån av mina tre läsare gillar ju rapporterna så här kommer det en.
I morse såg jag först en tofsvipa vid skarpa svängen.....Eller var det igår å jag har redan skrivit det????
Iallafall såg jag två strutsar vid Trolleholm i morse!

skor

Kategori: Allmänt

Har funderat po varför kvinnor är så besatta av skor. Alla är ju det. Är inte det ett lurendrejeri??
Som häromdan. Jag dansade med en trevlig tös, å det kändes så mysigt att hålla om henne.
Ni som känner mig vet att jag bara dansar såna danser där man kramas å håller om! Såvida jag inte har intagit en oförsvarlig stor mängd antifrysvätska.
Tillbaka till saken. Tösen hade po saj ett par skor med rejäl klack. Tänk nu på nästa gång jag kramar denna tös. Om det blir en nästa gång? Då har hon säkert inte po sig samma skor utan kanske ett par utan klack å det e ju en stor skillnad. Nu kändes  det bra men det kanske det inte blir nästa eventuella gång! Lurendrejeri säger jag!!!
Såg förresten en tofsvipa idag. Den kategoriseras till gruppen pjoddar!

Vill gå po date!

Kategori: Allmänt

Kära vänner. Å andra som kanske ser det här.
För det mesta så har jag det bra men ibland så skulle jag vilja kunna kramas lite extra med någon som betyder lite mer än alla andra töser.
Så därför behöver jag er hjälp.
Som alla vet är jag ju otroligt blyg å försynt. Även om jag försöker dölja det så om ni vet någon trevlig tös som skulle passa maj ( det är ok om hon e 25 å snygg åsså men inget krav). Så kan ni väl fixa en blind date te maj!
Kram!
Just det har ingen viltraport förutom att jag tog sönder en fasan med jobbets buss idag!